Uradni list

Številka 16
Uradni list RS, št. 16/1995 z dne 17. 3. 1995
Uradni list

Uradni list RS, št. 16/1995 z dne 17. 3. 1995

Kazalo

810. Sklep o uvedbi krajevnega samoprispevka za del območja KS Gederovci (Murska Sobota), stran 1256.

Na podlagi 3. člena zakona o samoprispevku (Uradni list SRS, št. 35/85) ter 3. in 56. člena zakona o referendumu in o ljudski iniciativi (Uradni list RS, št. 15/94) in v skladu s statutom Krajevne skupnosti Gederovci, je Svet Krajevne skupnosti Gederovci dne 6. 3. 1995 sprejel
S K L E P
o uvedbi krajevnega samoprispevka za del območja KS Gederovci
1. člen
Po odločitvi delovnih ljudi in občanov na referendumu dne 26. 2. 1995 se za del območja KS Gederovci, za naselje Gederovci uvede samoprispevek v denarju in delu.
2. člen
Krajevni samoprispevek se uvede za dobo 5 let, in sicer od 1. 3. 1995 do 28. 2. 2000 in bo uporabljen za naslednje namene:
– dokončna ureditev mrliške vežice
– napeljava električnega in vodovodnega omrežja do mrliške vežice
– ureditev ulične razsvetljave
– sofinanciranje izgradnje kanalizacije
– asfaltiranje in modernizacija vaških cest in ulic
– vzdrževanje vaškega vodovoda in financiranje vseh ostalih stroškov, nastalih v zvezi z delovanjem vaškega vodovoda
– vzdrževanje in urejanje ostalih komunalnih objektov
– funkcionalna dejavnost naselja.
3. člen
S krajevnim samoprispevkom se bo predvidoma zbralo 5,800.000 SIT. Višina sredstev za posamezne namene se določi s programom in finančnim načrtom krajevne skupnosti.
4. člen
Samoprispevek bodo plačevali delovni ljudje in občani, ki imajo stalno prebivališče na območju KS Gederovci, v naselju Gederovci, in sicer:
a) v denarju:
– 1,5 % mesečno od neto plače zaposlenih oziroma nadomestil plače ter plačil po pogodbah o delu,
– 2 % mesečno obrtniki oziroma samostojni podjetniki od povprečne plače v gospodarstvu Republike Slovenije za preteklo trimesečje,
– 3 % od katastrskega dohodka od kmetijske dejavnosti,
– 1 % od pokojnin, razen pokojnin z varstvenim dodatkom,
– 2 % od povprečnega OD v Republiki Sloveniji v preteklem letu za delavce, ki so na začasnem delu v tujini in imajo stalno prebivališče v naselju Gederovci;
b) v delovni obveznosti:
– občani – nosilci gospodinjstva ali njegovi družinski člani po 40 ur letno.
Kdor iz določenih razlogov ne bo mogel opraviti dogovorjene obveznosti, bo plačal neopravljena dela v denarju, in sicer po veljavnem ceniku Komunalnega podjetja v Murski Soboti.
5. člen
Krajevna skupnost lahko sredstva samoprispevka, ki so začasno prosta, vroči pri banki za določen čas.
6. člen
Glede oprostitve plačila samoprispevka se uporabljajo določila 12. člena zakona o samoprispevku (Uradni list SRS, št. 35/85).
7. člen
S krajevnim samoprispevkom zbrana sredstva se bodo v celoti namenila za izvajanje programov iz 2. člena tega sklepa, obračunavale in odvajale na zbirni žiro račun Krajevne skupnosti Gederovci, št. 51900-842-010-82063 pri Agenciji za plačilni promet, nadziranje in informiranje Murska Sobota pa ga bodo delovne organizacije, skupnosti, zasebni podjetniki in obrtniki, Zavod za pokojninsko in invalidsko zavarovanje RS in drugi ob vsakem izplačilu osebnega dohodka, nadomestil in pokojnin. Krajevni samoprispevek, ki ga plačujejo občani, ki se ukvarjajo s kmetijsko dejavnostjo, opravljajo samostojno obrt ali intelektualne storitve, odmerja in odvaja Republiška uprava za javne prihodke, izpostava Murska Sobota v imenu KS Gederovci.
Krajevni samoprispevek, ki ga plačujejo krajani, ki so na začasnem delu v tujini, plačujejo vsako leto samoprispevek na žiro račun KS Gederovci, za kar izstavi položnice krajevna skupnost v skladu s 4. členom tega sklepa.
8. člen
Od zavezancev, ki samoprispevka ne bodo plačevali v določenem roku, se bodo obveznosti izterjale skupaj z zamudnimi obrestmi po predpisih, ki veljajo za izterjavo davkov.
9. člen
Nadzor nad zbiranjem in porabo s samoprispevkom zbranih sredstev bo opravljal svet KS in bo o tem vsako leto poročal občanom na zboru.
10. člen
Ta sklep začne veljati naslednji dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
Gederovci, dne 12. marca 1995.
Predsednik
Sveta KS Gederovci
Janez Ratnik l. r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti