Uradni list

Številka 34
Uradni list RS, št. 34/1996 z dne 29. 6. 1996
Uradni list

Uradni list RS, št. 34/1996 z dne 29. 6. 1996

Kazalo

2218. Odločba o dopolnitvi odločbe o prepovedi prometa in uporabe strupenih substanc in iz njih izdelanih preparatov, ki se uporabljajo kot fitofarmacevtska sredstva, stran 2841.

Na podlagi 3. točke prvega odstavka 4. člena zakona o prometu s strupi (Uradni list SFRJ, št. 13/91 in 4. člena ustavnega zakona za izvedbo temeljne ustavne listine o samostojnosti in neodvisnosti Republike Slovenije (Uradni list RS, št. 1/90-I), izdaja minister za zdravstvo
O D L O Č B O
o dopolnitvi odločbe o prepovedi prometa in uporabe strupenih substanc in iz njih izdelanih preparatov, ki se uporabljajo kot fitofarmacevtska sredstva
I
V odločbi o prepovedi prometa in uporabe strupenih substanc in iz njih izdelanih preparatov, ki se uporabljajo kot fitofarmacevtska sredstva (Uradni list RS, št. 29/96) se v 1. točki doda nov drugi odstavek, ki se glasi:
“Ne glede na prepovedi prometa in uporabe strupenih substanc in iz njih izdelanih preparatov iz prvega odstavka te točke v primerih, če ni na voljo primernega fitofarmacevtskega sredstva oziroma ni mogoče drugače ukrepati, da bi preprečili razvoj določene bolezni ali škodljivca, lahko minister za zdravstvo dovoli promet oziroma uporabo točno določenih količin posameznih strupenih substanc oziroma iz njih izdelanih preparatov.”
II
Za 4. točko se doda nova točka 4a, ki se glasi:
“Strupene substance in iz njih izdelani preparati iz 1. točke te odločbe, ki jih imajo pravne ali fizične osebe še na zalogi, se še lahko uporabljajo do 31. 12. 1996.”
III
Ta odločba začne veljati naslednji dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
Št. 517-1/96
Ljubljana, dne 21. junija 1996.
dr. Božidar Voljč l. r.
Minister
za zdravstvo

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti