Uradni list

Številka 65
Uradni list RS, št. 65/1997 z dne 24. 10. 1997
Uradni list

Uradni list RS, št. 65/1997 z dne 24. 10. 1997

Kazalo

3203. Sklep o razpisu krajevnega samoprispevka v denarju za območje KS Planina, stran 5239.

Na podlagi 3. člena zakona o samoprispevku (Uradni list SRS, št. 35/85), in 56. člena zakona o referendumu in o ljudski iniciativi (Uradni list RS, št. 15/94) je Svet KS Planina na seji dne 8. 10. 1997 sprejel
S K L E P
o razpisu krajevnega samoprispevka v denarju za območje KS Planina
1
Razpiše se referendum za uvedbo krajevnega samoprispevka v denarju za območje KS Planina. Sredstva krajevnega samoprispevka se na osnovi sprejetega programa namenijo za naslednja dela: izgradnjo mrliške vežice.
2
Vrednost programa znaša 15,000.000 SIT.
Iz sredstev krajevnega samoprispevka se bo predvidoma zbral znesek 15,000.000 SIT.
3
Referendum bo v nedeljo, dne 23. novembra 1997 od 7. do 19. ure, na običajnem glasovalnem mestu.
4
Krajevni samoprispevek bo uveden za obdobje 5 let, in sicer od 1. 1. 1998 do 31. 12. 2002.
V primeru, da se potrebna sredstva za izgradnjo mrliške vežice zberejo pred iztekom roka določenega za plačilo samoprispevka, se samoprispevek lahko na predlog zbora krajanov prekine predčasno.
5
Pravico glasovanja na referendumu imajo vsi krajani, ki so vpisani v splošni volilni imenik KS.
6
Zavezanci za samoprispevek so:
1. Občani, ki imajo stalno prebivališče na območju Krajevne skupnosti Planina, ki plačujejo samoprispevek v naslednji višini:
– 1,5% od neto plače iz delovnega razmerja in nadomestil ter pogodb o delu,
– 1,5% od pokojnin,
– 1,5% od samostojnega opravljanja gospodarske dejavnosti – od zavarovalne osnove, od katere samostojni podjetniki plačujejo prispevke za pokojninsko in invalidsko zavarovanje,
– 1,5% od katastrskega dohodka.
7
Samoprispevek se ne plačuje od socialno varstvenih pomoči, od priznavalnin, od invalidnin in drugih prejemkov po predpisih o vojaških invalidiih ter civilnih invalidih vojne, od denarnega nadomestila za telesno okvaro, od dodatka za pomoč in postrežbo, od štipendij dijakov in študentov ter nagrad, ki jih dijaki in študentje prejemajo na proizvodnem delu oziroma delovni praksi, od regresa za letni dopust in od jubilejnih nagrad in odpravnin.
Plačilo krajevnega samoprispevka so oproščeni krajani, katerih prejemki ne presegajo zneska, ki zagotavlja materialno in socialno varnost delavca, določnega z zakonom.
8
KS lahko sredstva samoprisevka, ki so začasno prosta, vroči banki za določen čas.
9
Sredstva samoprispevka se zbirajo na poseben račun KS Planina.
Za zbiranje sredstev in realizacijo referendumskega programa skrbi svet KS. Svet KS enkrat letno poroča zboru krajanov o uporabi sredstev samoprispevka.
10
Na referendumu se glasuje neposredno in tajno z glasovnicami, na katerih je naslednje besedilo:
GLASOVNICA
Na referendumu, dne 23. 11. 1997 za uvedbo samoprispevka v denarju za dobo pet let, to je od 1. 1. 1998 do 31. 12. 2002, za območje KS Planina, za izgradnjo mrliške vežice v Planini.
glasujem
ZA                                                                             PROTI
Glasovnica se izpolni tako, da se obkroži beseda ZA, če se glasovalec strinja z uvedbo samoprispevka oziroma beseda PROTI, če se glasovalec z uvedbo samoprispevka ne strinja.
11
Glasovnica mora biti opremljena s štampiljko KS.
12
Za izvedbo sklepa skrbi občinska volilna komisija. Pri izvedbi referenduma se smiselno uporabljajo določila zakona o lokalnih volitvah.
13
Samoprispevek bodo obračunavali in odtegovali delodajalci in drugi izplačevalci plač ali nadomestil in pokojnin. Kmetijskim proizvajalcem in obrtnikom bo obračunavala in odtegovala samoprispevek Davčna uprava Republike Slovenije – Davčni urad Postojna.
14
Ta sklep se objavi v Uradnem listu Republike Slovenije in na krajevno običajen način.
Postojna, dne 7. oktobra 1997.
Predsednik
Sveta KS Planina
Petkovšek Marija l. r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti