Uradni list

Številka 18
Uradni list RS, št. 18/1998 z dne 6. 3. 1998
Uradni list

Uradni list RS, št. 18/1998 z dne 6. 3. 1998

Kazalo

773. Odlok o spremembah in dopolnitvah odloka o postavljanju in upravljanju objektov za nameščanje obvestil in reklam na območju Mestne občine Murska Sobota, stran 1209.

Na podlagi 39. in 43. člena zakona o urejanju naselij in drugih posegov v prostor (Uradni list SRS, št. 18/84, 37/85 in 29/86 ter Uradni list RS, št. 29/90, 18/93, 47/93 in 71/93) ter 23. člena statuta Mestne občine Murska Sobota (Uradni list RS, št. 28/95, 21/96 in 8/97) je Mestni svet mestne občine Murska Sobota na seji dne 19. februarja 1998 sprejel
O D L O K
o spremembah in dopolnitvah odloka o postavljanju in upravljanju objektov za nameščanje obvestil in reklam na območju Mestne občine Murska Sobota
1. člen
V odloku o postavljanju in upravljanju objektov za nameščanje obvestil in reklam na območju Mestne občine Murska Sobota (Uradni list RS, št. 34/96) se prvi stavek 2. člena spremeni tako, da glasi »Reklamni objekti so stalni, začasni in prenosni.«
Za drugim odstavkom tega člena se doda novi tretji odstavek, ki glasi: »Začasni reklamni objekti so po obliki in vsebini enaki kot stalni reklamni objekti in so postavljeni za določen čas in za namen volilne kampanje.«.
V obrazložitvi izrazov se dopolni 4. vrstica tega člena z besedilom: »ter ime ulice«.
2. člen
V zadnji alinei 3. člena se velikost do 0,5 m2 nadomesti z velikostjo »do 1,1 m2.«
Doda se nova alinea, ki glasi:
»– obvestilne table z označbo ulic do velikosti 0,1 m2 oziroma obvestilne table z označbo ulic na kandelabrih do velikosti 0,2 m2.«.
3. člen
4. člen odloka se dopolni tako, da se v prvem stavku za besedo »Stalne« dodata besedi »in začasne«.
4. člen
Na koncu četrte alinee 8. člena se doda besedilo »izjemoma se dovoli le postavitev začasnih«.
5. člen
V 13. členu se na koncu besedila doda novi tekst, ki glasi: »Oblika in dimenzija posameznih reklamnih objektov je podana v strokovni podlagi, ki je sestavni del tega odloka.«.
6. člen
V 14. členu se na koncu besedila doda novi tekst, ki glasi: »Manjše obvestilne table morajo biti združene tako, da je na enem drogu ali kandelabru več enakih tabel. Na kandelabru je lahko poleg reklamne table tudi obvestilna tabla z označbo ulic, ki mora biti pod reklamno tablo in enake širine kot le-ta.«.
7. člen
V 16. členu se v prvem stavku za besedo »stalnih« dodata besedi »in začasnih«.
Doda se nov odstavek, ki glasi: »Obvestilne table lahko postavlja samo s strani Mestne občine Murska Sobota pooblaščena organizacija, stroški postavitve in vzdrževanje bremenijo investitorja.«.
8. člen
20. člen se dopolni in spremeni tako, da se novo besedilo glasi: »Za vse reklamne objekte, ki so ob sprejetju tega odloka že postavljeni, pritrjeni in izobešeni si mora investitor pridobiti ustrezno dovoljenje in soglasje uprave Mestne občine Murska Sobota, najkasneje v treh mesecih od uveljavitve tega odloka. Kolikor si investitor ne pridobi ustreznega dovoljenja in soglasja, oziroma ne krije stroškov vzdrževanja, uprava Mestne občine Murska Sobota, po predhodnem obvestilu in določitvi roka za odstranitev oziroma pokritja stroškov vzdrževanja, odstrani reklamne objekte na stroške investitorja.«
9. člen
22. člen se dopolni in spremeni tako, da se novo besedilo glasi »Nadzorstvo nad izvajanjem tega odloka opravljajo pristojne inšpekcijske službe oziroma služba komunalnega nadzora Mestne občine Murska Sobota.«.
10. člen
Odlok začne veljati petnajsti dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
Št. 352-2/96
Murska Sobota, dne 19. februarja 1998.
Predsednik
Mestnega sveta
mestne občine Murska Sobota
Rudolf Horvat, dipl. jur. l. r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti