Uradni list

Številka 64
Uradni list RS, št. 64/1995 z dne 10. 11. 1995
Uradni list

Uradni list RS, št. 64/1995 z dne 10. 11. 1995

Kazalo

2954. Pravilnik o spremembah in dopolnitvah pravilnika o pogojih za opravljanje poslov borzno posredniških družb, stran 4981.

Na podlagi tretjega odstavka 39. člena in 5. alinee 46. člena zakona o trgu vrednostnih papirjev (Uradni list RS, št 6/94) izdaja Agencija za trg vrednostnih papirjev
P R A V I L N I K
o spremembah in dopolnitvah pravilnika o pogojih za opravljanje poslov borzno posredniških družb
1. člen
V 2. členu pravilnika o pogojih za opravljanje poslov borzno posredniških družb (Uradni list RS, št. 17/94 in 77/94) se besedilo “Direktor borzno posredniške družbe je lahko, kdor izpolnjuje naslednje pogoje:” nadomesti z besedilom “Najmanj polovica članov uprave oziroma poslovodstva borzno posredniške družbe mora izpolnjevati naslednje pogoje:”.
V tretji alinei 2. člena pravilnika se besedilo “pet let delovne dobe” nadomesti z besedilom “tri leta delovnih izkušenj”.
2. člen
V 3. členu pravilnika se besedilo “Najmanj dve redno zaposleni osebi v borzno posredniški družbi morata izpolnjevati naslednje pogoje:” nadomesti z besedilom “Borzno posredniška družba mora imeti za opravljanje poslov z vrednostnimi papirji pooblaščena najmanj dva borzna posrednika, ki izpolnjujeta naslednje pogoje:”
V tretji alinei 3. člena pravilnika se besedilo “tri leta delovne dobe” nadomesti z besedilom “dve leti delovnih izkušenj”.
3. člen
V prvem odstavku 3.a člena pravilnika se besedilo “direktor borzno posredniške družbe, oziroma ena od dveh redno zaposlenih oseb v borzno posredniški družbi” nadomesti z besedilom “en član uprave oziroma poslovodstva borzno posredniške družbe, oziroma eden od dveh pooblaščenih borznih posrednikov”.
V drugem odstavku 3.a člena pravilnika se beseda “direktorja” nadomesti z besedami “člane uprave oziroma poslovodje”.
4. člen
Za 3.a členom pravilnika se doda nov 3.b člen, ki glasi:
“Borzni posrednik, ki je pri pooblaščenem udeležencu pooblaščen za opravljanje poslov z vrednostnimi papirji, ne sme biti hkrati pooblaščen za opravljanje poslov z vrednostnimi papirji pri drugem pooblaščenem udeležencu.”
5. člen
Za 7. členom pravilnika se doda nov 7.a člen, ki glasi:
“Kadar borzno posredniška družba sprejema naloge investitorjev za nakup ali prodajo vrednostnih papirjev izven svojih poslovnih prostorov, na teh mestih ne sme opravljati investicijskega svetovanja. Takšna mesta morajo biti označena s firmo borzno posredniške družbe, imenom in priimkom borznega posrednika in opozorilom, da na tem mestu stranke ne morejo dobiti nasvetov glede poslov z vrednostnimi papirji.
6. člen
V prvem odstavku 9. člena pravilnika se beseda “direktor” povsod nadomesti z besedami “član uprave oziroma poslovodstva”, besede “redno zaposlene osebe” pa se povsod nadomestijo z besedami “pooblaščeni borzni posredniki”, v ustreznem sklonu in številu.
Črta se četrta alinea prvega odstavka.
V drugem odstavku se besedi “redni zaposlitvi” nadomestita z besedo “pooblastitvi”, besede “pete do sedme alinee” pa se črtajo.
7. člen
Naslov VII. poglavja se spremeni tako, da glasi: KONČNA DOLOČBA
10. člen pravilnika se črta.
8. člen
V obrazcu “ZAHTEVA ZA IZDAJO DOVOLJENJA ZA OPRAVLJANJE POSLOV BORZNO POSREDNIŠKE DRUŽBE” se beseda “direktor” povsod nadomesti z besedami “član uprave oziroma poslovodstva”, besede “redno zaposlene osebe” pa se povsod nadomestijo z besedami “pooblaščeni borzni posredniki”, v ustreznem sklonu in številu.
Iz seznama prilog se črta:
“* izjava direktorja, da bo osebi, za katera prilaga dokazila, sprejel v redno delovno razmerje takoj po vpisu družbe v sodni register”
9. člen
Ta pravilnik začne veljati naslednji dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
V Uradnem listu RS se objavi tudi prečiščeno besedilo tega pravilnika.
Št. 38/AG-95
Ljubljana, dne 28. septembra 1995.
dr. Dušan Mramor l. r.
Predsednik
strokovnega sveta

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti