Uradni list

Številka 2
Uradni list RS, št. 2/1997 z dne 17. 1. 1997
Uradni list

Uradni list RS, št. 2/1997 z dne 17. 1. 1997

Kazalo

105. Sklep o uvedbi samoprispevka za Krajevno skupnost Lokev, ki zajema naselja Lokev in Prelože, stran 120.

Na podlagi 30. člena zakona o referendumu in o ljudski iniciativi (Uradni list RS, št. 15/94), zakona o samoprispevku (Uradni list SRS, št. 35/85), sklepa o razpisu referenduma za uvedbo krajevnega samoprispevka za KS Lokev (Uradni list RS, št. 66/96) in izida referenduma z dne 8. 12. 1996 objavljamo
S K L E P
o uvedbi samoprispevka za Krajevno skupnost Lokev, ki zajema naselja Lokev in Prelože
1. člen
Za Krajevno skupnost Lokev se po odločitvi krajanov na referendumu dne 8. 12. 1996 uvede krajevni samoprispevek v denarju za naslednja dela:
1. za dokončanje asfaltiranja vaških poti, za sofinanciranje nujne izvedbe odvodnjavanja meteornih voda, za sofinanciranje nujnih vzdrževalnih del na cerkvi, za dokončanje javne razsvetljave, za sofinanciranje popravila strehe in prenove fasade otroškega vrtca.
2. za sofinanciranje ureditve prostorov za Gasilsko društvo Lokev,
3. za ureditve otroških in drugih igrišč,
4. za sprotno vzdrževanje infrastrukturnih in drugih objektov in naprav v KS Lokev,
5. za funkcionalno dejavnost KS, dotacije in podporo delovanju društev v KS Lokev.
Vrednost programa Krajevne skupnosti Lokev znaša 35,500.000 SIT, s samoprispevkom se bo zbralo predvidoma 13,500.000 SIT. Svet krajevne skupnosti lahko navedeni znesek valorizira v skladu z rastjo povprečnih OD v Republiki Sloveniji.
2. člen
Vsa dela zajeta v 1. členu, bodo potekala po programu, ki ga je sprejel svet krajevne skupnosti 4. 11. 1996 skupaj s sklepom o razpisu referenduma.
3. člen
Samoprispevek bo uveden za obdobje 4 let, in sicer od 1. 1. 1997 do 31. 12. 2000.
4. člen
Zavezanci za samoprispevek so občani, ki imajo stalno bivališče v Krajevni skupnosti Lokev ter lastniki nepremičnin v Krajevni skupnosti Lokev, ki tu nimajo stalnega prebivališča.
Samoprispevek plačujejo:
– zavezanci, ki imajo plačo iz delovnega razmerja oziroma nadomestila po stopnji 1% od neto plače oziroma nadomestila,
– zavezanci za davek od dohodka iz dejavnosti od bruto zavarovalnine osnove od katere plačujejo prispevke za socialno varnost po stopnji 1%,
– zavezanci, za davek od katastrskega dohodka kmetijskih in gozdnih zemljišč, ugotovljen po predpisih o ugotavljanju katastrskega dohodka, po stopnji 2%,
– zavezanci, ki imajo dohodke iz dveh ali več virov, plačujejo samoprispevek za vsak vir posebej,
– lastniki grajenih objektov (stanovanjske hiše, gospodarski objekti itd.), ki nimajo stalnega prebivališča v KS Lokev plačujejo tolarsko protivrednost 120 DEM letno preračunano v SIT po srednjem tečaju Banke Slovenije na dan izstavitve položnice za plačilo,
– 1% od neto pokojnin.
5. člen
Samoprispevek obračunavajo in odtegujejo podjetja, zavodi, zasebni delodajalci in drugi izplačevalci plač ali nadomestil in pokojnin.
Kmetijskim proizvajalcem in obrtnikom bo obračunavala in odtegovala samoprispevek Davčna uprava RS – Davčni urad Koper – izpostava Sežana.
Lastnikom grajenih objektov, ki nimajo stalnega bivališča v KS Lokev, bo krajevna skupnost izstavila položnice dvakrat letno.
6. člen
Samoprispevek se plačuje na žiro račun Krajevne skupnosti Lokev: št. 51420-51420-842-111-82357.
7. člen
Samoprispevek se ne plačuje od prejemkov iz socialno-varstvenih pomoči, od priznavalnin, od invalidnine in od drugih prejemkov po predpisih o vojaških invalidih in civilnih invalidih vojne, od denarnega nadomestila za telesno okvaro, od dodatka za pomoč in postrežbo, od pokojnine, priznane po zakonu o starostnem zavarovanju kmetov, od štipendij učencev in študentov ter nagrad, ki jih prejemajo študenti in učenci na proizvodnem delu oziroma na delovni praksi ter prijemkov študentov in učencev iz naslova dela preko študentskega oziroma mladinskega servisa.
Samoprispevek se ne plačuje od osebnega dohodka delavcev in drugih občanov, ki ne presega zneska osebnega dohodka, ki zagotavlja materialno in socialno varnost dela, določeno z zakonom.
8. člen
Od zavezancev, ki samoprispevka ne plačujejo v roku, se obveznosti izterjajo po predpisih, ki veljajo za izterjavo davkov.
9. člen
Za izvršitev del, določenih v prvi točki tega sklepa, je odgovoren Svet krajevne skupnosti Lokev, ki izvaja tudi nadzor nad pobiranjem in porabo sredstev, zbranih s samoprispevkom.
10. člen
O uporabi sredstev samoprispevka se sestavi zaključni račun. Zaključni račun sprejme organ, ki je uvedel samoprispevek.
11. člen
Ta sklep začne veljati naslednji dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
Lokev, dne 13. decembra 1996.
Predsednik
Sveta krajevne skupnosti Lokev
Živoj Race l. r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti