Uradni list

Številka 42
Uradni list RS, št. 42/1995 z dne 21. 7. 1995
Uradni list

Uradni list RS, št. 42/1995 z dne 21. 7. 1995

Kazalo

2031. Odlok o proračunu Občine Ribnica za leto 1995, stran 3290.

Na podlagi zakona o financiranju občin (Uradni list RS, št. 80/94) in 21. člena statuta Občine Ribnica je Občinski svet občine Ribnica na seji dne 29. 6. 1995 sprejel
O D L O K
o proračunu Občine Ribnica za leto 1995
1. člen
S proračunom Občine Ribnica za leto 1995 se zagotavljajo sredstva za financiranje javnih nalog v občini Ribnica.
2. člen
Skupni prihodki občinskega proračuna za leto 1995 znašajo 410,223.000 SIT.
Prihodki se razdelijo za financiranje zagotovljene porabe in financiranje drugih nalog občine.
Pregled prihodkov in njihova razporeditev sta zajeta v bilanci, ki je sestavni del tega odloka.
Župan Občine Ribnica v soglasju z občinskim svetom med letom usklajuje skupno bilanco prihodkov in odhodkov v skladu z usmeritvami Ministrstva za finance Republike Slovenije.
3. člen
Od prihodkov občinskega proračuna za leto 1995 se izloči 0,5% v sredstva rezerv Občine Ribnica.
4. člen
Sredstva proračuna se med letom delijo praviloma enakomerno kot mesečna akontacija, vendar v odvisnosti od zapadlih obveznosti ter ob upoštevanju likvidnostnega položaja občinskega proračuna.
5. člen
Župan lahko začasno zmanjša znesek sredstev, ki so v posebnem delu občinskega proračuna razporejena na posebne namene ali pa začasno zadrži uporabo teh sredstev, če prihodki občinskega proračuna med letom niso doseženi v predvideni višini.
O ukrepu iz prejšnjega odstavka mora župan obvestiti občinski svet in predlagati ukrepe oziroma spremembo občinskega proračuna.
6. člen
Uporabniki občinskega proračuna so dolžni uporabljati sredstva proračuna le za namene v okviru sredstev, ki so jim odobrena in ne smejo prevzemati na račun proračuna obveznosti, ki bi presegale odobrena sredstva.
Uporabniki proračuna morajo nakup opreme oziroma vzdrževalna in investicijska dela oddati s pogodbo na podlagi javnega razpisa v skladu s predpisi, ki veljajo za državni proračun.
Uporabniki proračuna poročajo županu, le-ta pa občinskemu svetu, o realizaciji nalog najmanj dvakrat letno, in sicer ob polletju oziroma ob zaključku leta.
7. člen
Za izvrševanje proračuna je odgovoren župan Občine Ribnica.
8. člen
Župan je pooblaščen da v soglasju z odločitvami občinskega sveta:
– razporeja tekočo proračunsko rezervo za financiranje posameznih namenov javne porabe, ki jih ob sprejemanju proračuna ni bilo mogoče predvideti.
Župan je pooblaščen, da odloča:
– o uporabi sredstev rezerv za namene iz 12. člena zakona o financiranju občin,
– dinamiki porabe sredstev za tekoče potrebe,
– o kratkoročnem zadolževanju za financiranje nalog javne porabe, vendar največ do višine 5% sprejetega proračuna, ki mora biti odplačano do konca proračunskega leta.
9. člen
Župan odloča o pridobitvi, odtujitvi in obremenitvi premičnin do zneska 300.000 SIT mesečno, pri čemer kumulativni znesek neporabljenih sredstev iz prejšnjega meseca ne sme presegati višine, za katero je potrebno izvajati javni razpis.
10. člen
Občinski svet občine Ribnica odloča o dolgoročni zadolžitvi za namene gospodarske infrastrukture na ravni občine največ v obsegu, ki ne presega 10% javne porabe v letu pred letom zadolževanja, odplačilo glavnice in obresti v posameznem letu ne sme preseči 5% zagotovljene porabe.
11. člen
Nadzorni odbor opravlja nadzor nad:
– finančnim, materialnim in računovodskim poslovanjem uporabnikov po namenu, obsegu in dinamiki porabe,
– financiranjem investicij, za katere se sredstva delno ali v celoti zagotavljajo iz občinskega proračuna.
Če se pri proračunskem nadzoru pri uporabnikih ugotovi, da sredstva niso bila uporabljena za namene, za katere so bila dodeljena, ima nadzorni odbor pravico predlagati, da se ta sredstva vrnejo v občinski proračun in o tem obvesti občinski svet. To velja tudi za pomanjkljivosti, ki so bile ugotovljene pri vodenju finančnega in materialnega knjigovodstva.
12. člen
Župan je pooblaščen, da odloča o začasni uporabi tekočih likvidnostnih proračunskih sredstev zaradi ohranitve njihove realne vrednosti in tekoče likvidnosti proračuna.
13. člen
Ta odlok začne veljati z dnem objave v Uradnem listu Republike Slovenije, uporablja pa se od 1. 1. 1995 dalje.
Št. 01-MR-402-2-95
Ribnica, dne 29. junija 1995.
Predsednik
Občinskega sveta
občine Ribnica
mag. Andrej Mate l. r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti