Uradni list

Številka 24
Uradni list RS, št. 24/1995 z dne 6. 5. 1995
Uradni list

Uradni list RS, št. 24/1995 z dne 6. 5. 1995

Kazalo

1150. Odredba o višini najnižjih začetnih sredstev škodnega sklada, stran 1766.

Na podlagi 35. člena zakona o obveznih zavarovanjih v prometu (Uradni list RS, št. 70/94) in 24. člena zakona o Vladi Republike Slovenije (Uradni list RS, št. 4/93) izdaja minister za finance
O D R E D B O
o višini najnižjih začetnih sredstev škodnega sklada
1. člen
Ta odredba določa višino najnižjih začetnih sredstev škodnega sklada.
2. člen
Najnižja začetna sredstva škodnega sklada znašajo eno šestino stroškov škod in obratovalnih stroškov v letu 1994, ki se nanašajo na škode, povzročene potnikom pri prevozu z nezavarovanimi javnimi prevoznimi sredstvi, na škode, povzročene tretjim osebam z nezavarovanimi in neznanimi motornimi vozili in na škode, povzročene tretjim osebam na zemlji z nezavarovanimi plovili.
Stroški škod so seštevek obračunanih kosmatih odškodnin, zmanjšanih za prihodke od uveljavljenih regresnih terjatev, škodnih rezervacij ob koncu leta, zmanjšanih za škodne rezervacije na začetku leta in cenilnih stroškov.
Najnižja začetna sredstva škodnega sklada izračuna Slovenski zavarovalnici biro na obrazcu OZ-2 “Najnižja začetna sredstva škodnega sklada”, ki je sestavni del te odredbe.
3. člen
Obveznost vloge posamezne zavarovalnice v najnižja začetna sredstva škodnega sklada je zmnožek najnižjih začetnih sredstev škodnega sklada iz 2. člena te odredbe in deleža obračunanih kosmatih zavarovalnih premij obveznih zavarovanj v prometu v letu 1994 posamezne zavarovalnice v obračunanih kosmatih zavarovalnih premijah obveznih zavarovanj v prometu vseh zavarovalnic v letu 1994.
Podatke o obračunanih kosmatih zavarovalnih premijah obveznih zavarovanj v prometu v letu 1994 posameznih zavarovalnic pridobi Slovenski zavarovalni biro na podlagi obrazca OZ-2 “Poročilo o obračunanih kosmatih zavarovalnih premijah obveznih zavarovanj v prometu v letu 1994”, ki je sestavni del te odredbe.
Skupno obračunano kosmato zavarovalno premijo obveznih zavarovanj v prometu v letu 1994 izračuna Slovenski zavarovalni biro kot seštevek obračunanih kosmatih zavarovalnih premij iz drugega odstavka tega člena.
4. člen
Zavarovalnice pošljejo obrazce OZ-1 in podatke iz zaporednih številk od 1 do 6 obrazca OZ-2 Slovenskemu zavarovalnemu biroju najkasneje 10 dni po uveljavitvi te odredbe, Slovenski zavarovalni biro pa pošlje Ministrstvu za finance obrazec OZ-2 in podatke o obveznosti vloge v najnižja začetna sredstva škodnega sklada za posamezno zavarovalnico najkasneje 20 dni po uveljavitvi te odredbe.
5. člen
Ta odredba začne veljati naslednji dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
Št. 435-13/95
Ljubljana, dne 12. aprila 1995.
Mitja Gaspari l. r.
Minister za finance

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti