Uradni list

Številka 44
Uradni list RS, št. 44/1995 z dne 28. 7. 1995
Uradni list

Uradni list RS, št. 44/1995 z dne 28. 7. 1995

Kazalo

2120. Sklep o določitvi postopka medsebojnega trgovanja pooblaščenih investicijskih družb, slovenskega odškodninskega sklada in kapitalskega sklada pokojninskega in invalidskega zavarovanja, stran 3447.

Na podlagi 1. alinee 114. člena in petega odstavka 140. člena zakona o investicijskih skladih in družbah za upravljanje (Uradni list RS, št. 6/94) izdaja Agencija za trg vrednostnih papirjev
S K L E P
o določitvi postopka medsebojnega trgovanja pooblaščenih investicijskih družb, slovenskega odškodninskega sklada in kapitalskega sklada pokojninskega in invalidskega zavarovanja
1. člen
Ta sklep določa postopek trgovanja pooblaščenih investicijskih družb, Slovenskega odškodninskega sklada in Kapitalskega sklada pokojninskega in invalidskega zavarovanja ter poročanje pooblaščenih investicijskih družb o sklenjenih poslih.
2. člen
Pooblaščene investicijske družbe trgujejo s Slovenskim odškodninskim skladom, Kapitalskim skladom pokojninskega in invalidskega zavarovanja in drugimi pooblaščenimi investicijskimi družbami z delnicami in drugimi vrednostnimi papirji, ki so jih pridobile od Sklada za razvoj, Slovenski odškodninski sklad in Kapitalski sklad pokojninskega in invalidskega zavarovanja pa z vrednostnimi papirji, ki sta jih pridobila na podlagi zakona o lastninskem preoblikovanju podjetij (Uradni list RS, št. 55/92, 7/93, 31/93, 43/93 in 32/94).
Trgovanje iz prejšnjega odstavka tega člena je prosto.
Ne glede na drugi odstavek tega člena trgujejo pooblaščene investicijske družbe z vrednostnimi papirji, ki so uvrščeni na katerega od javnih organiziranih trgov, izključno preko organiziranega trga.
3. člen
Pooblaščene investicijske družbe morajo o vseh na podlagi tega sklepa sklenjenih poslih obveščati Agencijo za trg vrednostnih papirjev in sicer naslednji dan po sklenjenem poslu.
Obvestilo iz prvega odstavka mora biti na obrazcu PID/T, ki je sestavni del tega sklepa.
Pooblaščene investicijske družbe obvestijo Agencijo za trg vrednostnih papirjev na obrazcu PID/T tudi o vseh poslih iz tega sklepa, sklenjenih do uveljavitve tega sklepa, in sicer najkasneje 30 dni po uveljavitvi tega sklepa.
Določbe prejšnjih odstavkov tega člena ne veljajo za vrednostne papirje, ki so uvrščeni na katerega od javnih organiziranih trgov.
4. člen
Določbi 2. in 3. člena tega sklepa veljata tudi v primeru, ko pooblaščene investicijske družbe prodajo delnice in druge vrednostne papirje tretjim osebam pod pogoji iz petega odstavka 140. člena zakona o investicijskih skladih in družbah za upravljanje.
5. člen
Ta sklep začne veljati osmi dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
Št. 32/AG 95
Ljubljana, dne 28. junija 1995.
dr. Dušan Mramor l. r.
Predsednik strokovnega sveta
Priloga: OBRAZEC PID/T

PRIJAVA SKLENJENEGA POSLA

1. Pooblaščena družba za upravljanje:
2. Pooblaščena investicijska družba:
3. Datum sklenitve posla:
4. Vrsta posla: nakup/prodaja
5. Nasprotna stranka:
6. Vrednostni papir:
- tip vrednostnega papirja:
- izdajatelj:
7. Količina:
8. Cena za enoto:
9. Skupna cena:
10. Način plačila kupnine:
- denar
- lastninski certifikati
- drug vrednostni papir (navesti podatke iz točk 6. in 7.)
- drugo (natančen opis)
11. Rok za izpolnitev obveznosti:

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti