Uradni list

Številka 1
Uradni list RS, št. 1/1996 z dne 12. 1. 1996
Uradni list

Uradni list RS, št. 1/1996 z dne 12. 1. 1996

Kazalo

32. Odlok o krajevni turistični taksi v Občini Bled, stran 42.

Na podlagi 2. točke 7. člena zakona o turistični taksi (Uradni list RS, št. 18/91), druge alinee 2. podtočke točke A 14. člena, tretje alinee točke C 14. člena ter druge alinee 20. člena statuta Občine Bled (Uradni list RS, št. 22/95) je Občinski svet občine Bled na 12. seji dne 21. decembra 1995 sprejel
ODLOK
o krajevni turistični taksi v Občini Bled
1. člen
S tem odlokom se določa višina krajevne turistične takse v Občini Bled, način poročanja ter dodaten nadzor.
2. člen
Višina krajevne turistične takse je določena na osnovi stopnje infrastrukturne opremljenosti za turistično dejavnost in potreb turističnega razvoja občine Bled.
3. člen
Krajevna turistična taksa se določa v točkah.
Upoštevajoč kriterije iz 2. člena tega odloka se za območje Občine Bled določi krajevna turistična taksa v višini 11 točk.
Višina krajevne turistične takse se izračuna tako, da se število točk pomnoži z vrednostjo točke.
Vrednost točke določa Vlada Republike Slovenije.
4. člen
Pravne in fizične osebe, ki so registrirane za sprejemanje gostov na prenočevanje (v nadaljnjem besedilu: pravne in fizične osebe) so dolžne predložiti mesečno poročilo o plačani krajevni turistični taksi tudi upravi Občine Bled, in sicer do 10. v mesecu za pretekli mesec, na obrazcu, ki je sestavni del tega odloka.
Poročilo iz prejšnjega odstavka mora obsegati naslov pravne ali fizične osebe, nastanitvene zmogljivosti, mesec in leto, na katerega se poročilo nanaša, število prenočitev, število domačih in tujih gostov, število gostov, ki jim po zakonu ni potrebno plačati turistične takse, število gostov, ki po zakonu plačajo 50% takso in znesek obračunane krajevne turistične takse.
Poročilo so pravne in fizične osebe dolžne pošiljati vsak mesec, ne glede na to, ali so imele goste na prenočevanju ali ne. V zadnjem primeru se na poročilo pripiše, da gostov ni bilo na prenočevanju.
5. člen
Poleg organov, ki jih za nadzor v 11. členu določa zakon o turistični taksi, opravlja nadzor tudi redarska služba Občine Bled, v skladu s svojimi pooblastili: redar na podlagi oddanega poročila o obračunani krajevni turistični taksi izvede nadzor pravilno obračunane in odvedene krajevne turistične takse po knjigi domačih in tujih gostov. Pravna oseba in samostojni podjetnik posameznik so redarju dolžni predložiti knjige na vpogled.
6. člen
Z denarno kaznijo najmanj 100.000 SIT se kaznuje pravna oseba ali samostojni podjetnik posameznik, ki stori prekršek v zvezi s samostojnim opravljanjem dejavnosti, če do 10. dne v mesecu za pretekli mesec Občini Bled ne poda poročila ali poda pomanjkljivo poročilo o plačani krajevni turistični taksi (4. člen),
Z denarno kaznijo najmanj 50.000 SIT se kaznuje za prekršek tudi odgovorna oseba pravne osebe, ki stori dejanje iz prvega odstavka tega člena.
Z denarno kaznijo najmanj 100.000 SIT se kaznuje pravna oseba ali samostojni podjetnik posameznik, ki ne omogočita opravljanja nadzora redarski službi na osnovi njenih pooblastil (5. člen).
7. člen
Z dnem uveljavitve tega odloka preneha veljati na območju občine Bled odlok o krajevni turistični taksi v Občini Radovljica (Uradni list RS, št. 3/91).
8. člen
Ta odlok začne veljati naslednji dan po objavi v Uradnem listu RS, uporablja pa se od 1. 1. 1996.
Št. 026-3158/95-02
Bled, dne 21. decembra 1995.
Predsednik
Občinskega sveta
občine Bled
Franc Pelko l. r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti