Uradni list

Številka 70
Uradni list RS, št. 70/1995 z dne 8. 12. 1995
Uradni list

Uradni list RS, št. 70/1995 z dne 8. 12. 1995

Kazalo

3224. Pravilnik o dopolnitvi pravilnika o kategorizaciji in preizkusu pirotehničnih izdelkov glede na kakovost in količino eksplozivnega polnjenja, stran 5415.

Na podlagi prvega odstavka 38. člena v zvezi z drugim odstavkom 3. člena zakona o eksplozivnih snoveh, vnetljivih tekočinah, plinih ter drugih nevarnih snoveh (Uradni list SRS, št. 18/77) izdaja minister za notranje zadeve v soglasju z ministrom za obrambo in ministrom za gospodarske dejavnosti
P R A V I L N I K
o dopolnitvi pravilnika o kategorizaciji in preizkusu pirotehničnih izdelkov glede na kakovost in količino eksplozivnega polnjenja
1. člen
V pravilniku o kategorizaciji in preizkusu pirotehničnih izdelkov glede na kakovost in količino eksplozivnega polnjenja (Uradni list RS, št. 58/92) se za 17. členom doda nov 17.a člen, ki se glasi:
“17.a člen
Pirotehnični izdelki razredov I. in II., katerih glavni učinek je pok, se smejo uporabljati od 26. decembra do 2. januarja.
Pirotehničnih izdelkov iz prejšnjega odstavka ni dovoljeno uporabljati v strnjenih stanovanjskih naseljih, v zgradbah in vseh zaprtih prostorih, v bližini bolnišnic, domov za ostarele, vrtcev, šol, cerkva, kinodvoran, gledališč, na stadionih, v prevoznih sredstvih, namenjenih potniškemu prometu in na drugih površinah, kjer so športne ali kulturne prireditve, ter na mestih, kjer je naključno zbrano večje število ljudi.”.
2. člen
Ta pravilnik začne veljati naslednji dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
Št. 0016/1-95
Ljubljana, dne 1. decembra 1995.
Andrej Šter l. r.
Minister
za notranje zadeve
Soglašata:
Jelko Kacin l. r.
Minister
za obrambo
Maks Tajnikar l. r.
Minister
za gospodarske dejavnosti

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti