Uradni list

Številka 20
Uradni list RS, št. 20/1995 z dne 7. 4. 1995
Uradni list

Uradni list RS, št. 20/1995 z dne 7. 4. 1995

Kazalo

893. Odredba o dodatnih ukrepih za preprečevanje širjenja in za zatiranje podlubnikov v letu 1995, stran 1510.

Na podlagi tretjega odstavka 29. člena zakona o gozdovih (Uradni list RS, št. 30/93) izdaja minister za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano
O D R E D B O
o dodatnih ukrepih za preprečevanje širjenja in za zatiranje podlubnikov v letu 1995
1. člen
S to odredbo se določajo dodatni ukrepi, ki jih morajo poleg ukrepov, določenih s predpisi o varstvu rastlin pred boleznimi in škodljivci ter predpisi o gozdovih, v letu 1995 izvajati lastniki in upravljalci gozdov ter dreves iglavcev, ki rastejo zunaj gozda (v nadaljnjem besedilu: lastniki in upravljalci) ter lastniki gozdnih lesnih sortimentov iglavcev, da bi preprečili škodljivo namnožitev podlubnikov.
2. člen
(1) Lastnik mora gozdne lesne sortimente jelke in jelove panje po sečnji obeliti ne glede na to, ali so bili posekani v gozdu ali zunaj njega.
(2) Gozdne lesne sortimente jelke, ki jih niso napadli podlubniki, je dovoljeno spravljati, prevažati, skladiščiti na skladiščih za strojno lupljenje in obratih za mehansko predelavo lesa ali predelovati izjemoma tudi v lubju, vendar morajo biti obeljeni ali predelani in njihovi ostanki porabljeni ali predelani:
– pri sortimentih iz zimske sečnje (od 1. novembra do 31. marca) do 30. aprila;
– pri sortimentih iz letne sečnje (od 1. aprila do 31. oktobra) v 30 dneh po sečnji.
(3) Gozdni lesni sortimenti jelke, ki so jih na skladišču napadli podlubniki, se morajo takoj obeliti oziroma strojno olupiti, podlubniki pa se morajo uničiti.
3. člen
Gozdni lesni sortimenti iglavcev v lubju iz zimske sečnje morajo biti obeljeni oziroma predelani najpozneje do 30. aprila 1995.
4. člen
Ta odredba začne veljati naslednji dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
Št. 322-023/95
Ljubljana, dne 22. marca 1995.
dr. Jože Osterc l. r.
Minister
za kmetijstvo, gozdarstvo
in prehrano

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti