Uradni list

Številka 39
Uradni list RS, št. 39/1995 z dne 7. 7. 1995
Uradni list

Uradni list RS, št. 39/1995 z dne 7. 7. 1995

Kazalo

1904. Odlok o spremembi dela zazidalnega načrta Golič, stran 2941.

Občinski svet občine Slovenske Konjice je na podlagi 37. in 39. člena zakona o urejanju naselij in drugih posegov v prostor (Uradni list SRS, št. 18/84, 37/85, 29/86 in Uradni list RS, št. 26/90, 18/93, 47/93 in 71/93) in na podlagi 29. člena zakona o lokalni samoupravi ( Uradni list RS, št. 72/93 in 14/95 ) na seji dne 21. 6. 1995 sprejel
O D L O K
o spremembi dela zazidalnega načrta Golič
I. SPLOŠNE DOLOČBE
1. člen
S tem odlokom se sprejme sprememba dela zazidalnega načrta Golič (v nadaljevanju: sprememba ZN), ki jo je izdelal Profil d.o.o. Velenje pod št. proj. 46/94, v avgustu 1994, in je sestavni del tega odloka.
2. člen
Sestavni del tega odloka so vsa soglasja, ki so jih k projektu iz 1. člena tega odloka podali pristojni organi in organizacije.
II. MEJA OBMOČJA OBRAVNAVE
3. člen
Območje spremembe ZN vkjučuje zemljišča v k.o. Tepanje in meri 0,6670 ha. Meja območja sprememb ZN je razvidna na graf. podlagi št. 3. v projektu iz 1. člena tega odloka.
Območje spremembe dela ZN vključuje naslednje parcele št. 705/5 (del), 705/8 (del), 989/2, 989/3, 989/4 (del), 989/5, 989/6 vse k. o. Tepanje.
III. NAMEMBNOST OBMOČJA
4. člen
Sprememba dela ZN je izdelana skladno s prostorskimi sestavinami - zasnovami iz dolgoročnega plana Občine Slovenske Konjice v letu 1994, ki v zasnovi namenske rabe prostora opredeljuje obravnavane površine kot ureditveno območje.
5. člen
Območje spremembe ZN je namenjeno gradnji-dozidavi obstoječega objekta klavnice na severozahodnem delu območja osnovnega ZN.
Prometna zasnova iz osnovnega ZN ostaja nespremenjena. Dovozi in dostopi do novega objekta bodo po obstoječih dovozih.
IV. POGOJI ZA URBANISTIČNO IN ARHITEKTONSKO OBLIKOVANJE
6. člen
Za oblikovanje objekta-klavnice s predelavo mesa (B) - predvidene prizidave k obstoječemu objektu klavnice (A) veljajo naslednji pogoji:
– namembnost: klavnica s predelavo mesa
– okvirne tlorisne mere: novi del objekta: 23,6 m x 52,6 m
vezni del objekta: 13,4 m x 15,6 m
– etažnost: klet + pritličje + mansarda
– streha: večkapnica, smeri slemen vzporedno daljšimi stranicami objekta (pri novem delu objekta-B vzporedno s smerjo slemena na obstoječem delu objekta-A, pri veznem delu objekta-B pravokotno na smer slemena obstoječega objekta-A), naklon strešin 30 stopinj.
– konstrukcija novi del objekta: montažna armirano betonska hala; strešna konstrukcija iz armirano betonskih nosilcev z jekleno nosilno konstrukcijo za leseno ostrešje
vezni del objekta: klasična izvedba z nosilnimi opečnimi zidovi, armiranobetonskimi etažnimi ploščami in klasičnim lesenim ostrešjem
– fasade: toplotno izolirana demit fasada v nevsiljivih barvah, strešna kritina bobrovec, okna in vrata kovinska.
7. člen
Toleranca pri tlorisnih merah je ± 0,50 m v obeh smereh objekta; pri tem je upoštevati odmike kot so opredeljeni v projektu iz 1. člena tega odloka.
Višinski gabarit ima dopustno toleranco ± 0,30 m.
V. POGOJI ZA PROMETNO IN KOMUNALNO UREJANJE
Promet
8. člen
Prometna zasnova na območju spremembe ZN ostane skladna s prometno zasnovo iz osnovnega ZN. Dovoz do novega dela objekta-B bo po dveh obstoječih dovozih do obstoječega objekta-A na severni in vzhodni strani objekta. Manipulacijsko dvorišče bo urejeno med objektoma A in B. Okrog novega objekta B bodo urejene vozne površine.
Kanalizacija
9. člen
Na območju spremembe ZN in celotnega osnovnega ZN je urediti ločen sistem kanalizacije na tehnološko, fekalno in meteorno.
Fekalne (sanitarne) odpadne vode je speljati v 9 m3 triprekatno greznico z odtokom preko interne kanalizacije v obrobni jarek, ki odvodnjava zaledje in poteka v smeri proti bodoči ČN.
Tehnološko kanalizacijo (odvod voda od pranja tal, naprav in strojev) je priključiti na interno kanalizacijo preko usedalnikov in maščobnih lovilcev. Po dogradnji centralnega kolektorja je te odpadne vode potrebno voditi do centralne ČN. V primeru, da dogradnja kolektorja in ČN ne bo izvedena v roku enega leta, je potrebno pred iztokom tehnoloških vod v interno kanalizacijo urediti dokončno biološko čiščenje tehnoloških vod.
V procesu klanja je urediti ločeno zbiranje krvi in odvoz v predelavo, brez odtoka v kanalizacijo.
Odplake iz hleva za živino je speljati v posebno gnojno jamo brez odtoka v kanalizacijo, pred platojem za zbiranje gnoja - gnojiščem. Gnojišče mora biti izvedeno vodoneprepustno.
Meteorne vode s strešin objektov in čistih cestnih površin je možno priključiti direktno v odtočni jarek. Meteorne vode iz onečiščenih površin pred garažami in ploščadi za pranje vozil je pred izpustom v obrobni jarek voditi preko ustreznih lovilcev olj in maščob.
Vodovod
10. člen
Za oskrbo z vodo za novi objekt B je urediti priključek na vodovod DN 110 mm in DN 140 mm, skladno z zasnovo iz osnovnega ZN. Potrebno je izvesti novi cevovod od objekta banke do ureditvenega območja Golič.
NN razvod (elektrika in javna razsvetljava)
11. člen
Za oskrbo novega objekta je urediti NN kabelski priključek in zunanjo razsvetljavo s priključevanjem na NN elektro omrežje 380/220 V, skladno z zasnovo iz osnovnega ZN. Pred gradnjo objekta B je potrebno prestaviti obstoječe NN priključke.
Telefonsko omrežje
12. člen
Za potrebe v novem objektu B je urediti TT priključke iz obstoječega objekta A.
Pred gradnjo objekta B je potrebno prestaviti obstoječe telefonsko omrežje.
Ogrevanje
13. člen
Za ogrevanje v novem objektu B je ustrezno rekonstruirati kotlovnico v obstoječem objektu A.
Odpadki
14. člen
V sklopu delovnega procesa v klavnici in predelavi mesa je urediti posebne prostore za deponiranje živalskih odpadkov pred odvozom iz območja klavnice.
Zbiranje komunalnih odpadkov je urediti z manjšimi smetnjaki na primernih mestih blizu vhodov v objekte. Tla prostorov za smetnjake morajo biti izvedena tako (asfaltirana), da je možno čiščenje. Prostori naj bodo zaščiteni z ograjo do višine 80 cm in zasajeni z grmovnicami z zunanje strani. Dostop od smetnjakov do ceste mora biti asfaltiran. Sicer je pri ravnanju z odpadki upoštevati določila občinskega odloka o ravnanju z odpadki.
VI. DRUGI POGOJI ZA IZVEDBO ZAZIDALNEGA NAČRTA
15. člen
Pri izvedbi novega objekta je upoštevati vse pogoje Zavoda za varstvo naravne in kulturne dediščine, ki so bili podani k osnovnemu ZN.
Plodno zemljo, ki bo odstranjena pred gradnjo novega objekta, izvedbo prometnih površin in zunanjo ureditvijo, je uporabiti za ureditev zelenic in nasipov.
16. člen
Predvideni objekt ne bo predstavljal možnosti povečanega onesnaževanja zraka. Ogrevanje objekta je predvideno s priključevanjem na obstoječo kotlovnico.
17. člen
Novi objekt s svojo namembnostjo ne bo povzročal novih virov prekomernega hrupa. Načeloma velja, da je objekt pred hrupom z internih in dovoznih cest zaščiten z namensko hortikulturno ureditvijo.
18. člen
V zasnovi spremembe ZN so upoštevani pogoji s področja varstva pred požari; k objektom je omogočen dovoz urgentnih vozil po interni dovozni cesti, ki mora biti zgrajena tako, da omogoča vožnjo z gasilskimi vozili (nosilnost ipd.). Predvidena je izgradnja hidrantnega omrežja.
19. člen
Koncept zasaditve v osnovnem ZN je osnova za podrobnejšo obdelavo v projektu zunanje ureditve.
20. člen
Pri izvedbi objekta je upoštevati pogoje iz hidrogeološkega poročila.
VII. OBVEZNOSTI INVESTITORJEV
21. člen
Investitorji morajo pri izvajanju zazidalnega načrta, pri gradnji in pri uporabi objektov, naprav in izrabi zemljišč upoštevati:
– določbe lokacijskega dovoljenja, ki temeljijo na določilih tega odloka;
– ne smejo spreminjati namembnosti površin in objektov po tem odloku in določilih lokacijskega dovoljenja.
Za komunalno opremo zemljišč je odgovoren investitor objekta v območju zazidave.
VIII. KONČNE DOLOČBE
22. člen
Površine se smejo uporabljati le za namene, ki so določeni z zazidalnim načrtom.
Do pričetka gradnje predvidenega objekta in ureditev ostaja namembnost zemljišč nespremenjena.
23. člen
Poleg določil tega odloka je upoštevati vse pogoje iz soglasij, ki so sestavni del projekta iz 1. člena tega odloka.
Pri izdelavi izvedbenih projektov prometnega, energetskega, vodovodnega in kanalizacijskega omrežja ter omrežja zvez je upoštevati idejne projekte, ki morajo temeljiti na izhodiščih iz 1. člena tega odloka.
24. člen
Zazidalni načrt je na vpogled pri pristojnih organih Občine Slovenske Konjice.
25. člen
Z dnem, ko začne veljati ta odlok, preneha veljati za območje, ki je opisano v 2. členu tega odloka, odlok o ZN Golič (Uradni list SRS, št. 43/88 in 28/89).
26. člen
Nadzor nad izvajanjem tega odloka opravljajo pristojne inšpekcijske službe.
27. člen
Odlok začne veljati osmi dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
Št. 351-15/94-8/3
Slovenske Konjice, dne 21. junija 1995.
Predsednik
Občinskega sveta
občine Slovenske Konjice
Stanislav Frim l. r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti