Uradni list

Številka 11
Uradni list RS, št. 11/1997 z dne 28. 2. 1997
Uradni list

Uradni list RS, št. 11/1997 z dne 28. 2. 1997

Kazalo

654. Odredba o posebni ureditvi prometa s turističnimi avtobusi v naselju Kobarid, stran 1033.

Na podlagi 1. točke drugega odstavka 9. člena zakona o varnosti cestnega prometa (Uradni list SRS, št. 54/82, 40/84, 29/86 ter Uradni list RS, št. 1/91) in 11. člena statuta Občine Kobarid je Občinski svet občine Kobarid na seji dne 5. 2. 1997 sprejel
O D R E D B O
o posebni ureditvi prometa s turističnimi avtobusi v naselju Kobarid
I
S to odredbo se v mestu Kobarid predpiše:
– posebna prometna ureditev za vožnjo turističnih avtobusov v naselju,
– določi in uredi se poseben prostor za postanek (v nadaljevanju: postajališče) za izstopanje in vstopanje potnikov v turistične avtobuse,
– določi in uredi se poseben prostor za parkiranje avtobusov.
II
Vožnja s turističnimi avtobusi v Kobaridu je dovoljena:
1. Za avtobuse, ki prihajajo iz tolminske smeri – po Goriški cesti, Mučeniški ulici, Stresovi ulici (postanek na postajališču), čez Trg svobode, po Volaričevi ulici, Goriški cesti, na parkirišče pri tovarni Planika.
2. Za avtobuse, ki prihajajo iz bovške smeri – po Gregorčičevi ulici, Trgu svobode, Markovi ulici, Mučeniški ulici, Stresovi ulici (postanek na postajališču), čez Trg svobode, po Volaričevi ulici, Goriški cesti, na parkirišče pri tovarni Planika.
3. Za avtobuse, ki prihajajo iz smeri MMP Robič – po Mučeniški ulici, Stresovi ulici (postanek na postajališču), čez Trg svobode, po Volaričevi ulici, Goriški cesti, na parkirišče pri tovarni Planika.
III
V Stresovi ulici se določi in uredi postajališče, rezervirano za turistične avtobuse z omejenim časom postanka. Postanek avtobusov je omejen na čas, ki je potreben za vstopanje in izstopanje potnikov – turistov.
IV
Na posebni površini pri tovarni Planika (izven naselja) se uredi in prometno označi parkirišče, rezervirano za turistične avtobuse, z neomejenim časom parkiranja.
V
Ureditev prometa, parkiranja in označitev obvezne smeri vožnje za turistične avtobuse se uredi z namestitvijo ustrezne prometne signalizacije.
VI
Odredba se objavi v Uradnem listu RS in začne veljati 1. aprila 1997.
Št. 343-10/96
Kobarid, dne 6. februarja 1997.
Predsednik
Občinskega sveta
občine Kobarid
Pavel Sivec, dipl. inž. l. r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti