Uradni list

Številka 23
Uradni list RS, št. 23/1995 z dne 28. 4. 1995
Uradni list

Uradni list RS, št. 23/1995 z dne 28. 4. 1995

Kazalo

1077. Sklep o spremembi metodologije za izračun čiste vrednosti sredstev investicijskega sklada in vrednosti enote premoženja vzajemnega sklada, stran 1728.

Na podlagi tretjega odstavka 27. člena in drugega odstavka 82. člena zakona o investicijskih skladih in družbah za upravljanje (Uradni list RS, št. 6/94) izdaja Agencija za trg vrednostnih papirjev
S K L E P
o spremembi metodologije za izračun čiste vrednosti sredstev investicijskega sklada in vrednosti enote premoženja vzajemnega sklada
1. člen
V 2. členu metodologije za izračun čiste vrednosti sredstev investicijskega sklada in vrednosti enote premoženja vzajemnega sklada (Uradni list RS, št. 5/95) se za prvim odstavkom doda nov odstavek, ki se glasi:
“Ne glede na prejšnji odstavek se izračuna čista vrednost sredstev pooblaščene investicijske družbe vsak delovni dan tako, da se od vrednosti sredstev odštejejo: obveznosti, rezervacije in neizkoriščeni lastninski certifikati pooblaščene investicijske družbe.”
2. člen
V 5. členu se za prvim odstavkom doda nov odstavek, ki se glasi:
“Dokler se z navadnimi delnicami, ki jih je pooblaščena investicijska družba kupila na dražbah Sklada RS za razvoj, ne trguje na sekundarnem trgu, oziroma dokler ima pooblaščena investicijska družba več kot 10 % neizkoriščenih lastninskih certifikatov, se vrednost sredstev iz drugega odstavka 2. člena pred izračunom čiste vrednosti sredstev zmanjša za vrednost nerealiziranih kapitalskih izgub pooblaščene investicijske družbe.”
3. člen
Ta sklep začne veljati naslednji dan po objavi v Uradnem listu.
Št. 31 /AG 95
Ljubljana, dne 12. aprila 1995.
dr. Dušan Mramor l. r.
Predsednik
strokovnega sveta Agencije za trg vrednostnih papirjev

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti