Uradni list

Številka 51
Uradni list RS, št. 51/1997 z dne 22. 8. 1997
Uradni list

Uradni list RS, št. 51/1997 z dne 22. 8. 1997

Kazalo

2737. Pravilnik o sredstvih za delo svetniških klubov, stran 4482.

Na podlagi 26. člena statuta Mestne občine Ljubljana (Uradni list RS, št. 32/95 in 33/95) je Mestni svet mestne občine Ljubljana na 28. seji dne 3. 7. 1997 sprejel
P R A V I L N I K
o sredstvih za delo svetniških klubov
I. SPLOŠNE DOLOČBE
1. člen
S tem pravilnikom se urejajo pravice in obveznosti svetniških klubov o uporabi finančnih in drugih sredstev, ki jih za njihovo delo zagotavlja Mestna občina Ljubljana (v nadaljevanju: MOL).
2. člen
Svetniški klubi prejemajo finančna sredstva za delo iz sredstev, ki so v proračunu MOL namenjena za delo Mestnega sveta MOL (v nadaljevanju: mestni svet), MOL pa jim za opravljanje njihovega dela zagotavlja tudi primerne prostore in druga osnovna sredstva.
3. člen
Svetniški klubi so dolžni s sredstvi iz prejšnjega člena tega pravilnika ravnati kot dober gospodar in jih uporabljati v skladu z določili tega pravilnika.
II. FINANČNA SREDSTVA
4. člen
Mestni svet določi višino finančnih sredstev za delo svetniških klubov v proračunu MOL za posamezno leto.
5. člen
Svetniški klubi prejemajo sredstva iz proračuna MOL, glede na število svojih članov. Sredstva prejemajo mesečno po dvanajstinah, pri čemer se v tekoči mesec dodatno prenesejo morebitna neporabljena sredstva prejšnjega meseca.
V primeru izstopa svetnika iz svetniškega kluba ostanejo finančna sredstva iz prejšnjega odstavka tega člena klubu, iz katerega je izstopil.
6. člen
Finančna sredstva za delo svetniških klubov se vodijo za vsak klub posamezno po stroškovnih mestih.
7. člen
Sredstva, ki jih svetniški klubi prejemajo iz proračuna MOL za svoje delo, se uporabljajo za naslednje namene:
– nakup in vzdrževanje osnovnih sredstev,
– nakup pisarniškega materiala,
– plačilo stroškov premičnega telefona,
– plačilo stroškov fotokopiranja,
– plačilo stroškov izobraževanja,
– plačilo za administrativno in strokovno delo,
– plačilo reprezentančnih stroškov.
8. člen
Odredbe za uporabo finančnih sredstev v skladu z določili prejšnjega člena tega pravilnika izdaja na predlog vodij svetniških klubov predsednik mestnega sveta, ki lahko za izdajo odredb pooblasti podpredsednike mestnega sveta ali vodje svetniških klubov.
9. člen
Oddelek za finance Mestne uprave MOL je dolžan do 10. v mesecu za pretekli mesec pisno poročati predsedniku mestnega sveta o porabi sredstev iz proračuna MOL, namenjenih za delo svetniških klubov.
Pisno poročilo iz prejšnjega odstavka tega člena mora obsegati naslednje podatke po posameznih stroškovnih mestih:
– znesek dodeljenih sredstev v preteklem mesecu in morebitni neporabljeni znesek za nazaj ter,
– znesek porabljenih sredstev v preteklem mesecu s specifikacijo posameznih stroškov.
10. člen
Oddelek za finance Mestne uprave MOL je dolžan na zahtevo vodje svetniškega kluba le-temu omogočiti vpogled v finančno dokumetacijo o porabi sredstev kluba in mu nemudoma dostaviti zahtevane podatke.
11. člen
Če svetniški klub finančnih sredstev, ki jih prejema iz proračuna MOL, ne uporabi za namene, določene s tem pravilnikom, se mu proračunski prihodki zmanjšajo za višino nepravilno porabljenega zneska.
12. člen
Po preteku mandata mestnemu svetu se neporabljena finančna sredstva, namenjena za delovanje svetniških klubov, prenesejo v proračun za naslednje leto kot prenesena sredstva za delo svetniških klubov.
Do sprejema proračuna za tekoče leto se sredstva iz prejšnjega odstavka v okviru dvanajstin iz proračuna MOL za preteklo leto razporedijo svetniškim klubom, glede na volilni izid.
III. OSNOVNA SREDSTVA
13. člen
Osnovna sredstva, ki jih MOL zagotavlja svetniškim klubom za njhovo delo, ter osnovna sredstva, katerih nakup klubi financirajo s sredstvi, ki jih prejemajo iz proračuna MOL, so last MOL in jih klubi uporabljajo v času trajanja mandata njihovih članov.
14. člen
Po preteku mandata članom svetniških klubov se sredstva iz prejšnjega člena tega pravilnika namenijo za delovanje svetniških klubov, ki se ustanovijo po volitvah.
Sekretariat mestnega sveta prerazporedi novoustanovljenim svetniškim klubom prostore in druga osnovna sredstva, glede na volilni izid in upoštevaje sredstva, ki so jih klubi uporabljali v preteklem mandatu.
IV. KONČNA DOLOČBA
15. člen
Ta pravilnik začne veljati naslednji dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
Št. 402-2/97
Ljubljana, dne 3. julija 1997.
Predsednik
Mestnega sveta
mestne občine Ljubljana
Dimitrij Kovačič, dipl. jur. l. r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti