Uradni list

Številka 35
Uradni list RS, št. 35/1995 z dne 23. 6. 1995
Uradni list

Uradni list RS, št. 35/1995 z dne 23. 6. 1995

Kazalo

1700. Sklep o uvedbi samoprispevka za Krajevno skupnost Tomaj, stran 2576.

Na podlagi 3. člena zakona o samoprispevku (Uradni list RS, št. 35/85 in 48/86) je Svet Krajevne skupnosti Tomaj na seji in na podlagi odločitve občanov na referendumu dne 4. 6. 1995 sprejel
S K L E P
o uvedbi samoprispevka za Krajevno skupnost Tomaj
1. člen
Za Krajevno skupnost Tomaj se uvede samoprispevek v denarju za naslednja dela:
vas Tomaj: izgradnja vodovodnega priključka za pokopališče v dolžini 240 m, pričetek gradnje mrliške vežice z odkupom zemljišča, sanacija vodovodnega priključka za stanovanjski blok pri cerkvi, ureditev pločnikov za varen prehod skozi vas, izgradnja sanitarij pri stavbi KS, asfaltiranje še nekaterih vaških poti in sanacija odvodnjavanja v starem delu vasi.
vas Križ: dokončanje mrliške vežice z ustrezno opremo, ureditev okolice pokopališča in vežice, ureditev javne razsvetljave in asfaltiranje poti v novem naselju, sanacija odvodnjavanja v starem delu vasi in ureditev pločnikov.
vas Šepulje: obnovitev dela dotrajanega vodovoda skozi vas, obnovitev vaškega kala v središču vasi in ureditev nekaterih vaških poti.
vas Utovlje: napeljava vodovoda na pokopališče in asfaltiranje poti na pokopališče.
vasi Grahovo in Filipčje brdo: adaptacija vaškega vodnjaka in obnova vaških poti – gradbena dela in material.
Vrednost programa Krajevne skupnosti Tomaj znaša 40,000.000 SIT, s samoprispevkom bo zbranih predvidoma 16,000.000 SIT, ki se bodo uporabljala v namene iz prvega odstavka tega člena.
Sredstva, ki bodo zaradi nominalne rasti prihodkov zbrana v višjem znesku, kot je določen v drugem odstavku tega člena, se bodo uporabljala v skladu s sprejetim programom oziroma letnimi plani.
2. členi
Samoprispevek se uvede za dobo 4 let, od 1. 7. 1995 do 30. 6. 1999.
3. člen
Zavezanci za samoprispevek so občani, ki imajo stalno prebivališče v Krajevni skupnosti Tomaj in ga plačujejo:
– zavezanci, ki imajo plačo iz delovnega razmerja oziroma nadomestila ter druge dohodke in prejemke, ki imajo značaj plače po stopnji 1% od neto plače oziroma nadomestila;
– zavezanci, ki imajo dohodek od samostojnega opravljanja gospodarskih in poklicnih dejavnosti ter avtorskih pravic, če se jim ugotavlja dohodek po stopnji 1% od neto plače in če se jim ne ugotavlja dohodek (dopolnilna, gospodarska ali poklicna dejavnost, avtorske pravice), po stopnji 1% od dohodka;
– zavezanci, ki prejemajo pokojnino, ki presega znesek najnižje pokojnine za polno pokojninsko dobo po stopnji 1%;
– zavezanci, ki imajo dohodek od kmetijske dejavnosti po stopnji 1% letno od katastrskega dohodka in dohodka od gozdov;
– zavezanci, ki imajo dohodek iz dveh ali več virov, plačujejo samoprispevek za vsak vir posebej.
Samoprispevek se ne plačuje od prejemkov iz socialno varstvenih pomoči, od priznavalnin, od invalidnine in od drugih prejemkov po predpisih o vojaških invalidih in civilnih invalidih vojne, od denarnega nadomestila za telesno okvaro, od dodatka za pomoč in postrežbo, od pokojnine, ki ne presega zneska najnižje pokojnine za polno pokojninsko dobo, od starostne pokojnine, priznane po zakonu o starostnem zavarovanju kmetov, od štipendij učencev in študentov ter od nagrad, ki jih prejemajo študenti in učenci na proizvodnem delu oziroma na delovni praksi.
Samoprispevek se ne plačuje od osebnega dohodka delavca in drugih občanov, ki ne presega zneska osebnega dohodka, ki zagotavlja materialno in socialno varnost delavca, določenega z zakonom.
4. člen
Samoprispevek se plačuje na žiro račun Krajevne skupnosti Tomaj št. 51420-842-111-82315.
5. člen
Od zavezancev, ki samoprispevka ne plačujejo v roku, se obveznosti izterjajo po predpisih, ki veljajo za izterjavo davkov.
6. člen
Za izvršitev del, določenih v 1. točki tega sklepa, je odgovoren Svet Krajevne skupnosti Tomaj, ki izvaja tudi nadzor nad pobiranjem in uporabo sredstev, zbranih s samoprispevkom.
7. člen
Samoprispevek obračunavajo in odtegujejo podjetja, zavodi, zasebni delodajalci in drugi izplačevalci plač ali nadomestil in pokojnin. Kmetijskim proizvajalcem in obrtnikom bo obračunavala in odtegovala samoprispevek Republiška uprava za javne prihodke – izpostava Sežana.
Pri prvem izplačilu oziroma nakazilu samoprispevka ter ob vsaki spremembi, se Krajevni skupnosti Tomaj dostavi seznam zaposlenih oziroma upokojencev, za katere se nakazuje samoprispevek.
8. člen
O uporabi sredstev samoprispevka se sestavi zaključni račun. Zaključni račun sprejme organ, ki je uvedel samoprispevek.
9. člen
Ta sklep začne veljati z dnem sprejema in se objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
Tomaj, dne 12. junija 1995.
Predsednik sveta
Krajevne skupnosti Tomaj
David Ravbar l. r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti