Uradni list

Številka 64
Uradni list RS, št. 64/1996 z dne 15. 11. 1996
Uradni list

Uradni list RS, št. 64/1996 z dne 15. 11. 1996

Kazalo

3599. Odlok o spremembah in dopolnitvah odloka o načinu in pogojih izvajanja gospodarske javne službe na področju opravljanja pokopališke dejavnosti, stran 5426.

Na podlagi tretjega odstavka 112. člena poslovnika Občinskega sveta mestne občine Celje – redakcijsko prečiščeno besedilo – (Uradni list RS, št. 66/95 in 1/96) izdajam
S K L E P
o objavi odloka o spremembah in dopolnitvah odloka o načinu in pogojih izvajanja gospodarske javne službe na področju opravljanja pokopališke dejavnosti
Objavljam odlok o spremembah in dopolnitvah odloka o načinu in pogojih izvajanja gospodarske javne službe na področju opravljanja pokopališke dejavnosti, ki ga je Občinski svet mestne občine Celje sprejel na seji dne 24. oktobra 1996.
Župan
Mestne občine Celje
Jože Zimšek, dipl. inž. l. r.
Na podlagi 61. člena statuta Mestne občine Celje (Uradni list RS, št. 41/95), je Občinski svet mestne občine Celje dne 24. 10. 1996 sprejel
O D L O K
o spremembah in dopolnitvah odloka o načinu in pogojih izvajanja gospodarske javne službe na področju opravljanja pokopališke dejavnosti
1. člen
V 5. členu odloka o načinu in pogojih izvajanja gospodarske javne službe na področju opravljanja pokopališke dejavnosti (Uradni list RS, št. 49/95), se črtata druga in tretja alinea prvega odstavka.
2. člen
V 7. členu se v prvem odstavku črta vejica in besedi: “koncesijskega akta”.
3. člen
Besedilo 8. člena se spremeni tako, da se glasi:
Za vsako pokopališče se lahko podeli le ena koncesija, prav tako se lahko podeli le ena koncesija za izvajanje s tem odlokom določene pogrebne dejavnosti.
Koncesija za urejanje pokopališč in za izvajanje pokopaliških storitev se podeli za sedem let ali več, odvisno od razvojnega programa, ki ga predlaga ponudnik. Za izvajanje pogrebne dejavnosti se podeljuje koncesija za dobo sedem let.
Koncesionar za koncesijo ne plačuje koncesijske dajatve, prav tako koncedent ne plačuje koncesije.
Koncesionarji imajo javna pooblastila za izdajo soglasij za pokop, za postavitev spomenika in za odstranjevanje dreves.
4. člen
V 10. členu se spremeni besedilo četrte alinee tako, da se glasi:
– da imajo zaposlene ali da jamčijo, da bodo najkasneje po sklenitvi koncesijske pogodbe, imeli za nedoločen čas zaposlenih vsaj osem ustrezno usposobljenih delavcev.
5. člen
Za 19. členom se dodajo členi: 19.a, 19.b, 19.c, 19.d, 19.e, 19.f, 19.g in 19.h.
19.a člen
Koncesionarje za izvajanje posamezne gospodarske javne službe bo mestna občina izbirala z javnim razpisom.
Javni razpis se objavi v sredstvih javnega obveščanja (lokalnem tedniku) in v Uradnem listu Republike Slovenije. Vsebovati mora vse potrebne elemente za oblikovanje ponudb. Rok za prijavo na razpis ne more biti krajši kot trideset dni.
19.b člen
Javni razpis mora vsebovati vsaj naslednje podatke in informacije:
– obseg in vsebina gospodarske javne službe, ki se daje v izvajanje s podeljevanjem koncesije;
– minimalni tehnični, kadrovski in drugi pogoji za pridobitev koncesije;
– elaborati in druga gradiva, ki jih mora ponudnik predložiti (poslovni načrt, razvojni načrt ipd.);
– višina in način položitve varščine za kvalitetno izvajanje gospodarske javne službe z opozorilom o posledicah, če v primeru varščina v roku ni vplačana;
– rok in način prijave ter naslov;
– kriterije za izbiro koncesionarjev in organ, ki bo izbiral in
– kontaktna oseba in kje so na voljo potrebna gradiva ter informacije.
19.c člen
O izbiri med prijavljenimi ponudniki, v upravnem postopku, odloča Komunalna direkcija Mestne občine Celje.
V postopku izbire koncesionarjev se upoštevajo predvsem naslednji kriteriji:
– dokazila o izpolnjevanju minimalnih pogojev;
– kvaliteta in realnost predloženega poslovnega načrta (razmerje med sredstvi za vzdrževanje in sredstvi za investicije) ter razvojnega programa (ciljev);
– standard (kvaliteta in obseg) ter cena storitev;
– dosedanje reference ponudnika in
– višina jamstva (varščine) za uspešnost izvajanja gospodarske javne službe.
Teža posameznega kriterija v postopku izbire je odvisna od narave in pomena posamezne gospodarske javne službe.
Organ, pristojen za izbiro, lahko v postopku izbire odloči, da ne izbere nobenega od prijavljenih ponudnikov. Ob tem lahko odloči, da se razpis ponovi ali, da se s ponovnim razpisom počaka za določen ali nedoločen čas.
19.d člen
O eventualnih pritožbah prijavljenih ponudnikov odloča v upravnem postopku župan Mestne občine Celje. Njegova odločitev je dokončna.
Za podpis koncesijskih pogodb je pooblaščen župan Mestne občine Celje.
19.e člen
Za zavarovanje kvalitetnega in popolnega izvajanja gospodarske javne službe, mora koncesionar po dokončnosti odločbe o izbiri in pred podpisom koncesijske pogodbe, položiti varščino na žiro račun Mestne občine Celje – podpartija “varščine za koncesije” v višini, ki jo je ponudil v prijavi na razpis za podelitev koncesije. Vplačilo varščine je pogoj za sklenitev koncesijske pogodbe.
Najmanjši možni znesek varščine za posamezno koncesijo je 1,000.000 SIT. Rok za položitev varščine določa odločba o izbiri in ne sme biti krajši kot 15 dni od njene vročitve.
Če izbrani koncesionar v predpisanem roku ne vplača varščine, se odločba o izbiri razveljavi. Koncesionar je v tem primeru dolžan Mestni občini Celje poravnati vso povzročeno škodo.
V primerih iz prejšnjega odstavka Komunalna direkcija odloči ali bo ponovljen postopek javnega razpisa ali pa bo koncesija podeljena naslednjemu najboljšemu ponudniku iz že opravljenega razpisa.
19.f člen
Mestna občina Celje obrestuje varščino s temeljno obrestno mero.
Varščina se koncesionarju izplača skupaj z obrestmi najkasneje v tridesetih dneh po prenehanju koncesijske pogodbe zaradi časa ali odpovedi koncedenta. Na enak način se varščina izplača po odkupu ali prevzemu koncesije.
Mestna občina Celje z vsem svojim premoženjem jamči za varščino.
19.g člen
V primeru, da Mestna občina Celje zaradi krivdnih razlogov na strani koncesionarja, enostransko razdre koncesijsko pogodbo, varščina z obrestmi vred zapade v plačilo v korist mestne občine. Komunalna direkcija lahko na podlagi vloge koncesionarja odloči, da se izplača del ali celotna varščina, vendar brez obresti. Odločitev je odvisna od vrste krivdnih razlogov, obsega eventualne škode, gmotnega stanja koncesionarja in drugih razlogov.
19.h člen
Koncesijsko razmerje preneha na način, ki ga določa zakon.
Odkup in prevzem koncesije sta možna v obsegu, na način in pod pogoji, ki jih določa koncesijska pogodba. O odkupu in prevzemu koncesije odloča Občinski svet mestne občine Celje na predlog komunalne direkcije.
Pogoje za odvzem koncesije določa koncesijska pogodba. O odvzemu odloča Komunalna direkcija Mestne občine Celje. O ugovoru zoper odloča župan Mestne občine Celje.
6. člen
Ta odlok začne veljati v petnajstih dneh po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
Št. 34700-0026/96
Celje, dne 24. oktobra 1996.
Predsednik
Občinskega sveta
mestne občine Celje
Lojze Oset l. r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti