Uradni list

Številka 61
Uradni list RS, št. 61/1997 z dne 3. 10. 1997
Uradni list

Uradni list RS, št. 61/1997 z dne 3. 10. 1997

Kazalo

3014. Pravilnik o dodeljevanju posojil in sofinanciranju obresti iz sredstev občinskega proračuna za pospeševanje razvoja malega gospodarstva in kmetijstva v Občini Hrpelje-Kozina, stran 5019.

Na podlagi druge in šeste alinee 16. člena statuta Občine Hrpelje-Kozina (Uradni list RS, št. 33/95) je Občinski svet občine Hrpelje-Kozina na 24. seji dne 29. 9. 1997 sprejel
P R A V I L N I K
o dodeljevanju posojil in sofinanciranju obresti iz sredstev občinskega proračuna za pospeševanje razvoja malega gospodarstva in kmetijstva v Občini Hrpelje-Kozina
1. člen
S tem pravilnikom se določajo pogoji in postopki dodeljevanja posojil in sofinanciranje obresti iz sredstev občinskega proračuna za pospeševanje razvoja malega gospodarstva in kmetijstva v Občini Hrpelje-Kozina.
2. člen
Za sredstva lahko zaprosijo pravne in fizične osebe s sedežem, dejavnostjo in krajem investicije na območju Občine Hrpelje-Kozina.
3. člen
Posojila se prednostno dodeljujejo prosilcem za dejavnosti, ki imajo prednostni pomen pri razvoju občine.
4. člen
Višina obrestne mere za posojila in delež sofinanciranja obresti se določi pri vsakem natečaju posebej, glede na obrestne mere, ki veljajo za tovrstna posojila pri banki, s katero se sklepa pogodba.
5. člen
Posojila se odobravajo za dobo vračila do 5 let.
6. člen
Višina posojila ne sme presegati 40% predračunske vrednosti investicije.
7. člen
Sklep o razpisu in pogojih za pridobitev posojil in sofinanciranje obresti sprejme župan Občine Hrpelje-Kozina in ga objavi v javnem glasilu.
8. člen
Prošnje sprejema Občina Hrpelje-Kozina. Komisija, ki jo imenuje občinski svet na predlog župana Občine Hrpelje-Kozina, prouči prošnje, pregleda dokumentacijo in pripravi predlog za odobritev. O odobritvi odloča občinski svet s sklepom, ki ga prosilcem posreduje občinska uprava v osmih dneh po odločitvi.
9. člen
Sklepanje in izvajanje posojilnih pogodb izvaja banka oziroma druga finančna organizacija, s katero župan Občine Hrpelje-Kozina sklene ustrezno pogodbo
10. člen
Posojilna pogodba, sklenjena med posojilodajalcem in posojilojemalcem v skladu s tem pravilnikom in pravnomočnim sklepom občinske uprave Občine Hrpelje-Kozina, vsebuje poleg bančnih določb še naslednje:
– obveznosti posojilojemalca, da posojilo porabi namensko,
– rok za dokončanje investicije,
– rok za začetek poslovanja, če obratovalnica ali podjetje še ne posluje,
– obveznosti, da posojilojemalec v primeru, če ne izpolni katerokoli obveznost iz posojilne pogodbe, takoj vrne posojilo ali neodplačan del posojila z obrestmi po zakoniti zamudni obrestni meri,
– določbo glede zavarovanja plačila.
11. člen
Posojilojemalec začne črpati posojilo takoj po podpisu in v skladu s posojilno pogodbo. Rok vračila posojila začne teči po dokončnem črpanju posojila, vendar najkasneje po poteku osmih mesecev po podpisu posojilne pogodbe.
12. člen
Ta pravilnik se objavi v Uradnem listu Republike Slovenije in začne veljati z dnem objave.
Št. 111/97
Hrpelje, dne 29. septembra 1997.
Predsednik
Občinskega sveta
občine Hrpelje-Kozina
Karlo Kastelic l. r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti