Uradni list

Številka 59
Uradni list RS, št. 59/1997 z dne 26. 9. 1997
Uradni list

Uradni list RS, št. 59/1997 z dne 26. 9. 1997

Kazalo

2965. Odlok o lokacijskem načrtu parkirišča NE Krško, stran 4889.

Na podlagi 39. člena zakona o urejanju naselij in drugih posegov v prostor (Uradni list SRS, št. 18/84, 37/85, 29/86, 43/89 in Uradni list RS, št. 26/90, 18/93, 47/93, 71/93), 29. člena zakona o lokalni samoupravi (Uradni list RS, št. 72/93; 6/94 – odločba US RS, 45/94 – odločba US RS in Uradni list RS, št. 57/94, 14/95, 20/95 – odločba US RS, 63/95 – odločba US RS, 9/96 – odločba US RS, 39/96 – odločba US RS in 44/96 – odločba US RS in Uradni list RS, št. 26/97) ter 16. in 79. člena statuta Občine Krško (Uradni list RS, št. 2/96) je Občinski svet občine Krško na 26. seji dne 4. 9. 1997 sprejel
O D L O K
o lokacijskem načrtu parkirišča NE Krško
I. SKUPNI DOLOČBI
1. člen
Sprejme se lokacijski načrt za parkirišča NE Krško, ki ga je izdelal Savaprojekt Krško pod številko LN-104/96.
2. člen
Lokacijski načrt parkirišča NE Krško je sestavljen iz tekstualnega in grafičnega dela, ki sta sestavna dela tega odloka. Grafične priloge so:
– izsek iz grafičnih prilog sprememb in dopolnitev prostorskih sestavin dolgoročnega plana Občine Krško za obdobje 1986–2000 in družbenega plana Občine Krško za obdobje 1986–1990,
– kopija katastrskega načrta,
– geodetska podloga,
– pregledna situacija,
– situacija ureditve,
– situacija komunalne in energetske infrastrukture.
II. MEJA OBMOČJA
3. člen
Meja lokacijskega načrta poteka po meji parcelne številke 1198/19 k.o. Leskovec na severnem in vzhodnem delu parcele. Na zahodu je v mejo lokacijskega načrta vključen še dovozni del parcele številka 1197/44 k.o. Leskovec. Na jugu meja poteka po meji ureditvenega načrta NE Krško oziroma na mestu ograje, ki loči obstoječe parkirne prostore od kmetijskega zemljišča – sadovnjaka.
Obodne parcele, ki mejijo na mejo lokacijskega načrta so: 1198/1, 1198/19, 1197/399, 1197/44, 1204/17, 1351, k.o. Leskovec.
Območje lokacijskega načrta je velikosti 1,74 ha.
III. POGOJI ZA IZRABO OBMOČJA
4. člen
Ohrani se obstoječ koncept parkirišč na obeh straneh dostopne ceste. Obstoječa dovozna cesta ostane dvosmerna samo za interventna vozila in za vozila, ki vstopajo in izstopajo v območje NE Krško. Izvoz za vsa vozila iz obstoječih in predvidenih parkirišč je preko enosmerne izvozne ceste.
Uredijo se dodatni parkirni prostori severno od obstoječih z enakim konceptom ureditve kot obstoječi, pod kotom 45 stopinj z enosmernimi cestami med parkirnimi prostori, dvosmerno cesto okoli parkirišča in enosmerno izvozno cesto paralelno z industrijsko železnico.
Uredi se novi uvoz na parkirišče. Obstoječ dovoz, med novim in obstoječim priključkom na parkirišče, se opremi z betonskimi naletnimi ovirami in je namenjen le vozilom, ki vstopajo in izstopajo iz varovanega območja NE Krško.
Parkirišče se uredi v asfaltni izvedbi.
Obstoječa ograja med starim in novim parkiriščem se odstrani. Ograja ob stari dovozni cesti nasproti vratarnice se nadomesti s pomičnimi vrati oziroma ustrezno ograjo, vse dimenzionirano kot naletna ovira. Zgradi se nova ograja paralelno z izvozno cesto ob vzdolžnih parkiriščih in severno ter vzhodno ob novi dvosmerni cesti, ki bo urejena okoli parkirišča.
Del parkirišč se zgradi in opremi tako, da je mogoče pristajanje helikopterjev v primeru izrednega dogodka v NE Krško. Na tem delu so asfaltne površine lahko v enokapnem naklonu do 2%.
Med ograjo in sadovnjakom se uredi dostopna cesta v sadovnjak, ki služi tudi za obhodno pot varnostne službe NE Krško. Dostopna cesta se uredi v makadamski izvedbi.
V bližini izhoda iz NE Krško se uredi avtobusno postajališče za postanek dveh avtobusov in postavi nadstrešnica za zaščito potnikov.
5. člen
Karakteristični profil predvidenih cest:
– dvosmerna krožna cesta okoli novih parkirišč 2 x 2,75 m = 5,5 m,
– enosmerna izvozna cesta 4 m,
– enosmerna cesta med parkirnimi prostori 3 m.
Parkirni prostori se uredijo pod kotom 45 stopinj, širine 2,3 m in globine 4,8 m. Vzdolžni parkirni prostori ob izvozni cesti se uredijo dolžine 5,5 m in širine 2 m.
Avtobusna postajališča se uredi dolžine 15 m in širine 3 m.
Krivine na dvosmerni krožni cesti okoli parkirišč se zaradi avtobusnega in tovornega prometa uredijo z notranjimi radiji krivin R min. = 15 m.
Novi parkirni prostori se uredijo na koti od 154,40 do 153,50.
Parkirišče, dovozne in izvozne ceste se opremi z vso potrebno horizontalno in vertikalno signalizacijo.
IV. POGOJI ZA PROMETNO IN KOMUNALNO UREJANJE OBMOČJA
Prometna ureditev
6. člen
Osebna vozila
Dostop za osebna vozila je preko obstoječe dovozne ceste in novega uvoza na parkirišča. Vertikalna in horizontalna signalizacija se namesti tako, da usmerja promet do parkirnih mest na obstoječem in novopredvidenem parkirišču.
Okoli parkirišča poteka dvosmerna krožna cesta na katero se priključujejo enosmerne ceste urejene med parkirnimi prostori.
Izvoz iz parkirišča se uredi preko nove enosmerne izvozne ceste, ki se pred križiščem dovozne ceste za NEK priključi na obstoječo dovozno cesto. Izvoz iz obstoječih parkirišč urejenih ob obstoječi dovozni cesti je tudi preko enosmerne izvozne ceste.
Avtobusi
Dostop je enosmeren preko novega uvoza na parkirne prostore in poteka v nasprotni smeri urinega kazalca.
Izvoz iz parkirišča je po enosmerni izvozni cesti.
Vstop in izstop iz varovanega območja NE Krško
Režim prometne ureditve za vozila, ki vstopajo in izstopajo v območe NE Krško ostane nespremenjen, dvosmeren po dovozni cesti mimo naletnih ovir do vhoda.
Komunalno urejanje območja
7. člen
Ureditev obstoječe komunalne in energetske infrastrukture
Pred pričetkom del je potrebno zakoličiti obstoječe komunalne in energetske naprave na celotnem območju lokacijskega načrta in izvesti potrebne prestavitve in zaščite teh. Križanja naprav je potrebno izvesti v skladu s predpisi. Na mestih, kjer se naprave polagajo pod povoznimi površinami se izvedejo ustrezne zaščite ali kineta.
Križanje industrijskega tira se izvede tako, da je tir povozen. Pred prečkanjem tira se cestišče opremi z ustrezno signalizacijo, ki omogoča varnost železniškega in cestnega prometa.
Ureditev predvidene komunalne in energetske infrastrukture
Območje parkirišča se opremi z javno razsvetljavo, ki se priključi na obstoječo mrežo sistema javne razsvetljave.
Meteorne vode iz parkirišč se preko ustrezno dimenzioniranih lovilcev olj spelje v meteorno kanalizacijo z izpustom v Savo.
V. DRUGI POGOJI ZA IZVEDBO POSEGOV
8. člen
Hrup
V času gradnje parkirišča emisije hrupa ne smejo presegati dovoljenih mejnih ravni hrupa za dan 60 dB(A) in za noč 50 dB(A).
9. člen
Podtalnica
Podtalnica se pred onesnaženostjo varuje tako, da se v primeru razlitja naftnih derivatov v času gradnje kontaminirano zemljo odstrani in odpelje na sanitarno deponijo, kjer se izvrši dekontaminacija.
Meteorne vode iz parkirišč se pred priključkom na meteorno kanalizacijo spelje preko lovilcev olj.
10. člen
Ureditev gradbišča
V času gradnje se mora zagotoviti nemoten in varen dostop do vseh objektov in zemljišč tako po cestah kot tudi po industrijskem tiru. Izkopane jarke se mora označiti in zavarovati zaradi varnosti prometa.
VI. OBVEZNOSTI INVESTITORJEV IN IZVAJALCEV
11. člen
Poleg obveznosti iz drugih določb tega odloka morajo investitorji posegov v prostor in izvajalci LN:
– pred pričetkom del pravočasno obvestiti upravljalce energetskih, komunalnih naprav in industrijskega tira ter skupno z njimi zakoličiti tangirane podzemne vode,
– izkope v bližini obstoječih naprav izvajati ročno in pod nadzorom upravljalcev,
– izvesti vse potrebne zaščite obstoječih tangiranih naprav.
VII. TOLERANCE
12. člen
Dovoljena so taka odstopanja, ki ne vplivajo na osnovno zasnovo ureditve in ne segajo izven meje LN in lastniške meje.
VIII. KONČNE DOLOČBE
13. člen
Obstoječe parkirišče ni predmet tega lokacijskega načrta ampak se ureja z ureditvenim načrtom za NE Krško.
14. člen
Lokacijski načrt parkirišča NE Krško številka LN-104/96 je stalno na vpogled občanom, organizacijam in skupnostim pri pristojnem občinskem organu za urejanje prostora v Občini Krško.
15. člen
Nadzor nad izvajanjem lokacijskega načrta izvajajo pristojne inšpekcijske službe in komunalni nadzornik v Občini Krško.
16. člen
Ta odlok začne veljati osmi dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
Št. 352-2/96-1/15
Krško, dne 4. septembra 1997.
Predsednik
Občinskega sveta
občine Krško
Franci Bogovič l. r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti