Uradni list

Številka 34
Uradni list RS, št. 34/1996 z dne 29. 6. 1996
Uradni list

Uradni list RS, št. 34/1996 z dne 29. 6. 1996

Kazalo

2213. Pravilnik o spremembah pravilnika o metodologiji za določitev stroškov, ki se financirajo kot ustanoviteljske obveznosti, stran 2828.

Na podlagi 1. točke 23. člena, 3. točke 27. člena in 36. člena zakona o raziskovalni dejavnosti (Uradni list RS, št. 8/91) in v skladu s 3. členom sklepa o pogojih dodeljevanja proračunskih sredstev za financiranje ustanoviteljskih obveznosti zavodom, ki opravljajo raziskovalno dejavnost (Uradni list RS, št. 17/94 in 33/96) izdaja minister za znanost in tehnologijo
P R A V I L N I K
o spremembah pravilnika o metodologiji za določitev stroškov, ki se financirajo kot ustanoviteljske obveznosti
1. člen
Prvi odstavek 1. člena pravilnika o metodologiji za določitev stroškov, ki se financirajo kot ustanoviteljske obveznosti (Uradni list RS, št. 21/95) se spremeni tako, da se glasi:
“Ministrstvo za znanost in tehnologijo (v nadaljevanju: ministrstvo) dodeljuje iz sredstev državnega proračuna za izvajanje nacionalnega raziskovalnega programa sredstva za financiranje ustanoviteljskih obveznosti javnim raziskovalnim zavodom in javnim zavodom, ki opravljajo dejavnost, ki je infrastrukturni pogoj za raziskovalno dejavnost (v nadaljevanju: zavodi).”
2. člen
Drugi člen se črta.
3. člen
Prvi odstavek 6. člena se spremeni tako, da se glasi:
“(1) Zavod se uvrsti v vede iz 4. člena tega pravilnika upoštevaje odstavek, določen za kalkulativne elemente za posamezno vedo v 4. členu tega pravilnika in upoštevaje obseg prihodkov iz projektov v posamezni vedi v preteklem koledarskem letu.”
4. člen
Sedmi člen se spremeni tako, da se glasi:
“Sredstva ustanoviteljskih obveznosti, ki pripadajo zavodu, so enaka odstotnemu deležu, izračunanemu na podlagi 4., 5. in 6. člena tega pravilnika, v prihodku od raziskovalne dejavnosti zavoda v preteklem koledarskem letu, ki je financirana iz sredstev državnega proračuna.”
5. člen
Osmi člen se črta.
6. člen
Štirinajsti člen se spremeni tako, da se glasi:
“(1) Zavodi so dolžni vsako leto do 15. decembra ministrstvu predložiti vlogo za financiranje v naslednjem letu.”
(2) Vlogi iz prejšnjega odstavka je treba priložiti še:
– program dela in finančni načrt,
– poročilo o ocenjevanju kakovosti in
– druge podatke, ki jih zahteva ta pravilnik.
(3) Vlogo predloži direktor zavoda.”
7. člen
Člen 19., 20. in 21. se črtajo.
8. člen
Besedi “raziskovalna organizacija” v različnih sklonih se nadomestita z besedo “zavod” v: drugem odstavku 6. člena; prvem in drugem odstavku 15. člena; prvem odstavku 16. člena in prvem odstavku 17. člena.
9. člen
Ta pravilnik se objavi v Uradnem listu Republike Slovenije in začne veljati 1. 7. 1996.
Št. 294/96
Ljubljana, dne 21. junija 1996.
prof. dr. Andrej Umek l. r.
Minister
za znanost in tehnologijo

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti