Uradni list

Številka 13
Uradni list RS, št. 13/1997 z dne 7. 3. 1997
Uradni list

Uradni list RS, št. 13/1997 z dne 7. 3. 1997

Kazalo

750. Sklep o razpisu referenduma za uvedbo krajevnega samoprispevka za območje Krajevne skupnosti Štefan (Trebnje), stran 1165.

Na podlagi 3. člena zakona o samoprispevku (Uradni list SRS, št. 35/85 – prečiščeno besedilo), 30. člena zakona o referendumu in o ljudski iniciativi (Uradni list RS, št. 15/94 in 38/96) ter v skladu s statutom Krajevne skupnosti Štefan je zbor krajanov Štefan dne 25. 2. 1997 sprejel
S K L E P
o razpisu referenduma za uvedbo krajevnega samoprispevka za območje Krajevne skupnosti Štefan
1. člen
Za območje Krajevne skupnosti Štefan se razpiše referendum za uvedbo krajevnega samoprispevka v denarju.
2. člen
S samoprispevkom se bo sofinanciralo na območju Krajevne skupnosti Štefan:
1. pločnik Rožni vrh – Štefan
2. kanalizacija Trebnje – Kamni potok
3. preplastitev vaških poti
3. člen
Skupna vrednost programa znaša po cenah leta 1997 15,000.000 SIT.
4. člen
S samoprispevkom se bo zbralo 8,000.000 SIT. Razliko sredstev med vrednostjo programa in zbranimi sredstvi bodo zagotovili:
– lastna sredstva krajevne skupnosti,
– krajani s prispevkom v delu in lastnimi prispevki,
– proračun Občine Trebnje.
5. člen
Krajevni samoprispevek se uvede za obdobje 3 let, in sicer od 1. 5. 1997 do 30. 4. 2000.
6. člen
Referendum bo v nedeljo, 13. aprila 1997 od 7. do 19. ure. Volišče in volilni odbor določi krajevna volilna komisija.
7. člen
Sredstva samoprispevka se bodo zbirala na poseben račun Krajevne skupnosti Štefan, št. 52120-780-70541. Z njimi bo v skladu s programom razpolagal svet krajevne skupnosti. O realizaciji programa in porabi sredstev samoprispevka mora svet krajevne skupnosti redno poročati zboru krajanov Krajevne skupnosti Štefan.
8. člen
Samoprispevek so zavezani plačevati:
– zavezanci, ki imajo plačo iz delovnega razmerja oziroma nadomestilo ter druge dohodke in prejemke, ki imajo značaj plače; po stopnji 2% od neto plače oziroma nadomestila;
– zavezanci, ki imajo dohodek od samostojnega opravljanja gospodarskih in poklicnih dejavnosti ter avtorskih pravic, če se jim ugotavlja dohodek, po stopnji 2% od neto plače in če se jim ne zagotavlja dohodek (dopolnilna gospodarska dejavnost ali poklicna dejavnost, avtorske pravice), po stopnji 2% od dohodka;
– zavezanci, ki prejemajo pokojnino, po stopnji 2% od izplačane pokojnine, razen tistih, katerih pokojnina je enaka ali nižja od zneska najnižje pokojnine za polno pokojninsko dobo;
– zavezanci, ki imajo dohodek od kmetijske dejavnosti po stopnji 4% od katastrskega dohodka in dohodka od gozdov.
9. člen
Samoprispevek obračunavajo in odtegujejo podjetja, zavodi, zasebni delodajalci in drugi izplačevalci plač ali nadomestil in pokojnin.
Kmetijskim proizvajalcem in obrtnikom bo obračunavala in odtegovala samoprispevek Davčna uprava RS, Davčni urad Novo mesto – izpostava Trebnje. Ob vsakem izplačilu oziroma nakazilu samoprispevka se Krajevni skupnosti Štefan dostavi seznam zaposlenih oziroma upokojencev, za katere se nakazuje samoprispevek.
10. člen
Samoprispevek se ne plačuje od socialnovarstvenih pomoči, od otroških dodatkov, invalidnin, od štipendij učencev in študentov na proizvodnem delu oziroma delovni praksi, od regresa za letni dopust in od jubilejnih nagrad in odpravnin.
11. člen
Pravico do glasovanja imajo vsi občani, ki so vpisani v volilnem imeniku s stalnim bivališčem v Krajevni skupnosti Štefan in so starejši od 18 let oziroma starejši od 15 let, če so v delovnem razmerju.
12. člen
Referendum vodi volilna komisija Krajevne skupnosti Štefan, pri čemer smiselno uporablja določila zakona o lokalnih volitvah in določila zakona o referendumu in o ljudski iniciativi.
13. člen
Družbeni nadzor nad zbiranjem, uporabo in gospodarjenjem s samoprispevkom zbranih sredstev, opravlja nadzorni odbor krajevne skupnosti. Pravilnost obračunavanja in odvajanja samoprispevka kontrolira Agencija za plačilni promet Novo mesto – ekspozitura Trebnje ter Davčna uprava RS, Davčni urad Novo mesto – izpostava Trebnje, v okviru svojih pristojnosti.
14. člen
Na referendumu glasujejo krajani neposredno in z glasovnicami. Na glasovnicah je naslednje besedilo:
KRAJEVNA SKUPNOST ŠTEFAN
                                     GLASOVNICA
Na referendumu, dne 13. 4. 1997 za uvedbo samoprispevka v denarju za dobo 3 let, to je od 1. 5. 1997 do 30. 4. 2000, za financiranje programov:
1. pločnik Rožni vrh – Štefan
2. kanalizacija Trebnje – Kamni potok
3. preplastitev vaških poti
g l a s u j e m
ZA                                                                               PROTI
                                         (pečat)
Tisti, ki glasuje izpolni glasovnico tako, da obkroži “ZA”, če se strinja z uvedbo samoprispevka oziroma “PROTI”, če se z uvedbo samoprispevka ne strinja.
15. člen
Sredstva za izvedbo referenduma zagotovi Krajevna skupnost Štefan.
16. člen
Zavezancem se plačani zneski krajevnega samoprispevka odštevajo od osnove za dohodnino (7. člen zakona o dohodnini, Uradni list RS, št. 71/93, 2/94, 7/95).
17. člen
Poročilo o izidu referenduma in po uspešno izvedenem referendumu tudi sklep o uvedbi krajevnega samoprispevka se objavi v Uradnem listu RS.
18. člen
Ta sklep začne veljati z dnem sprejema, objavi pa se v Uradnem listu Republike Slovenije.
Št. 1/97
Štefan, dne 26. februarja 1997.
Predsednik
Krajevne skupnosti Štefan
Marjan Blatnik l. r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti