Uradni list

Številka 53
Uradni list RS, št. 53/1996 z dne 20. 9. 1996
Uradni list

Uradni list RS, št. 53/1996 z dne 20. 9. 1996

Kazalo

3103. Odlok o spremembah in dopolnitvah odloka o ustanovitvi stanovanjskega sklada Občine Idrija, stran 4511.

Občinski svet občine Idrija na podlagi 26. člena statuta Občine Idrija (Uradni list RS, št. 50/95) na seji dne, 18. 7. 1996 in Občinski svet občine Cerkno na podlagi 25. člena statuta Občine Cerkno (Uradni list RS, št. 48/95) na seji dne, 24. 7. 1996, sta sprejela
O D L O K
o spremembah in dopolnitvah odloka o ustanovitvi stanovanjskega sklada Občine Idrija
1. člen
S tem odlokom se spreminja in dopolnjuje odlok o ustanovitvi stanovanjskega sklada Občine Idrija (Uradni list RS, št. 28/92).
Odloku iz prvega odstavka tega člena se spremeni ime odloka tako, da se glasi: “Odlok o ustanovitvi stanovanjskega sklada Občin Idrija in Cerkno.”
2. člen
V 1. členu odloka se besede “Stanovanjski sklad Občine Idrija” nadomesti z besedami: “Stanovanjski sklad Občin Idrija in Cerkno”.
3. člen
2. člen se spremeni in dopolni tako, da se glasi: “Namen sklada je financiranje stanovanjskega programa Občin Idrija in Cerkno ter spodbujanje stanovanjske gradnje, prenove in vzdrževanja stanovanj in stanovanjskih hiš v Občinah Idrija in Cerkno”.
4. člen
V tretjem odstavku 3. člena se besedo SLT nadomesti z besedo: “SIT”
5. člen
4. člen se spremeni tako, da se glasi:”Sedež sklada je v Idriji, Mestni trg 1.”
6. člen
V 5. členu odloka se v prvi alinei besede “v lasti Občine Idrija” nadomesti z besedami: “v lasti Občin Idrija in Cerkno”.
Doda se nova peta alinea: “- sklad pridobiva manjkajoča sredstva za izvajanje programa v sodelovanju z bankami in se z njimi dogovarja za kreditiranje izključno na podlagi kriterijev določenih v pravilniku sklada in čim bližje pogojem kreditiranja iz lastnih sredstev sklada.”
7. člen
V 7. členu odloka iz 1. člena tega odloka se v prvem odstavku tega člena besede “določi skupščina občine” nadomestijo z besedami: ” določita Občinska sveta občin Idrija in Cerkno”
Za prvim odstavkom tega člena se doda nov drugi odstavek: “Sredstva sklada namenjena kreditiranju programa sklada se med prosilce Občin Idrija in Cerkno deli v delitvenem razmerju kot ga sprejmeta Občinska sveta občin Idrija in Cerkno v delitveni bilanci. Vsaka dotacija iz občinskega proračuna je namenjena za kreditiranje prosilcev iz lastne občine.”
Sedanji drugi, tretji in četrti odstavek postanejo tretji, četrti in peti.
8. člen
V 8. členu odloka se črta drugi odstavek in nadomesti tako, da se glasi: “Upravni odbor ima sedem članov. Štiri člane imenuje in razrešuje Občinski svet občine Idrija, tri člane pa imenuje in razrešuje Občinski svet občine Cerkno. Člani upravnega odbora izvolijo predsednika izmed sebe na prvi seji.”
Tretji odstavek tega člena se črta.
9. člen
V 10. členu odloka se v prvem odstavku črta besede “in ki jih imenuje skupščina občine” in doda nov stavek: “Tri člane imenuje in razrešuje Občinski svet občine Idrija, dva člana imenuje in razrešuje Občinski svet občine Cerkno”.
V tretjem odstavku tega člena se besede “izvršnemu svetu in skupščine občine” nadomestijo z besedami: ”Občinskima svetoma občin Idrija in Cerkno”.
10. člen
V prvem stavku 13. člena se besede “skupščina občine daje” nadomestijo z besedami: “Občinska sveta občin Idrija in Cerkno dajeta”.
11. člen
V 15. členu se besede “Oddelek za gospodarjenje SO Idrija” nadomestijo z besedami “Občinske službe občine Idrija”.
12. člen
17. člen odloka se črta in nadomesti tako, da se glasi: ”Do razdelitve premoženja med Občinama Idrija in Cerkno se sredstva sklada med prosilce posameznih občin delijo v razmerju 7:3.”
13. člen
Ta odlok začne veljati osmi dan po objavi v Uradnem listu RS.
Št. 361-4/91
Idrija, dne 18. julija 1996.
Cerkno, dne 24. julija 1996.
Predsednik
Občinskega sveta
občine Idrija
Franci Jereb, dr. med. l. r.
Predsednik
Občinskega sveta
občine Cerkno
Jurij Kavčič l. r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti