Uradni list

Številka 23
Uradni list RS, št. 23/1996 z dne 29. 4. 1996
Uradni list

Uradni list RS, št. 23/1996 z dne 29. 4. 1996

Kazalo

1328. Pravilnik o finančnih intervencijah za razvoj kmetijstva in proizvodnjo hrane v Občini Brežice, stran 1878.

Na podlagi 4. člena zakona o finančnih intervencijah v kmetijstvo, proizvodnjo in ponudbo hrane (Uradni list RS, št. 5/91), 11. in 70. člena statuta Občine Brežice (Uradni list RS, št. 38/95), je Občinski svet občine Brežice na 15. seji dne 28. 3. 1996 sprejel
P R A V I L N I K
o finančnih intervencijah za razvoj kmetijstva in proizvodnjo hrane v Občini Brežice
1. člen
Ta pravilnik določa način razdeljevanja sredstev, ki so v proračunu Občine Brežice namenjena za razvoj kmetijstva in proizvodnjo hrane.
2. člen
70% proračunska sredstva za razvoj kmetijstva se usmerja predvsem v projekte razvoja vasi in kmetij, pri čemer imajo prednost demografsko bolj ogrožene vasi in hribovske kmetije, 30% pa za spodbujanje deficitarne kmetijske pridelave in izobraževanje kmetov v obliki regresov in subvencij.
3. člen
Sredstva iz kmetijskega proračuna se dodelijo največ do:
– 50% končne vrednosti za projektno dokumentacijo in izvedbo projektov,
– 50% skupne višine obresti za namenske kredite, ki jih pridobijo kmetje iz drugih virov za investicije v lastne kmetije;
– 50% za izobraževalne programe;
– 30% za regrese in subvencije;
– 90% za sanacijo in izboljševanje obdelovalnih zemljišč.
4. člen
Sredstva se razdelijo po programu, ki je sestavni del proračuna in ga vsako leto sprejme Občinski svet občine Brežice, objavi pa se v razpisu za pridobitev teh sredstev takoj po sprejetju. Razpis traja najmanj 30 dni.
5. člen
V razpisu so poleg upravičencev določena razpoložljiva sredstva za posamezen namen, potrebna dokumentacija, ostali morebitni pogoji za pridobitev sredstev in rok za rešitev vlog.
6. člen
Sredstva se smejo dodeljevati fizičnim osebam, ki se ukvarjajo s kmetijsko dejavnostjo, društvom in drugim združenjem kmetov le na podlagi originalnih računov za izvedena dela in material ali na podlagi zapisnika o ogledu opravljenih del, ki ga opravi komisija odbora za kmetijstvo.
Sredstva za razvojne projekte se nakazujejo nosilcem projektov ali izvajalcem del, če je naročnik Občina Brežice. Za večletne razvojne projekte posameznih kmetij se sredstva namenjajo vsa leta do zaključka, pri tem pa se vsako leto projekt obravnava znova in preveri poraba sredstev.
Regresi za namenske kredite se odobrijo kreditojemalcem na osnovi pogodb in dokazil o plačanih obrestih.
7. člen
Ta pravilnik začne veljati z dnem objave v Uradnem listu RS.
Z uveljavitvijo tega pravilnika preneha veljati pravilnik o finančnih intervencijah za ohranjanje in razvoj kmetijstva ter proizvodnje hrane v Občini Brežice (UL RS, št. 50/92).
Št. 403-27/96-2/7
Brežice, dne 28. marca 1996.
Predsednik
Občinskega sveta
občine Brežice
Alojzij Slavko Sušin l. r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti