Uradni list

Številka 1
Uradni list RS, št. 1/1996 z dne 12. 1. 1996
Uradni list

Uradni list RS, št. 1/1996 z dne 12. 1. 1996

Kazalo

35. Pravilnik o določanju plač in drugih prejemkov funkcionarjem Občine Bled, stran 43.

Na podlagi 34.a in 100.b člena zakona o lokalni samoupravi (Uradni list RS, št. 72/93, 57/94 in 14/95) in na podlagi 3. člena zakona o funkcionarjih v državnih organih (Uradni list RS, št. 30/90, 18/91, 22/91, 2/91-I in 4/93), začasnega sklepa o razvrstitvi občin v skupine in določitvi količnika za najvišje vrednoteno funkcijo v posamezni skupini (Uradni list RS, št. 21/95) ter 19. člena statuta Občine Bled (Uradni list RS, št. 22/95) je Občinski svet občine Bled na 10. seji dne 9. novembra 1995 sprejel
P R A V I L N I K
o določanju plač in drugih prejemkov funkcionarjem Občine Bled
I. SPLOŠNE DOLOČBE
1. člen
Ta pravilnik določa višino in način določanja plače, sejnine in drugih prejemkov, ki v skladu z zakonom o funkcionarjih v državnih organih (v nadaljevanju: zakon), pripadajo poklicnim in nepoklicnim funkcionarjem v Občini Bled.
2. člen
V skladu s statutom Občine Bled opravljajo svojo funkcijo nepoklicno naslednji funkcionarji: župan, podžupan, predsednik občinskega sveta, člani občinskega sveta in člani delovnih teles.
Poklicno opravlja svojo funkcijo tajnik Občine Bled.
II. PRAVICE OBČINSKIH FUNKCIONARJEV
3. člen
Občinski funkcionarji imajo pravico do nadomestila plače oziroma izgubljenega zaslužka, pravico do dela plače, določene za funkcijo, ter do povračila stroškov, ki jih imajo pri delu in v zvezi z delom.
III. VIŠINA IN NAČIN DOLOČANJA DELA PLAČE
4. člen
Občinskim funkcionarjem se za nepoklicno opravljanje funkcije prizna del plače, ki je sorazmerna obsegu opravljenega dela.
5. člen
Županu občine se za opravljanje funkcije prizna del plače v višini 33% plače, ki bi mu pripadala za poklicno opravljanje funkcije za poln delovni čas.
6. člen
Podžupanu občine se za opravljanje funkcije prizna del plače, ki znaša 60% dela plače, ki jo prejme župan.
7. člen
Predsedniku občinskega sveta se za opravljanje funkcije prizna del plače, ki znaša 40% dela plače, ki jo prejme župan.
8. člen
Članom občinskega sveta se za opravljanje funkcije prizna sejnina (znesek na sejo), ki znaša 11% dela plače, ki jo prejme župan.
Člani občinskega sveta prejmejo sejnino po kriteriju prisotnosti na seji občinskega sveta.
9. člen
Predsednikom delovnih teles se za opravljanje funkcije prizna sejnina (znesek na sejo), ki znaša 11% dela plače, ki jo prejme župan.
Članom delovnih teles se za opravljanje funkcije prizna sejnina (znesek na sejo), ki znaša 5,5% dela plače, ki jo prejme župan.
Predsednik in člani delovnih teles prejmejo sejnino po kriteriju prisotnosti na seji.
10. člen
Za tajnika občine kot poklicnega funkcionarja se določi količnik za osnovno plačo največ v višini, ki ne dosega količnika delovnega mesta načelnika upravne enote.
11. člen
Občinski funkcionarji so upravičeni do delovne uspešnosti oziroma funkcijskega dodatka, ki lahko znaša največ do 50%.
Delovno uspešnost oziroma funkcijski dodatek nepoklicnim funkcionarjem določa komisija za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja, tajniku občine pa župan.
Delovna uspešnost oziroma funkcijski dodatek se določa v skladu z odgovornostjo in obsegom del za posamezno funkcijo in uspešnega opravljanja le-te. Delovna uspešnost oziroma funkcijski dodatek se določa trimesečno.
12. člen
Občinski funkcionarji so upravičeni do dela plače iz naslova minulega dela, in sicer za vsako začeto leto delovne dobe 0,5%, vendar največ do 20%, odstotek se za ženske, ki imajo več kot 25 let delovne dobe, poveča še za 0,25% za vsako začetno leto delovne dobe nad 25 let.
III. DRUGE PRAVICE
13. člen
Občinski funkcionarji imajo pravico do povračil, nadomestil in drugih prejemkov v skladu s predpisi, ki urejajo te pravice.
14. člen
Občinski funkcionar ima pravico do povračila stroškov prevoza na službeni poti, ki nastanejo pri opravljanju funkcije ali v zvezi z njo.
Stroški prevoza se povrnejo v skladu z zneski povračil, ki so mesečno objavljeni v Uradnem listu Republike Slovenije.
15. člen
Funkcionar ima pravico do dnevnice za službeno potovanje v skladu z zneski povračil, nadomestil in drugih prejemkov, ki so mesečno objavljeni v Uradnem listu Republike Slovenije.
16. člen
Funkcionar ima pravico do povračila stroškov prenočevanja, ki nastanejo na službeni poti.
Stroški prenočevanja se povrnejo na podlagi predloženega računa v skladu z zneski povračil, nadomestil in drugih prejemkov, ki so mesečno objavljeni v Uradnem listu Republike Slovenije.
17. člen
Pravice iz 14. do 16. člena lahko funkcionar uveljavlja le na podlagi predhodno izdanega naloga za službeno potovanje, ki ga izda župan ali po njegovem pooblastilu tajnik občine. Kolikor gre za službeno potovanje župana, izda nalog tajnik občine.
IV. NAČIN IZPLAČEVANJA
18. člen
Sredstva za izplačevanje plač in sejnin, določenih za funkcijo, in povračil stroškov, ki jih imajo občinski funkcionarji, se zagotovijo iz sredstev proračuna Občine Bled.
19. člen
Plače in sejnine funkcionarjev se obračunavajo in izplačujejo enkrat mesečno, in sicer do 5. v mesecu za pretekli mesec. Izplačila sejnin se izvedejo na podlagi dokazila o prisotnosti na seji.
Povračila stroškov iz 14. do 16. člena se funkcionarjem izplačajo 1. in 15. v mesecu za preteklo obdobje.
20. člen
Zneski prejemkov, ki jih določa ta pravilnik, se usklajujejo skladno s spremembo zneska, ki je kot izhodiščna plača za prvi tarifni razred za poln delovni čas, dogovorjen s kolektivno pogodbo za negospodarske dejavnosti.
V. PREHODNI IN KONČNI DOLOČBI
21. člen
Prejemki, določeni na način, ki ga določa ta pravilnik, se izplačajo od dneva izvolitve oziroma imenovanja.
22. člen
Ta pravilnik začne veljati naslednji dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
Št. 026-3157/95-02
Bled, dne 21. decembra 1995.
Predsednik
Občinskega sveta
občine Bled
Franc Pelko l. r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti