Uradni list

Številka 18
Uradni list RS, št. 18/1998 z dne 6. 3. 1998
Uradni list

Uradni list RS, št. 18/1998 z dne 6. 3. 1998

Kazalo

794. Odlok o gospodarjenju s stavbnimi zemljišči v Občini Sevnica, stran 1235.

Na podlagi prvega odstavka 8. člena zakona o stavbnih zemljiščih (Uradni list RS, št. 44/97), prvega in drugega odstavka 3. člena zakona o gospodarskih javnih službah (Uradni list RS, št. 32/93) ter 22. člena statuta Občine Sevnica (Uradni list RS, št. 23/95), je Občinski svet občine Sevnica dne 25. 2. 1998 sprejel
O D L O K
o gospodarjenju s stavbnimi zemljišči v Občini Sevnica
1. člen
S tem odlokom se urejajo organizacijska vprašanja v zvezi z obvezno gospodarsko javno službo gospodarjenje s stavbnimi zemljišči, ki obsega pridobivanje, prodajo, menjavo in oddajanje zemljišč za gradnjo ter graditev javne infrastrukture, s katero se zagotavlja uporabnost zemljišč glede na njihov namen (opremljanje stavbnih zemljišč) na celotnem območju Občine Sevnica (v nadaljevanju: javna služba).
2. člen
Javno službo na celotnem območju Občine Sevnica izvaja režijski obrat, organiziran kot nesamostojen obrat v oddelku za okolje in prostor, ob upoštevanju pristojnosti, ki jih v zvezi z izvajanjem javne službe imajo po tem odloku občinski svet, župan in občinska uprava.
Poleg zakonskih obveznosti izvajalca javne službe, opravlja režijski obrat vsa strokovna, tehnična, organizacijska in administrativna opravila v zvezi z gospodarjenjem s stavbnimi zemljišči.
Računovodska opravila za potrebe javne službe opravlja občinski organ, pristojen za finance.
3. člen
Pri izvajanju javne službe se neposredno uporabljajo določbe zakona, ki urejajo vprašanja:
– vrste in obsega javnih dobrin, ki jih zagotavlja javna služba,
– pravic in obveznosti uporabnikov,
– virov financiranja in njihovega oblikovanja,
– ter drugih elementov, pomembnih za opravljanje in razvoj javne službe.
4. člen
Viri financiranja dejavnosti javne službe so:
– prihodki ustvarjeni s prometom s stavbnimi zemljišči,
– prihodki od komunalnega prispevka,
– drugi prihodki namenjeni za gospodarjenje s stavbnimi zemljišči.
Sredstva iz prejšnjega odstavka se vodijo evidenčno ločeno v proračunu občine in se namensko uporabljajo za pridobivanje in opremljanje stavbnih zemljišč.
5. člen
Za pomoč pri gospodarjenju s stavbnimi zemljišči občinski svet imenuje komisijo za gospodarjenje s stavbnimi zemljišči.
Komisija ima tri člane. Člane komisije za gospodarjenje s stavbnimi zemljišči se imenuje za čas mandata članov občinskega sveta.
6. člen
Vodja oddelka za okolje in prostor odgovarja za zakonitost delovanja javne službe in je dolžan zagotavljati izvajanje javne službe skladno s programi in finančnimi načrti, ter sprejetimi usmeritvami.
7. člen
Režijski obrat iz 2. člena tega odloka prevzame v upravljanje premoženje, obveznosti in sredstva sklada stavbnih zemljišč Občine Sevnica, ustanovljenega z odlokom o skladu stavbnih zemljišč Občine Sevnica (Uradni list RS, št. 33/95) vključno z evidencami in drugimi podatkovnimi bazami, ki jih na podlagi 54. člena zakona o stavbnih zemljiščih (Uradni list RS, št. 44/97) prevzame z 31. 12. 1997 Občina Sevnica.
8. člen
Odlok o gospodarjenju s stavbnimi zemljišči v Občini Sevnica začne veljati naslednji dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
Št. 01200-0001/98
Sevnica, dne 26. februarja 1998.
Podpredsednik
Občinskega sveta
občine Sevnica
Štefan Teraž, dipl. inž. l. r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti