Uradni list

Številka 64
Uradni list RS, št. 64/1995 z dne 10. 11. 1995
Uradni list

Uradni list RS, št. 64/1995 z dne 10. 11. 1995

Kazalo

2936. Zakon o gospodarjenju s počitniškimi kapacitetami slovenskih železnic (ZGPKSZ), stran 4953.

Na podlagi druge alinee prvega odstavka 107. člena in prvega odstavka 91. člena ustave Republike Slovenije izdajam
U K A Z
o razglasitvi zakona o gospodarjenju s počitniškimi kapacitetami Slovenskih železnic (ZGPKSZ)
Razglašam zakon o gospodarjenju s počitniškimi kapacitetami Slovenskih železnic (ZGPKSZ), ki ga je sprejel Državni zbor Republike Slovenije na seji dne 26. oktobra 1995.
Št. 012-01/95-103
Ljubljana, dne 3. novembra 1995.f
Predsednik
Republike Slovenije
Milan Kučan l. r.
Z A K O N
O GOSPODARJENJU S POČITNIŠKIMI KAPACITETAMI SLOVENSKIH ŽELEZNIC (ZGPKSZ)
1. člen
Sredstva počitniških kapacitet, ki z uveljavitvijo zakona o načinu opravljanja in financiranja prometa na obstoječi železniški mreži ter reorganizaciji in lastninskem preoblikovanju javnega podjetja Slovenske železnice (Uradni list RS, št. 71/93) po 19. in 20. členu tega zakona niso bila prenešena na javno podjetje iz 15. člena citiranega zakona, postanejo z dnem uveljavitve tega zakona last Republike Slovenije, s tem, da se sredstva, ki so pripadala javnemu podjetju Slovenske železnice Ljubljana, p.o., izročijo v gospodarjenje javnemu podjetju Slovenske železnice d.d., sredstva, ki so pripadala SŽ – Podjetju za vzdrževanje železniških vozil Ljubljana Moste, SŽ – Podjetju za vzdrževanje železniških vozil Ljubljana Šiška, SŽ – Podjetju za vzdrževanje železniških vozil Divača, SŽ – Podjetju za vzdrževanje železniških vozil Maribor, SŽ – Podjetju za vzdrževanje železniških vozil Dobova in SŽ – Podjetju za vzdrževanje železniških vozil Ptuj, pa v gospodarjenje SŽ – Centralne delavnice Ljubljana, d.o.o.
Sredstev počitniških kapacitet iz prejšnjega odstavka ni mogoče odtujiti, niti ni mogoče spremeniti namembnosti njihove uporabe brez soglasja sveta delavcev podjetja.
Sredstva počitniških kapacitet se prednostno uporabljajo za namene koriščenja letnega dopusta, rekreacije in preventivnega zdravstvenega varstva delavcev podjetja. O koriščenju počitniških kapacitet dajejo soglasje oziroma sodelujejo pri odločanju predstavniki delavcev podjetja. O vsebini in postopkih dajanja soglasja oziroma soodločanja skleneta uprava podjetja in svet delavcev podjetja poseben dogovor. Dogovor mora biti sklenjen v 30 dneh po uveljavitvi tega zakona.
O svojih odločitvah iz drugega in tretjega odstavka tega člena mora svet delavcev pridobiti predhodno mnenje reprezentativnih sindikatov podjetja.
Sredstva počitniških kapacitet izven meja Republike Slovenije bodo po ureditvi premoženjskih razmerij z republikami bivše Jugoslavije, delila usodo počitniških kapacitet v Republiki Sloveniji.
2. člen
Ugotavljanje poslovnega izida (izguba – dobiček) za sredstva iz prejšnjega člena, se zagotovi s knjigovodskimi evidencami.
V načrtu za investicijska vlaganja podjetja, se predvidijo investicije v sredstva iz prejšnjega člena najmanj v višini dobička iz prejšnjega odstavka.
3. člen
Ta zakon začne veljati osmi dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
Št. 327-04/95-3/1
Ljubljana, dne 26. oktobra 1995.
Predsednik
Državnega zbora
Republike Slovenije
Jožef Školč l. r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti