Uradni list

Številka 3
Uradni list RS, št. 3/1998 z dne 17. 1. 1998
Uradni list

Uradni list RS, št. 3/1998 z dne 17. 1. 1998

Kazalo

225. Navodilo o predaji in prevzemu zadev v zvezi z začetkom dela Upravnega sodišča Republike Slovenije, stran 230.

Na podlagi šestega odstavka 93. člena zakona o upravnem sporu (Uradni list RS, št.50/97) izdaja minister za pravosodje
N A V O D I L O
o predaji in prevzemu zadev v zvezi z začetkom dela Upravnega sodišča Republike Slovenije
I
Zadeve, ki se po drugem odstavku 93. člena zakona o upravnem sporu predajo Upravnemu sodišču Republike Slovenije (v nadaljnjem besedilu: upravno sodišče), morajo biti urejene, morebitne odredbe in odločbe pa podpisane po sodniku oziroma pristojni sodni osebi. V vpisniku se te zadeve odčrtajo, v stolpec za pripombe pa se vpiše ustrezen zaznamek o predaji.
II
Nerešene prevzete zadeve vpiše upravno sodišče v nove vpisnike, in sicer s starimi označbami spisov, kronološko po datumih in letih pripada, z vsemi potrebnimi podatki iz posameznih stolpcev.
Na ovitkih prevzetih spisov se prečrta ime prejšnjega sodišča in se odtisne ime upravnega sodišča.
Upravni spori, sproženi po 1. januarju 1998, se vpisujejo v »U« vpisnik.
III
Vrhovno sodišče Republike Slovenije (v nadaljnjem besedilu: vrhovno sodišče) preda nerešene zadeve upravnemu sodišču skupaj s seznamom predanih nerešenih zadev. V seznamu v dveh izvodih morajo biti vpisane označbe spisov in imena strank. En izvod seznama obdrži vrhovno sodišče, drugi izvod pa prejme upravno sodišče. Seznam podpišeta vpisničar in predsednik vrhovnega sodišča.
Predajo in prevzem zadev izvede tričlanska komisija. O izvršeni predaji in prevzemu se sestavi zapisnik v treh izvodih – za vrhovno sodišče, za upravno sodišče in za Ministrstvo za pravosodje. Zapisnik podpišeta predsednik vrhovnega sodišča in predsednik upravnega sodišča.
Spisi, ki glede na določbo 7. člena zakona o upravnem sporu sodijo v pristojnost zunanjih oddelkov upravnega sodišča, se posredujejo posameznim oddelkom.
IV
Zadeve, ki jih vrhovno sodišče preda upravnemu sodišču, izkaže vrhovno sodišče z 31. decembrom 1997 kot nerešene. V letnem statističnem poročilu za leto 1998 se prenesene zadeve ne upoštevajo med nerešenimi, ampak se odštejejo od skupno nerešenih zadev. Upravno sodišče, ki te zadeve prevzame, jih ne šteje kot nov pripad, ampak kot nerešene zadeve na začetku dobe poročanja (1. januar 1998), kar se upošteva pri sklepanju vpisnika konec leta 1998.
V
To navodilo začne veljati naslednji dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
Št. 751-2/98
Ljubljana, dne 6. januarja 1998.
Tomaž Marušič l. r.
Minister
za pravosodje

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti