Uradni list

Številka 64
Uradni list RS, št. 64/1995 z dne 10. 11. 1995
Uradni list

Uradni list RS, št. 64/1995 z dne 10. 11. 1995

Kazalo

2991. Sklep o plačah, nadomestilih in nagradah občinskih funkcionarjev, stran 5022.

Na podlagi 34.a in 100.a člena zakona o lokalni samoupravi (Uradni list RS, št. 72/93; 6/94 – odločba US RS, 45/94 – odločba US RS in Uradni list RS, št. 57/94 in 14/95), 3. člena zakona o funkcionarjih v državnih organih (Uradni list RS, št. 30/90, 18/91, 22/91, 2/91-I in 4/93), 4. in 17. člena zakona o razmerjih plač v javnih zavodih, državnih organih in organih lokalnih skupnosti (Uradni list RS, št. 18/94) in začasnega sklepa o razvrstitvi občin v skupine in določitvi količnika za najvišjo vrednoteno funkcijo v posamezni skupni (Uradni list RS, št. 21/95) je Občinski svet občine Rogašovci na seji dne 21. 10. 1995 sprejel
S K L E P
o plačah, nadomestilih in nagradah občinskih funkcionarjev
1. člen
S tem sklepom se določijo plače, nadomestila in nagrade voljenim in imenovanim občinskim funkcionarjem.
2. člen
Člani občinskega sveta, župan, podžupan in tajnik občine so občinski funkcionarji.
Ne glede na to, da niso občinski funkcionarji, se s tem sklepom določijo tudi nadomestila oziroma nagrade za člane nadzornega odbora in zunanje člane delovnih teles občinskega sveta oziroma člane delovnih teles, ki jih občinski svet ustanovi na predlog župana.
3. člen
Osnovna plača se določi na osnovi sklepa komisije (KVIAZ) Državnega zbora tako, da se osnova za obračun plače, ki se uporablja kot izhodiščna v državnih organih in organih lokalnih skupnosti, pomnoži s koeficientom za določanje plače, poveča za odstotek za delovno dobo in za delovno uspešnost.
4. člen
Skladno s sklepom o razvrstitvi občin v skupine, se v Občini Rogašovci uporablja za najvišje vrednoteno funkcijo, to je za župana, količnik 6,5 in dovoljena stimulacija za delovno uspešnost 50%, za vse ostale funkcionarje pa na tej osnovi določeno proporcionalno razmerje.
5. člen
Glede na to, da noben od občinskih funkcionarjev ne opravlja svoje funkcije poklicno, se za vse funkcionarje uporablja izplačevanje nadomestila plače, ki skladno z zakoni lahko znaša največ 33% dovoljene plače za opravljanje funkcije, kot če bi jo opravljali poklicno.
6. člen
Skladno s 4. in 5. členom tega sklepa se županu določi mesečno nadomestilo za opravljanje funkcije v višini 33% dovoljene plače, upoštevajoč določeni količnik, delovno dobo in delovno uspešnost, ki bi mu pripadala, če bi opravljal funkcijo poklicno.
Tako določeno nadomestilo predstavlja izhodiščno osnovo za ostale funkcionarje, razmerja pa so naslednja:
– tajnik občine: količnik 4, delovna uspešnost 20% (samo poklicno)
– predsednik občinskega sveta: 50% nadomestila župana
– podžupan: 40% nadomestila župana
– sekretar občinskega sveta : 30% nadomestila župana
– podpredsednik občinskega sveta : 20% nadomestila župana.
V primeru, da podžupan oziroma podpredsednik občinskega sveta daljši čas nadomeščata župana oziroma predsednika občinskega sveta, prejemata za ta čas tudi njuni višini nadomestil.
7. člen
Občinski funkcionarji prejemajo za udeležbo na sejah občinskega sveta sejnino, ki jo s posebnim sklepom določi občinski svet.
Za vodenje delovnih teles občinskega sveta in izvedbo sej teh teles, predsedniki teh teles prejmejo 3/7, ostali člani pa 2/7 sejnine iz prvega odstavka tega člena.
8. člen
Članom nadzornega odbora pripada za vsakokratno poročanje občinskemu svetu skupaj z eventualno predhodno sejo odbora nadomestilo v višini sejnine za udeležbo na občinskemu svetu, plus enaka sejnina za konstitutivno sejo.
O nagradah članom nadzornega odbora bo občinski svet odločal ob koncu vsakega leta.
9. člen
Plače, nadomestila in nagrade občinskim funkcionarjem iz 6. in 8. člena tega sklepa se obračunavajo od 1. 1. 1995 dalje oziroma od dneva imenovanja. Poračun za nazaj se izvrši v naslednjem mesecu po sprejemu sklepa.
Zneski plač, nadomestil in nagrad funkcionarjem se uskladijo v skladu z gibanjem plač oziroma z zakonskimi predpisi.
10. člen
V primeru, da župan, podžupan ali kateri od občinskih svetnikov poleg svoje funkcije opravlja kompletna dela iz sistemiziranega delovnega mesta s področja občinske uprave in da zaradi tega ni potrebna redna zaposlitev delavca ali pogodbeno oddati dela ter, da tako nastane prihranek stroškov ob zahtevani kvaliteti dela in z ustrezno izobrazbo, se mu prizna dodatna stimulacija za delovno uspešnost do višine 30% tako prihranjenih stroškov na mesec.
11. člen
Ta sklep velja z dnem sprejetja, uporablja pa se od 1. 1. 1995 dalje. Sklep se objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
Št. 116/95
Rogašovci, dne 21. oktobra 1995.
Predsednik
Občinskega sveta
občine Rogašovci
Franc Knaus, ek. l. r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti