Uradni list

Številka 2
Uradni list RS, št. 2/1997 z dne 17. 1. 1997
Uradni list

Uradni list RS, št. 2/1997 z dne 17. 1. 1997

Kazalo

144. Odredba o določitvi območja umirjenega prometa v naselju Škofja Loka in posebnih pogojev, stran 174.

Na podlagi 85. člena zakona o cestah (Uradni list SRS, št. 38/81, 7/86 in 37/87), 86. člena statuta Občine Škofja Loka (Uradni list RS, št. 37/95) in 9. člena odloka o ureditvi cestnega prometa v naseljih Občine Škofja Loka (Uradni list RS, št. 2/97), je Občinski svet Občine Škofja Loka na 18. seji dne, 19. 12. 1996 sprejel
O D R E D B O
o določitvi območja umirjenega prometa v naselju Škofja Loka in posebnih pogojev
1. člen
S to odredbo se določi območje umirjenega prometa na območju naselja Škofja Loka, posebni pogoji in splošno dovoljenje za vožnjo motornih ali vprežnih vozil na tem območju ob posebnih primerih ali situacijah.
2. člen
Območje umirjenega prometa v naselju Škofja Loka obsega naslednje trge in ulice:
– Mestni trg,
– Cankarjev trg,
– Blaževa ulica,
– Klobovsova ulica.
3. člen
Območje iz 2. člena te odredbe se lahko fizično zapre in s tem prepreči dostop motornih in vprežnih vozil. Fizična zapora se na severnem delu območja postavi na delu Blaževe ulice, na ulici med objektoma s hišnima številkama Cankarjev trg 16 in Mestni trg 42. Na južnem delu območja se zapora postavi na vstopu na Mestni trg, med objektoma s hišnima številkama Mestni trg 21 in Mestni trg 26.
Dostop do Blaževe ulice se omogoči preko Kapucinskega (Kamnitega) mostu, skozi Selška vrata.
Dostop na Mestni trg, Klobovsovo ulico in Cankarjev trg poteka iz smeri Poljanske ceste.
4. člen
Ureditev smeri prometa na območju iz 2. člena se označi s horizontalno in vertikalno cestno-prometno signalizacijo.
5. člen
Za postavitev cestno-prometne signalizacije in fizičnih zapor poskrbi občina. Za vzdrževanje le-teh skrbi Krajevna skupnost Škofja Loka – mesto.
Celotna cestnoprometna signalizacija in izvedba ter izgled fizičnih zapor ne sme biti v nasprotju z določili odloka o razglasitvi mestnega jedra Škofje Loke za kulturni spomenik in o razglasitvi naravnih znamenitosti na njegovem območju (Uradni vestnik Gorenjske, št. 21/88 in Uradni list RS, št. 31/93).
6. člen
Za potrebe poročnih slovesnosti, ki se opravljajo v poročni dvorani v Žigonovi hiši, Mestni trg 15, se v sobotah ali kateri drug dan, ko se opravljajo poročni obredi, dovoli vstop motornih vozil na območje iz 2. člena tudi brez dovolilnice. To splošno dovoljenje velja le za del Mestnega trga od vstopa s Poljanske ceste do prostora pred stavbo Mestni trg 15, in sicer le za motorna ali vprežna vozila, katerih vozniki in potniki neposredno sodelujejo pri poročnem obredu.
7. člen
Za potrebe dovoza in odvoza blaga, ki ga fizične ali pravne osebe razstavijo in prodajajo na sejmu, ki ga enkrat mesečno organizirata Krajevna skupnost Škofja Loka – mesto in Turistično društvo Škofja Loka na območju Mestnega trga, se s to odredbo daje splošno dovoljenje za potrebe dostave in odvoza blaga z motornimi vozili in sicer od vhoda s Poljanske ceste do prodajnega mesta.
Kot dovoljenje iz prejšnjega odstavka se uporablja in velja soglasje občine za prodajo blaga fizičnim in pravnim osebam na mesečnem sejmu, ki ga izda urad župana.
8. člen
Na območju umirjenega prometa se s to odredbo, v okviru protokola, dovoljuje vstop in vožnja vozilom, ki vozijo visoke državne osebnosti in delegacije ter vozila drugih tujih in domačih gostov in njihovega spremstva, ki so na uradnem obisku v Občini Škofja Loka.
9. člen
Ta odredba začne veljati petnajsti dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
Št. 343-40/96
Škofja Loka, dne 19. decembra 1996.
Predsednik
Občinskega sveta
občine Škofja Loka
Pavel Malovrh l. r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti