Uradni list

Številka 51
Uradni list RS, št. 51/1996 z dne 13. 9. 1996
Uradni list

Uradni list RS, št. 51/1996 z dne 13. 9. 1996

Kazalo

3008. Pravilnik o spremembah in dopolnitvah pravilnika o pogojih za pridobitev licenc za prevoze v cestnem prometu, načinu in postopku njihove pridobitve ter o načinu vodenja evidence o izdanih licencah, stran 4363.

Na podlagi četrtega odstavka 6. člena zakona o prevozih v cestnem prometu (Uradni list RS, št. 72/94) in 99. člena zakona o upravi (Uradni list RS, št. 67/94 in 20/95 – odločba US RS in 29/95) izdaja minister za promet in zveze
P R A V I L N I K
o spremembah pravilnika o pogojih za pridobitev licenc za prevoze v cestnem prometu, načinu in
postopku njihove pridobitve ter o načinu vodenja evidence o izdanih licencah
1. člen
Tretji odstavek 11. člena pravilnika o pogojih za pridobitev licenc za prevoze v cestnem prometu, načinu in postopku njihove pridobitve ter o načinu vodenja evidence o izdanih licencah (Uradni list RS, št. 33/96) se spremeni tako, da se glasi:
“Vrednost vozil, s katerimi bo domača fizična ali pravna oseba opravljala prevozniško dejavnost, ne šteje za razpolaganje s sredstvi iz tega člena pravilnika, razen če niso bila vložena v družbo kot osnovno sredstvo ali so kot osnovno sredstvo evidentirana pri samostojnem podjetniku posamezniku.”
2. člen
3. točka prvega odstavka 16. člena se spremeni tako, da se glasi:
“3. Za zaposlene voznike avtobusa oziroma voznike motornih tovornih vozil z nosilnostjo nad 3.500 kg – overjeno kopijo spričevala o končani najmanj IV. stopnji strokovne izobrazbe, oziroma da so končali dvoletni skrajšani program smer voznik, do vključno šolskega leta 1991/92.
V delovnem razmerju mora imeti najmanj enega voznika na eno vozilo.”
Druga alinea 6. točke prvega odstavka 16. člena se spremeni tako, da se glasi:
“– original izpiska iz zemljiške knjige, pri čemer mora biti bremen prosti del nepremičnine najmanj v višini minimuma finančne sposobnosti po 10. člena tega pravilnika.”
Peta alinea 6. točke prvega odstavka 16. člena se spremeni tako, da se glasi:
“– bilanca stanja.”
8. točka prvega odstavka 16. člena se spremeni tako, da se glasi:
“8. Original oziroma overjeno kopijo dokazil iz 6. člena, 10. člena in 12. člena pravilnika o minimalnih tehničnih in drugih pogojih za parkirna mesta in mesta za vzdrževanje vozil.”
3. člen
Tretji odstavek 17. člena se spremeni tako, da se glasi:
“Kolikor predlagatelj v navedenemu roku ne dopolni vloge, se šteje kot da ni bila vložena.”
4. člen
Prvi odstavek 18. člena se spremeni tako, da se glasi:
“Ko izdajatelj licence ugotovi, da so izpolnjeni pogoji za pridobitev licence, predlagatelju iz 14. člena pravilnika izda sklep, v katerem določi:
– vrsto prevozov, za katere je izdana licenca,
– čas veljavnosti izdane licence,
– pravilnik pravic in obveznosti nosilca licence,
– obrazložitev sklepa.”
5. člen
19. člen pravilnika se spremeni tako, da se glasi:
“Poleg licence iz prvega odstavka prejšnjega člena se domačemu prevozniku za vsako vozilo, s katerim opravlja dovoljeno vrsto prevoza, izda kopijo licence, overjeno s strani izdajatelja licence, na kateri je potrdilo v obliki žiga, ki vsebuje podatke o registrski številki, znamki in tipu vozila.”
6. člen
20. člen pravilnika se spremeni tako, da se glasi:
“Če izdajatelj ugotovi, da domača fizična oseba ne izpolnjuje pogojev za izdajo licence, izda o tem odločbo, zoper katero je dovoljena pritožba v roku 15 dni na ministrstvo pristojno za promet .”
7. člen
Četrti odstavek 21. člena se spremeni tako, da se glasi:
“V primeru izgube certifikata o licenci ali njegove overjene kopije, ga je prevoznik dolžan v treh dneh preklicati v Uradnem listu Republike Slovenije. Ob predložitvi potrdila o preklicu, se prevozniku izda dvojnik izgubljene listine.”
8. člen
Prvi odstavek 24. člena se spremeni tako, da se glasi:
“Izdajatelj licence domačemu prevozniku odvzame licenco, če izdajatelj ugotovi, da domači prevoznik ne izpolnjuje predpisanih pogojev za licenco, ali če opravlja prevoze v nasprotju z izdano licenco.”
9. člen
25. člen pravilnika se spremeni tako, da se glasi:
“Licenca preneha veljati:
– z dnem izteka njene veljavnosti;
– z dnem izdaje odločbe iz 24. člena tega pravilnika;
– z dnem izbrisa iz sodnega registra oziroma vpisnika samostojnih podjetnikov posameznikov;
– z dnem, ko je izdajatelj licence od prevoznika prejel obvestilo o prenehanju opravljanja veljavnosti prevozov.”
10. člen
34. člen pravilnika se spremeni tako, da se glasi:
“Osebe, ki na dan uveljavitve tega pravilnika opravljajo delo voznika, lahko še naprej opravljajo istovrstno delo, tudi če ne izpolnjujejo pogoje iz 7. člena tega pravilnika, če so opravljala dela voznika neprekinjeno od 13. 12. 1983 dalje, ali so končale dveletni skrajšani program smer voznik, do vključno šolskega leta 1991/92.”
11. člen
35. člen pravilnika se spremeni tako, da se glasi:
“Gospodarska zbornica Slovenije in Obrtna zbornica Slovenije kot izdajatelja licenc imenujeta skupno komisijo, katere naloga je skrb za enotno razlago določil pravilnika, ki urejujejo področje licenc.”
Št. 343-12/96
Ljubljana, dne 3. septembra 1996.
Minister
za promet in zveze
Igor Umek, dipl. ek. l. r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti