Uradni list

Številka 41
Uradni list RS, št. 41/1996 z dne 31. 7. 1996
Uradni list

Uradni list RS, št. 41/1996 z dne 31. 7. 1996

Kazalo

2645. Odlok o podelitvi priznanj in nagrad Občine Ribnica, stran 3588.

Na podlagi 21. člena statuta Občine Ribnica (Uradni list RS, št. 44/95) je Občinski svet občine Ribnica na seji dne 27. 6. 1996 sprejel
O D L O K
o podelitvi priznanj in nagrad Občine Ribnica
I. SPLOŠNE DOLOČBE
1. člen
Ta odlok določa vrste priznanj in nagrad Občine Ribnica ter pogoje, postopek in način njihovega podeljevanja.
2. člen
Priznanje in nagrade Občine Ribnica so:
– naziv častni občan,
– Gallusovo priznanje,
– priznanje Občine Ribnica,
– Urbanova nagrada.
3. člen
O podelitvi priznanj in nagrad Občine Ribnica odloča Občinski svet občine Ribnica na predlog Komisije za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja (v nadaljnjem besedilu: komisija).
II. NAZIV ČASTNI OBČAN
4. člen
Naziv častni občan podeljuje občinski svet posameznikom, ki so z izjemnim delovanjem in stvaritvami na posameznih področjih gospodarskega ali družbenega življenja in dela prispevali k ugledu in napredku občine ter širše skupnosti.
5. člen
Naziv častni občan je podeljen na slavnostni seji občinskega sveta s posebno listino, ki vsebuje besedilo sklepa o podelitvi naziva častni občan Občine Ribnica.
Nagrajenec prejme tudi pisno utemeljitev naziva častni občan.
III. GALLUSOVO PRIZNANJE
6. člen
Gallusovo priznanje podeljuje občinski svet posameznikom, skupinam, organizacijam in skupnostim za dolgoletno uspešno in ustvarjalno delo ter vidne dosežke trajnejšega pomena s področja kulture, umetnosti in področja družbenih dejavnosti v občini in širšem družbenem prostoru.
Nagrajenec prejme tudi pismeno utemeljitev priznanja.
IV. PRIZNANJE OBČINE RIBNICA
7. člen
Priznanje Občine Ribnica se podeli posameznikom, skupini posameznikov, društvom ter drugim organizacijam in skupnostim za enkratne – izjemne dosežke in kot vzpodbudo za nadaljnje strokovno delo in aktivnosti na posameznih področjih življenja in dela.
8. člen
Priznanje Občine Ribnica se podeli na slavnostni seji občinskega sveta s posebno listino, ki vsebuje besedilo sklepa o podelitvi nagrade.
Nagrajenec prejme tudi pisno utemeljitev priznanja.
V. URBANOVA NAGRADA
9. člen
Urbanovo nagrado podeljuje občinski svet posameznikom, delovnim skupinam, krajevnim skupnostim, podjetjem in drugim organizacijam in skupnostim za življensko delo oziroma za izjemne uspehe na posameznih področjih življenja in dela, ki prispevajo k razvoju in ugledu Občine Ribnica.
10. člen
Urbanova nagrada se podeli na slavnostni seji občinskega sveta. Nagrajenec prejme plaketo in denarni znesek, ki ga na predlog komisije določi občinski svet ter pisno utemeljitev nagrade.
VI. POSTOPEK ZA RAZPIS PRIZNANJ IN NAGRAD
11. člen
Vsako leto se lahko podeli največ eno priznanje častnega občana, do dve Gallusovi priznanji, do dve priznanji Občine Ribnica in Urbanovi nagradi.
Pobudniki za podelitev priznanj in nagrad Občine Ribnica so lahko občani, skupine občanov, politične stranke, KS, podjetja in druge organizacije in skupnosti.
12. člen
Pobude za podelitev priznanj in nagrad Občine Ribnica se zbirajo na podlagi razpisa. Razpis za podelitev priznanj in nagrad objavi komisija.
Javni razpis vsebuje:
– kriteriji za podelitev priznanj in nagrad,
– podatki, ki jih mora vsebovati pobuda ter,
– rok, do katerega morajo biti poslane pobude.
Skladno s kriteriji iz tega odloka komisija oblikuje sklep o podelitvi priznanj in nagrad ter pripravi ustrezne utemeljitve in jih posreduje občinskemu svetu.
VII. NAČIN VODENJA EVIDENCE PODELJENIH PRIZNANJ IN NAGRAD
13. člen
Strokovna in administrativna dela v zvezi s podeljevanjem in evidenco priznanj in nagrad opravlja strokovna služba občinskega sveta.
14. člen
Gradivo v zvezi s podelitvijo priznanj in nagrad je javno in je na vpogled strokovni službi občinskega sveta.
Priznanja in nagrade se vpisujejo v evidenco posameznih priznanj kronološko. Evidenca vsebuje zaporedno številko, priimek in ime ter osebne podatke o prejemniku, številko sklepa komisije ter datum seje občinskega sveta, na kateri je bilo priznanje podeljeno.
VIII. PREHODNE IN KONČNE DOLOČBE
15. člen
Priznanja in nagrade, podeljene po prejšnjih predpisih ostanejo v veljavi in se uvedejo v evidenco skladno s 14. členom tega odloka.
16. člen
Z dnem uveljavitve tega odloka preneha veljati odlok o podelitvi priznanj in nagrad Občine Ribnica (Uradni list RS št. 50/92).
17. člen
Ta odlok začne veljati naslednji dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
Št. 01-JT-901-1-96
Ribnica, dne 27. junija 1996.
Predsednik
Občinskega sveta
občine Ribnica
mag. Andrej Mate l. r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti