Uradni list

Številka 49
Uradni list RS, št. 49/1997 z dne 8. 8. 1997
Uradni list

Uradni list RS, št. 49/1997 z dne 8. 8. 1997

Kazalo

2623. Odlok o spremembah in dopolnitvah prostorskih sestavin dolgoročnega plana Občine Tolmin (Uradno glasilo občin Ajdovščina, Nova Gorica in Tolmin 8/87, 9/90) in srednjeročnega družbenega plana Občine Tolmin..., stran 4316.

Na podlagi 2. člena zakona o planiranju in urejanju prostora v prehodnem obdobju (Uradni list RS, št. 48/90) in 11. člena statuta Občine Kobarid (Uradni list RS, št. 43/95) je Občinski svet občine Kobarid na seji dne 14. 7. 1997 sprejel
O D L O K
o spremembah in dopolnitvah prostorskih sestavin dolgoročnega plana Občine Tolmin (Uradno glasilo občin Ajdovščina, Nova Gorica in Tolmin 8/87, 9/90) in srednjeročnega družbenega plana Občine Tolmin (Uradno glasilo Občin Ajdovščina, Nova Gorica in Tolmin 8/87, 5/91) za območje Občine Kobarid, dopolnjen 1996
1. člen
(splošne in uvodne določbe)
Za območje Občine Kobarid veljajo določbe dolgoročnega plana Občine Tolmin za obdobje 1986–2000 (Uradno glasilo občin Ajdovščina, Nova Gorica in Tolmin 8/87, 9/90) in srednjeročnega družbenega plana Občine Tolmin za obdobje 1986–1990 (Uradno glasilo občin Ajdovščina, Nova Gorica in Tolmin 8/87, 5/91), ki se nanašajo na območje sedanje Občine Kobarid, ustanovljene z zakonom o ustanovitvi občin (Uradni list RS, št. 60/94).
S tem odlokom se sprejmejo spremembe in dopolnitve prostorskih sestavin dolgoročnega plana Občine Tolmin za obdobje 1986–2000 (Uradno glasilo občin Ajdovščina, Nova Gorica in Tolmin 8/87, 9/90) in srednjeročnega družbenega plana Občine Tolmin za obdobje 1986–1990 (Uradno glasilo občin Ajdovščina, Nova Gorica in Tolmin 8/87, 5/91) – v nadaljnjem besedilu: prostorske sestavine dolgoročnega in srednjeročnega plana občine.
2. člen
(spremembe in dopolnitve dolgoročnega plana)
(1) Besedilo točke 1.1. Kmetijstvo, lov in ribolov (v podpoglavju I. Primarni sektor poglavja III. Strategija razvoja gospodarstva) se v trinajstem odstavku spremeni, tako da se glasi:
Prizadevali si bomo zmanjšati onesenaževanje naših voda in jih bogati z vodnim življem. V ribolovne vode bomo vlagali predvsem avtohtono soško postrv in soškega lipana.
V 14. odstavku iste točke se doda novo besedilo, ki se glasi:
(2) V podpoglavju 1. Stanovanjsko gospodarstvo (poglavja IV: Strategija ravzoja gospodarske infrastrukture) se tabela “Projekcija potreb po novih stanovanjih po posameznih centralnih naseljih občine do leta 2001” črta
(3) V točki 4.4. Dolgoročne naloge so naslednje (v podpoglavju 4.0 Energetika poglavja IV. Strategija razvoja gospodarske infrastrukture) se besedilo četrte alinee spremeni, tako da se glasi:
z ustrezno prostorsko razmestitvijo in ustrezno zasnovo objektov zagotoviti primerno oskrbo z naftnimi derivati na območju celotne občine. V ta namen je poleg obstoječih predvidena izgradnja novih bencinskih servisov na območju Frnaže v Kobaridu (v nadomestilo za obstoječi bencinski servis v središču Kobarida, ki bo opuščen) in dveh lokacijah v Breginju.
(4) Točka 1.2.3. Urbanistična zasnova naselja Kobarid (v podpoglavju 1. Zasnova poselitve, strategija urejanja in organizacija dejavnosti v prostoru poglavja VI. Razvojne usmeritve v prostoru in varstvo okolja) se spremeni, tako da se glasi kot je določeno v prilogi 1 teh sprememb in dopolnitev.
(5) Besedilo odstavkov za dopolnilno tabelo k točki II., 1.1 Kmetijstvo, lov in ribolov se spremeni, tako da se glasi:
Sestavni del prostorskih sestavin dolgoročnega in srednjeročnega družbenega plana je v delu, ki se nanaša na Občino Kobarid, kartografski del, ki obsega:
A. Kartografski del:
1. Zasnova namenske rabe prostora in poselitvenega sistema, varstva naravne in kulturne dediščine, komunalne infrastrukture, ohranjanja in izboljšanja naravnih virov, ter cestnega omrežja (na kartah TK v merilu 1:25.000).
2. Urbanistična zasnova naselja Kobarid (na karti TTN v merilu 1:5.000).
B. Kartografska dokumentacija (na kartah PKN v merilu 1:5.000).
(6) Priloga “Gojitveni vodotoki” se spremeni, tako da se glasi:
A. Gojitveni potoki
I. kategorije           odsek od...                          ...do
------------------------------------------------------------------
1. Idrija s pritoki     izvira                       izliva v Sočo
2. Kozjak               izvira                         stare ceste
                                                Drežnica-Dr. Ravne
3. Ročica               pregrade nad Ladro
                        izliva v Sočo
B. Gojitveni potoki
II. kategorije
------------------------------------------------------------------
4. Treska               izvira                 ceste Kobarid-Bovec
5. Globotnik            Pod Globočico              izliva v Nadižo
6. Gostenk z Malenčkom  ceste v Podbelo            izliva v Nadižo
7. Jamnik               most na cesti
                        Breginj-MMP                izliva v Nadižo
8. Kozjak               stare ceste
                        Drežnica–Dr. Ravne           izliva v Sočo
9. Muhrenk              potoka Grapca              izliva v Kozjak
10. Plazi potok         pod Mali kurnjak       izliva v Črni potok
11. Ročica              potoka Sušec            pregrade nad Ladro
12. Stanoviščnik        Na bregu                     izliva v Belo
13. Malenšček           planine Kuhinja           izliva v Volarjo
14. Kokošnjak           ceste Tolmin–Kobarid       400 m nad cesto
                                                      Idrsko-Livek
3. člen
(spremembe in dopolnitve srednjeročnega plana)
(1) V poglavju 5.4. Energetika se na koncu zadnjega odstavka doda stavek, ki se glasi:
Poleg obstoječih mHE, za katere so si investitorji že pridobili uporabna dovoljenja, ter mHE na lokacijah, za katere si investitorji pridobivajo upravna dovoljenja ali objekte gradijo, pa bodo proučene možnosti še za gradnjo ali povečanje mHE na vodotokih Ročici, Gostenk in za izkoriščanje prelivne vode zajetij “Na studencu” in “Zakraj”.
(2) V petem odstavku v točki 8.1 Urejanje prostora (v poglavju 8. Razvojne usmeritve v prostoru) se doda besedilo, ki se glasi:
Pri načrtovanju pomembnejših posameznih posegov v ureditvenih območjih naselij in še posebej v odprtem prostoru pa bo občina tudi neposredno sodelovala tako, da bo k rešitvam podajala mnenja ali soglasja.
(3) Priloga, ki določa vsebino kartografskega dela srednjeročnega družbenega plana, se spremeni, tako da se glasi:
Sestavni del prostorskih sestavin dolgoročnega in srednjeročenga družbenega plana je v delu, ki se nanaša na Občino Kobarid, kartografski del, ki obsega:
A. Kartografski del:
1. Zasnova namenske rabe prostora in poselitvenega sistema, varstva naravne in kulturne dediščine, komunalne infrastrukture, ohranjanja in izboljšanja naravnih virov, ter cestnega omrežja (na kartah TK v merilu 1:25.000).
B. Kartografska dokumentacija (na kartah PKN v merilu 1:5.000).
(4) Priloga, ki določa seznam gojitvenih potokov 1. in 2. kategorije, se nadomesti s prilogo “Gojitveni vodotoki” iz prostorskih sestavin dolgoročnega plana, navedeno v 6. odstavku 2. člena tega odloka.
4. člen
(spremembe in dopolnitve kartografskega dela dolgoročnega in srednjeročnega plana)
(1) Kartografski del dolgoročnega in srednjeročnega družbenega plana se spremenita in dopolnita v naslednjih sestavinah:
a) kartografski del v merilu 1:25.000 in kartografska dokumentacija 1:5.000:
– uskladi se opredelitev območij kmetijskih zemljišč 1. območja z dejanskim stanjem v naravi, tako da se iz 1. območja teh zemljišč izločijo območja vodotokov, cestišč in drugih neplodnih površin, v 1. območje pa dodatno vključijo kmetijska zemljišča, ki jim je bila v preteklem obdobju s kmetijskimi operacijami izboljšana proizvodna sposobnost;
– dopolni se opredelitev planinskih pašnikov, tako da se posebej prikažejo ureditvena območja planin in kmetijska zemljišča znotraj tega območja zaradi združenosti v kompleks opredelijo kot kmetijska zemljišča 1. območja;
– prerazvrstijo se deli območij gozdov glede na spremenjeno funkcijo v varovalne gozdove ali lesnoproizvodne gozdove;
– spremenijo in dopolnijo se ureditvena območja naselij in planirane razmestitve dejavnosti v njih, ter dopolnijo manjša območja nezazidanih stavbnih zemljišč za gradnjo turistično-gostinskih dejavnosti v odprtem prostoru;
– dopolni se prikaz območij zavarovane naravne in kulturne dediščine;
– spremenijo in dopolnijo se gojitveni vodotoki;
– dopolni se energetske izrabe vodotokov s prikazom obstoječih in predvidenih mHE, v dopolnitev niso zajeti odseki vodotokov, za katere bodo možnosti za gradnjo mHE šele proučene in so navedeni v prvem odstavku 3. člena.
b) urbanistična zasnova naselja Kobarid:
– spremeni in dopolni se meja ureditvenega območja naselja;
– spremeni in dopolni se planirana razmestitev dejavnosti v naselju ter način urejanja posegov v prostor v posameznih območjih naselja;
– spremenijo in dopolnijo se usmeritve za urejanje infrastrukturnih objektov in naprav.
5. člen
(prehodne določbe)
Spremenjen in dopolnjen kartografski del in kartografsko dokumentacijo, ki sta sestavni del prostorskih sestavin dolgoročnega in srednjeročnega družbenega plana za območje Občine Kobarid, se hranita in sta na vpogled pri Občinski upravi občine Kobarid ter oddelku za okolje in prostor Upravne enote Tolmin.
6. člen
(pričetek veljavnosti odloka)
Ta odlok prične veljati osmi dan po objavi v Uradnem listu RS.
Št. 352-1/95
Kobarid, dne 1. avgusta 1997.
Predsednik
Občinskega sveta
občine Kobarid
Pavel Sivec, dipl. inž. l. r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti