Uradni list

Številka 13
Uradni list RS, št. 13/1995 z dne 3. 3. 1995
Uradni list

Uradni list RS, št. 13/1995 z dne 3. 3. 1995

Kazalo

654. Zakon o spremembah in dopolnitvah zakon ao poroštvih Republike Slovenije za obveznosti gospodarskih družb iz poslov restrukturiranja dolgov, stran 1103.

Na podlagi druge alinee prvega odstavka 107. člena in prvega odstavka 91. člena ustave Republike Slovenije izdajam
U K A Z
o razglasitvi zakona o spremembah in dopolnitvah zakona o poroštvih Republike Slovenije za obveznosti gospodarskih družb iz poslov restrukturiranja dolgov
Razglašam zakon o spremembah in dopolnitvah zakona o poroštvih Republike Slovenije za obveznosti gospodarskih družb iz poslov restrukturiranja dolgov, ki ga je sprejel Državni zbor Republike Slovenije na seji dne 21. februarja 1995.
Št. 012-01/95-16
Ljubljana, dne 1. marca 1995.
Predsednik
Republike Slovenije
Milan Kučan l. r.
Z A K O N
O SPREMEMBAH IN DOPOLNITVAH ZAKONA O POROŠTVIH REPUBLIKE SLOVENIJE ZA OBVEZNOSTI GOSPODARSKIH DRUŽB IZ POSLOV RESTRUKTURIRANJA DOLGOV
1. člen
V zakonu o poroštvih Republike Slovenije za obveznosti gospodarskih družb iz poslov restrukturiranja dolgov (Uradni list RS, št. 69/94) se v prvem odstavku 3. člena za besedo “da” doda beseda “mu”, besedilo “opustila vsa zavarovanja za svoje terjatve do njega in mu” pa se črta.
V prvem stavku drugega odstavka se za besedo “hranilnic” črta vejica in besedilo “kakršna bi bila”, za datumom “30. 9. 1994” pa se vejica nadomesti s piko, ostalo besedilo do konca stavka pa se črta. V drugem stavku se beseda “bi” črta, beseda “uvrstile” pa se nadomesti z besedo “uvrstijo”.
Doda se nov tretji odstavek, ki se glasi:
“Če banka pri restrukturiranju dolgov opusti kakšno zavarovanje za svoje terjatve do dolžnika, se za izvajanje tega zakona upošteva razvrstitev terjatev po opustitvi zavarovanj.”
2. člen
V 4. členu se črta prvi odstavek.
Dosedanji drugi, tretji in četrti odstavek postanejo prvi, drugi in tretji odstavek.
3. člen
V četrti alinei drugega odstavka 5. člena se črtajo besede “kot edinim zavarovanjem za ta kredit”.
4. člen
V četrtem odstavku 8. člena se pika nadomesti z vejico in doda besedilo “skupaj s sorazmernim delom zavarovanj za njeno izpolnitev”.
5. člen
Ta zakon začne veljati naslednji dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
Št. 450-07/94-12/2
Ljubljana, dne 21. februarja 1995.
Predsednik
Državnega zbora
Republike Slovenije
Jožef Školč l. r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti