Uradni list

Številka 33
Uradni list RS, št. 33/1995 z dne 16. 6. 1995
Uradni list

Uradni list RS, št. 33/1995 z dne 16. 6. 1995

Kazalo

1615. Odlok o ustanovitvi Direkcije javnih služb Občine Jesenice, stran 2381.

Na podlagi 95. člena zakona o varstvu okolja (Uradni list RS, št. 32/93), 11. in 12. člena zakona o gospodarskih javnih službah (Uradni list RS, št. 32/93), 29. in 49. člena zakona o lokalni samoupravi (Uradni list RS, št. 72/94) ter 20. člena odloka o gospodarskih javnih službah v Občini Jesenice, je Občinski svet občine Jesenice na 6. redni seji dne 6. 6. 1995 sprejel
O D L O K
o ustanovitvi Direkcije javnih služb Občine Jesenice
I. SPLOŠNE DOLOČBE
1. člen
S tem odlokom se ustanovi Direkcija javnih služb Občine Jesenice (v nadaljevanju: direkcija), določa delovno področje direkcije ter urejajo druge zadeve, pomembne za delovanje direkcije.
Direkcija se ustanovi kot samostojna občinska upravna organizacija v okviru občinske uprave.
II. DELOVNO PODROČJE DIREKCIJE
2. člen
Direkcija opravlja strokovno-tehnične, organizacijske in razvojne naloge na področju gospodarskih javnih služb ter naloge v zvezi z gospodarjenjem z objekti lokalne gospodarske infrastrukture v Občini Jesenice, in sicer:
1. strokovne naloge na področju razvoja javnih služb,
2. strokovne, tehnične in organizacijske naloge v zvezi z načrtovanjem in vzdrževanjem objektov in naprav, potrebnih za izvajanje javnih služb, če z aktom o ustanovitvi režijskega obrata, javnega gospodarskega zavoda ali javnega podjetja oziroma koncesijsko pogodbo ali pogodbo o vlaganju te naloge niso prenesene na režijski obrat, javni gospodarski zavod, javno podjetje, koncesionarja ali osebo, v dejavnost katere občina vlaga kapital zaradi zagotavljanja javnih dobrin,
3. naloge strokovnega nadzora nad izvajalci javnih služb in osebami, na katere so prenesene posamezne naloge iz tega člena, v zadevah izvajanja teh nalog,
4. naloge v zvezi z informatizacijo in informacijsko bazo za potrebe javnih služb,
5. strokovne, tehnične in organizacijske naloge v zvezi z javnimi razpisi in izbiro izvajalcev za koncesionirane javne službe ter naloge v zvezi z razpisi za vlaganje kapitala ter pripravo pogodb,
6. strokovno-tehnične in organizacijske naloge v zvezi s financiranjem javnih služb,
7. določanje pogojev in dajanje soglasij k dovoljenjem za posege v prostor, če ti zadevajo infrastrukturne objekte in naprave, če ni to kot javno pooblastilo preneseno na izvajalce javnih služb,
8. dajanje predpisanih dovoljenj za priključitev na infrastrukturne objekte ter naprave, namenjene za izvajanje javnih služb, če ni to kot javno pooblastilo preneseno na izvajalce javnih služb,
9. administrativna opravila za svet uporabnikov,
10. druge naloge, določene z zakonom, predpisom občine in programom dela direkcije.
Kadar to narekujejo razlogi racionalnosti in ekonomičnosti ali če so potrebna posebna strokovna znanja ali oprema, lahko direkcija s soglasjem župana in v skladu z zakonom, s pogodbo poveri izvajanje posameznih nalog iz prejšnjega odstavka tega člena za opravljanje takšnih nalog registrirani organizaciji ali posamezniku.
III. SREDSTVA ZA DELO
3. člen
Sredstva za delo direkcije določi Občinski svet občine Jesenice (v nadaljevanju: občinski svet) na predlog župana.
Sredstva za delo direkcije se zagotavljajo v proračunu Občine Jesenice.
IV. UPRAVLJANJE IN VODENJE DIREKCIJE
4. člen
Direkcijo zastopa, predstavlja in vodi direktor. Direktor vodi in organizira delo delavcev ter odloča v skladu z zakonom o pravicah, obveznostih in odgovornostih delavcev.
Direkcija ima pravice, dolžnosti in položaj upravnega organa, v skladu s statutom Občine Jesenice.
5. člen
Direktorja direkcije imenuje občinski svet na predlog župana, in sicer najkasneje v treh mesecih po uveljavitvi tega odloka. Občinski svet odloča o razrešitvi direktorja, če so podani razlogi v skladu z zakonom.
V. NOTRANJA ORGANIZACIJA DIREKCIJE
6. člen
Notranja organizacija ter sistemizacija del in nalog direkcije se uredi z aktom o organizaciji in delu direkcije v skladu s statutom Občine Jesenice.
Akt iz prvega odstavka tega člena izda direktor v soglasju z županom.
VI. PREHODNE DOLOČBE
7. člen
Sredstva za izvajanje nalog in programa direkcije v tekočem proračunskem letu se zagotovijo iz sredstev, ki so po proračunu Občine Jesenice namenjena za opravljanje zadev gospodarskih javnih služb v Občini Jesenice.
8. člen
Vse interne splošne akte, potrebne za delo direkcije, se sprejme najkasneje v šestih mesecih po začetku veljavnosti tega odloka.
9. člen
Z dnem uveljavitve tega odloka, delavci bivšega Sekretariata za urejanje prostora - referata za komunalno cestno gospodarstvo preidejo v direkcijo.
Do sprejetja aktov o delu direkcije v skladu s statutom občine direkcijo vodi v. d. direktorja, ki ga imenuje občinski svet na predlog župana.
10. člen
Ta odlok prične veljati osmi dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
Št. 021-31/94
Jesenice, dne 6. junija 1995.
Predsednik
Občinskega sveta
občine Jesenice
Valentin Markež, inž. l. r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti