Uradni list

Številka 71
Uradni list RS, št. 71/1995 z dne 14. 12. 1995
Uradni list

Uradni list RS, št. 71/1995 z dne 14. 12. 1995

Kazalo

3312. Sklep o uvedbi prispevka za investicije v šolstvo, otroško varstvo in modernizacijo krajevnih cest za območje Občine Dobrepolje, stran 5539.

Na podlagi 30. člena zakona o referendumu in o ljudski iniciativi (Uradni list RS, št. 15/94), zakona o samoprispevku (Uradni list SRS, št. 35/85) sklepa o razpisu referenduma za uvedbo prispevka za investicije v šolstvo, otroško varstvo in modernizacijo krajevnih cest na območju Občine Dobrepolje (Uradni list RS, št. 60/95) in izida referenduma z dne 26. 11. 1995 je Občinski svet občine Dobrepolje na 12. korespondenčni seji 28. 11. 1995 sprejel
S K L E P
o uvedbi prispevka za investicije v šolstvo, otroško varstvo in modernizacijo krajevnih cest za območje Občine Dobrepolje
1. člen
Za območje Občine Dobrepolje, razen za vasi Polom, Seč in Vrbovec, se uvede prispevek v denarju za investicije v šolstvo, otroško varstvo in za modernizacijo krajevnih cest v občini Dobrepolje do konca leta 2000.
2. člen
Sredstva zbrana s prispevkom za investicije v šolstvo, otroško varstvo in modernizacijo krajevnih cest, se bodo uporabila za izvajanje programa investicij v šolstvo, otroško varstvo in modernizacijo krajevnih cest v občini Dobrepolje in sicer za:
– izgradnjo prizidka k šoli na Vidmu,
– izgradnjo prostorov za vrtec pri šoli na Vidmu,
– modernizacijo krajevnih cest na področju bivše KS Struge.
Za izvedbo programov za investicije v šolstvo, otroško varstvo in modernizacijo krajevnih cest je potrebno zbrati SIT 305,400.000, s prispevkom pa bo predvidoma zbrano SIT 87,600.000.
3. člen
Prispevek za investicije v šolstvo, otroško varstvo in za modernizacijo krajevnih cest se uvede za obdobje 5 let, od 1. 1. 1996 do 31. 12. 2000.
4. člen
Prispevek za investicije v šolstvo, otroško varstvo in za modernizacijo krajevnih cest bodo plačevali občani, ki stalno prebivajo v Občini Dobrepolje:
1. zavezanci, ki imajo plačo iz delovnega razmerja oziroma nadomestila in druge dohodke in prejemke, ki imajo značaj plače po stopnji 2% od neto plače, nadomestila in drugih osebnih prejemkov,
2. zavezanci, ki imajo dohodek od samostojnega opravljanja gospodarskih in poklicnih dejavnosti ter avtorskih pravic:
– če se jim ugotavlja dohodek, po stopnji 2% od neto plače,
– če se jim ne ugotavlja dohodek (dopolnilna gospodarska ali poklicna dejavnost, avtorske pravice), po stopnji 2% od dohodka,
3. zavezanci, ki prejemajo pokojnino po stopnji 2% od izplačane pokojnine,
4. zavezanci, ki imajo dohodek od kmetijske dejavnosti po stopnji 5% letno od katastrskega dohodka negozdnih in gozdnih površin, vključno z lastniki zemljišč, ki v občini nimajo stalnega bivališča,
5. lastniki nepremičnine, to je stanovanjske hiše ali počitniške hiše na območju občine Dobrepolje, nimajo pa v občini stalnega prebivališča, enkrat letno v višini 15% od povprečne mesečne plače v RS za preteklo leto, ugotovljenega po podatkih Zavoda RS za statistiko.
Prispevek za investicije v šolstvo, otroško varstvo in za modernizacijo krajevnih cest obračunavajo in odtegujejo podjetja, zavodi in zasebni delodajalci ter drugi izplačevalci plač ali nadomestil in pokojnin.
Kmetijskim proizvajalcem, obrtnikom in lastnikom nepremičnin bo obračunavala in odtegovala prispevek RUJP – Izpostava Grosuplje.
O vsakem izplačilu oziroma nakazilu prispevka izplačevalec dostavi Občini Dobrepolje seznam zaposlenih oziroma upokojencev in drugih prejemnikov dohodkov, za katere se nakazuje prispevek.
5. člen
Prispevka za investicije v šolstvo, otroško varstvo in za modernizacijo krajevnih cest so oproščeni zavezanci, ki jih določa 12. člen zakona o samoprispevku.
6. člen
Sredstva prispevka za investicije v šolstvo, otroško varstvo in za modernizacijo krajevnih cest se bodo zbirala na posebnem računu Občinski prispevek Občine Dobrepolje, št. 50130-842-020-82000.
S sredstvi prispevka bo upravljal župan, ki je tudi odgovoren za zbiranje, gospodarjenje in namensko porabo sredstev prispevka.
Župan je dolžan o zbranih in porabljenih sredstvih ter o gospodarjenju s sredstvi prispevka za investicije v šolstvo, otroško varstvo in za modernizacijo krajevnih cest enkrat letno poročati občinskemu svetu.
Pravilnost obračunavanja in odvajanja prispevka kontrolira Agencija RS za plačilni promet, nadziranje in informiranje in RUJP – Izpostava Grosuplje v okviru svojih pristojnosti.
7. člen
Ta sklep začne veljati z dnem objave v Uradnem listu RS, uporabljati pa se začne 1. 1. 1996.
Št. 414-3/95
Dobrepolje, dne 28. novembra 1995.
Predsednik
Občinskega sveta
občine Dobrepolje
Brane Brodnik dipl. inž. l. r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti