Uradni list

Številka 56
Uradni list RS, št. 56/1997 z dne 12. 9. 1997
Uradni list

Uradni list RS, št. 56/1997 z dne 12. 9. 1997

Kazalo

2895. Uredba o načinu oblikovanja cen svežega svinjskega mesa, stran 4809.

Na podlagi 5. člena zakona o cenah (Uradni list RS, št. 1/91-I) in 21. člena zakona o Vladi Republike Slovenije (Uradni list RS, št. 4/93, 23/96 in 47/97) izdaja Vlada Republike Slovenije
U R E D B O
o načinu oblikovanja cen svežega svinjskega mesa
1. člen
Podjetja in zasebniki, ki uvažajo oziroma koljejo živino ter prodajajo sveže meso (v nadaljnjem besedilu: zavezanci) oblikujejo drobnoprodajne cene svežega svinjskega mesa v skladu s to uredbo.
2. člen
Drobnoprodajna cena svežega svinjskega mesa, ki se daje v promet v skladu z 8. členom pravilnika o kakovosti zaklanih prašičev in kategorizaciji svinjskega mesa (Uradni list RS, št. 68/95 in 53/96) se oblikujejo na podlagi cene za prašičje polovice, povečane za delež stroškov trgovine, koeficienta za posamezne kategorije mesa določene v tej uredbi in davek na promet proizvodov v skladu s predpisi.
3. člen
Proizvodno ceno prašičje polovice smejo v skladu s to uredbo zavezanci oblikovati največ do ravni 583 tolarjev za kilogram.
Trgovci na debelo in drobno lahko zaračunajo delež stroškov trgovine, ki v skupni vrednosti ne smejo preseči 15 odstotkov cene prašičje polovice iz prejšnjega odstavka tega člena.
Koeficienti svežega svinjskega mesa za določitev drobnoprodajne cene po tej uredbi so za:
1. Meso brez kosti
– stegna                1,4
– plečeta              1,14
– goleni               0,77
– podlakti             0,77
– potrebušine         0,81.
2. Meso s kostmi
– stegna               1,22
– ledvenega dela       1,22
– plečeta              0,96
– goleni               0,54
– podlakti             0,54
– vratu                0,85
– prsi                 0,81
– rebr                0,81.
4. člen
Ta uredba začne veljati 15. septembra 1997.
Št. 380-03/97-16
Ljubljana, dne 11. septembra 1997.
Vlada Republike Slovenije
dr. Janez Drnovšek l. r.
Predsednik

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti