Uradni list

Številka 31
Uradni list RS, št. 31/1996 z dne 14. 6. 1996
Uradni list

Uradni list RS, št. 31/1996 z dne 14. 6. 1996

Kazalo

2028. Pravilnik o priklenitvi posebnih tehničnih naprav - lisic, stran 2591.

Na podlagi drugega odstavka 3. člena odloka o prometnem režimu in obalnem redu na območju Bleda (Uradni list RS, št. 32/95 in 31/96) ter druge alinee četrtega odstavka 20. člena statuta občine Bled (Uradni list RS, št. 22/95) je Občinski svet občine Bled na 15. seji dne 23. maja 1996 sprejel
P R A V I L N I K
o priklenitvi posebnih tehničnih naprav – lisic
1. člen
Ta pravilnik ureja postopek priklenitve in odstranitve posebnih tehničnih naprav (v nadaljevanju: lisic) na vozilo ter določa stroške priklenitve in odstranitve ter stroške uporabe lisic na nepravilno parkiranem vozilu.
2. člen
Če komunalni redar ugotovi, da je vozilo parkirano v nasprotju s 4., 7. in 8. členom odloka o prometnem režimu in obalnem redu na območju Bleda in s 16. členom odloka o prometni ureditvi naselij v Občini Radovljica, odredi, da se na tako vozilo priklenejo lisice.
Delavec koncesionarja, ki ga je izbrala Občina Bled, priklene lisice na nepravilno parkirano vozilo, in sicer na podlagi tega pravilnika in odredbe komunalnega redarja kot pooblaščene uradne osebe.
3. člen
Komunalni redar mora z obvestilom o prekršku obvestiti voznika, da je njegovo vozilo nepravilno parkirano, opozoriti, da je zaradi tega priklenjeno z lisicami, ki onemogočajo nadaljnjo vožnjo ter ga seznaniti o postopku odstranitve in plačilu stroška priklenitve in odstranitve lisic.
Komunalni redar prilepi opozorilo na steklo voznikovih vrat. Če vozilo tega stekla nima, se opozorilo zatakne za brisalec na vetrobranskem steklu pred voznikovim sedežem oziroma na drugo primerno mesto na vozilu. S tem se šteje, da je opozorilo vročeno vozniku.
4. člen
Lisice se priklene na eno od koles, če je le mogoče na sprednje levo kolo. Šteje se, da je vozilo priklenjeno, ko so lisice priklenjene na vozilu in zaklenjene.
5. člen
Lisice se odstrani z nepravilno parkiranega vozila v času od 9. do 21. ure.
Lisice so lahko priklenjene na vozilu dva dni, dan namestitve se ne šteje v ta rok. Po tem roku se vozilo odstrani s prostora, kjer je parkirano.
Na podlagi odredbe komunalnega redarja odstrani to vozilo na varovan prostor za to pooblaščen izvajalec, ki ga določi župan. Stroške odstranitve in varovanja določi izvajalec, potrdi župan, plača pa lastnik oziroma uporabnik vozila.
Komunalni redar mora v roku, ki ne sme biti daljši od 1 ure, odstraniti lisice z vozila, če stranka predhodno poravna stroške priklenitve in odstranitve lisic pooblaščeni osebi. Enourni rok se šteje od trenutka, ko stranka komunalnemu nadzorništvu dokaže s potrdilom, da je plačala stroške iz 7. člena tega pravilnika.
7. člen
Stroški za eno priklenitev in odstranitev lisic na vozilo so 7.000 SIT.
Stroški za vsak naslednji dan uporabe lisic so 2.000 SIT.
8. člen
Če pride voznik po vozilo med postopkom priklenitve lisic na vozilo, mora voznik plačati 50% stroškov za eno priklenitev.
9. člen
Komunalni redar mora vsako nepravilno parkirano vozilo, na katero so priklenjene lisice, fotografirati in napisati zapisnik o stanju vozila.
10. člen
Voznik mora po odstranitvi lisic z vozila takoj odstraniti vozilo oziroma najkasneje v 5 minutah. Kolikor tega ne stori, se lisice priklene nazaj na vozilo.
11. člen
Za vsako namerno poškodovanje, uničenje ali odtujitev lisic se lastniku ali najemniku vozila zaračuna odškodnina v višini dvakratne njene nabavne vrednosti na dan poškodovanja, uničenja ali odtujitve. Račun se izstavi lastniku ali najemniku vozila, na katerem so bile pritrjene lisice.
12. člen
Komunalni redar po uradni dolžnosti uvede postopek zoper prekršek.
13. člen
Sestavni del tega pravilnika je obvestilo komunalnega nadzorništva o namestitvi posebne tehnične naprave na vozilo.
14. člen
Ta pravilnik začne veljati naslednji dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
Št. 343-1/95
Bled, dne 23. maja 1996.
Predsednik
Občinskega sveta
občine Bled
Franc Pelko l. r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti