Uradni list

Številka 49
Uradni list RS, št. 49/1997 z dne 8. 8. 1997
Uradni list

Uradni list RS, št. 49/1997 z dne 8. 8. 1997

Kazalo

2628. Pravilnik o službeni izkaznici, uniformi in opremi komunalnega nadzornika in službeni izkaznici pooblaščene osebe za komunalni nadzor (Slovenj Gradec), stran 4320.

Na podlagi 5. člena odloka o komunalnem nadzoru v Mestni občini Slovenj Gradec (Uradni list RS, št. 55/96) in na podlagi 8. člena statuta Mestne občine Slovenj Gradec (Uradni list RS, št. 41/95, 1/96) je Svet mestne občine Slovenj Gradec na seji dne 17. 7. 1997 sprejel
P R A V I L N I K
o službeni izkaznici, uniformi in opremi komunalnega nadzornika in službeni izkaznici pooblaščene osebe za komunalni nadzor
I. SPLOŠNA DOLOČILA
1. člen
Ta pravilnik določa službeno izkaznico, uniformo in opremo komunalnega nadzornika ter službeno izkaznico pooblaščene osebe za izvajajnje komunalnega nadzora.
II. SLUŽBENA IZKAZNICA
2. člen
Službeno izkaznico komunalnega nadzornika in pooblaščene osebe za komunalni nazdor izda tajnik Mestne občine Slovenj Gradec.
Službena izkaznica je modre barve s črnim tiskom, velikosti 105 x 70 mm, zaščitena s plastičnim ovitkom.
Službena izkaznica komunalnega nadzornika vsebuje:
Na sprednji strani v levem zgornjem kotu fotografija komunalnega nadzornika, velikosti 25 x 30 mm, desno od fotografije je grb Mestne občine Slovenj Gradec in ob njem napis “MESTNA OBČINA SLOVENJ GRADEC”. Pod grbom in napisom “Mestna občina Slovenj Gradec” je napisano besedilo: “SLUŽBENA IZKAZNICA”, pod tem besedilom pa besedilo: “KOMUNALNI NADZORNIK”.
V spodnjem delu levo, pod fotografijo, so v eni vrsti vpisani podatki imetnika službene izkaznice: ime in priimek, rojstni podatki in podpis; v naslednji vrsti datum izdaje službene izkaznice in podpis izdajatelja službene izkaznice s pečatom Mestne občine Slovenj Gradec.
Na hrbtni strani službene izkaznice je vpisana vsebina pooblastil, ki jih ima komunalni nadzornik na podlagi določil 2. člena odloka.
3. člen
Službena izkaznica pooblaščene osebe za izvajanje komunalnega nadzora je enaka službeni izkaznici komunalnega nadzornika, le da ima besedilo “POOBLAŠČENA OSEBA ZA KOMUNALNI NADZOR”.
Na hrbtni strani službene izkaznice pa je vpisana vsebina pooblastil, ki jih ima pooblaščena oseba za komunalni nadzor na podlagi določil 2. in 3. člena odloka.
4. člen
Komunalni nadzornik in pooblaščena oseba za komunalni nadzor se pri opravljanju svojega dela izkažeta s službeno izkaznico.
Nobena službena izkaznica ni prenosljiva.
5. člen
Odsek za splošne in tehnične službe uprave vodi evidenco o izdanih in odvzetih službenih izkaznicah.
Evidenca o izdanih in odvzetih službenih izkaznicah vsebuje: priimek in ime osebe, ki ji je bila izdana službena izkaznica, letnico rojstva, registrsko številko službene izkaznice, datum izdaje in datum odvzema, podpis osebe, kateri je bila službena izkaznica izdana ter opombo o dejstvih morebitne izgube, poškodbe ali odvzema izkaznice.
6. člen
Če komunalni nadzornik oziroma pooblaščena oseba službeno izkaznico izgubi ali kako drugače ostane brez nje, je dolžan o tem takoj pismeno obvestiti svojega predstojnika zaradi izbrisa iz evidence službenih izkaznic.
O okoliščinah, zaradi katerih sta komunalni nadzornik in pooblaščena oseba ostala brez službene izkaznice, se napravi zapisnik, ki je sestavni del evidence o službenih izkaznicah.
7. člen
Veljavnost službene izkaznice preneha:
– z dnem prenehanja delovnega razmerja imetnika službene izkaznice;
– z odvzemom posebnega pooblastila, danega na podlagi 3. člena odloka;
– z razporeditvijo imetnika službene izkaznice na delovno mesto, za katero ni predvideno izvajanje komunalnega nadzora.
V primerih iz prejšnjega odstavka mora imetnik službeno izkaznico vrniti pristojnemu upravnemu organu.
8. člen
Službena izkaznica se zamenja:
– če je poškodovana,
– če jo imetnik izgubi ali kako drugače ostane brez nje in je preklicana v Uradnem listu Republike Slovenije,
– če imetnik spremeni osebno ime.
9. člen
Odvzete oziroma vrnjene službene izkaznice se komisijsko uničijo. Komisijo za uničenje imenuje tajnik mestne občine.
O uničenju se sestavi zapisnik.
III. UNIFORMA IN DRUGA OPREMA
10. člen
Uniforma komunalnega nadzornika je zimska in letna.
Zimsko uniformo sestavljajo hlače ali krilo, srajca, jopič, kravata, kapa, zimski čevlji, bunda in dežni plašč.
Letno uniformo sestavljajo: hlače ali krilo, srajca, letni jopič, kravata, kapa, letni čevlji in dežni plašč.
Uniforma je temno modre barve s svetlo modro srajco in temno modro kravato. Kapa je temno modra baretka, čevlji pa so črni.
Uniforma je v moškem in ženskem kroju.
Na jopiču zimske in letne uniforme, srajci letne uniforme, suknjiču in dežnem plašču, je na levi strani oprsja ali na levem rokavu našitek z grbom Mestne občine Slovenj Gradec. Enak našitek je tudi na baretki.
11. člen
Komunalni nadzornik je opremljen tudi s prenosno napravo za brezžično radijsko zvezo, s fotoaparatom, z usnjeno torbico in s potrebnim pisarniškim materialom za opravljanje svojega dela.
12. člen
Količina in rok trajanja posameznih delov uniforme in druge opreme komunalnega nadzornika se določi s pravilnikom o zaščitnih sredstvih delavcev uprave Mestne občine Slovenj Gradec, ki ga predpiše župan.
13. člen
Komunalni nadzornik nosi zimsko uniformo praviloma od 15. septembra do 15. aprila, nato pa nosi letno uniformo. Glede na ugodnost oziroma neugodnost vremenskih razmer lahko vodja pristojnega upravnega organa odredi drugačen čas nošenja zimske oziroma letne uniforme.
14. člen
Komunalni nadzornik je dolžan uniformo in drugo opremo redno vzdrževati.
O upravičenosti nadomestitve posameznega dela uniforme in druge opreme pred potekom roka trajanja in pogojih nadomestitve, odloča tajnik.
Komunalni nadzornik prevzame posamezne dele uniforme in drugo opremo ob nastopu dela in ob nadomestitivi, proti podpisu.
Ob prenehanju opravljanja nalog mora komunalni nadzornik dele uniforme in drugo opremo, ki jo ima v uporabi, proti podpisu vrniti.
Evidenco o dodeljenih delih uniforme in druge opreme komunalnemu nadzorniku, vodi odsek za splošne in tehnične službe uprave Mestne občine Slovenj Gradec.
15. člen
Obrazci službene izkaznice so objavljeni kot priloga tega pravilnika in so njegov sestavni del.
16. člen
Ta pravilnik začne veljati osmi dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
Št. 037-001/97
Slovenj Gradec, dne 18. julija 1997.
Predsednik
Sveta mestne občine
Slovenj Gradec
Niko R. Kolar l. r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti