Uradni list

Številka 5
Uradni list RS, št. 5/1995 z dne 27. 1. 1995
Uradni list

Uradni list RS, št. 5/1995 z dne 27. 1. 1995

Kazalo

421. Odlok o dopolnitvi odloka o zazidalnem načrtu "Poslovna cona Lesce - vzhod", stran 623.

Na podlagi 37., 38., 39., 40. in 43. člena zakona o urejanju naselij in drugih posegov prostor (Uradni list SRS, št. 18/84, 37/85, 29/86, Uradni list RS, št. 26/90, 18/93, 47/93, 25/93, 71/93) in 5. člena odloka o organizaciji in delu občinske skupščine (UVG, št. 15/89, Uradni list RS, št. 23/91, 13/93) je Skupščina občine Radovljica na 30. skupnem zasedanju zbora združenega dela, zbora krajevnih skupnosti in družbenopolitičnega zbora dne 14. decembra 1994 sprejela
O D L O K
o dopolnitvi odloka o zazidalnem načrtu “Poslovna cona Lesce – vzhod”
1. člen
3. člen odloka o zazidalnem načrtu “Poslovno obrtna cona Lesce – vzhod” (Uradni vestnik Gorenjske, št. 10/86) se spremeni tako, da se glasi:
“Območje je namenjeno pospeševanju drobnega gospodarstva v občini Radovljica. Predvidena je izgradnja proizvodnih objektov brez stanovanjskega programa. V okviru tega kompleksa mora biti urejeno parkiranje za avtobuse. Program proizvodnih enot ni omejen, pri programih, ki onesnažujejo okolje (voda, zrak, hrup), pa je potrebno zadostiti vsem zahtevam in ukrepom, ki jih pogojujejo varstveniki okolja in sanitarna inšpekcija.”
2. člen
4. člen odloka se spremeni tako, da se glasi:
“Maksimalna zazidljivost je 49%; na ostalih površinah se lahko predvidijo nadstrešnice ali skladišča na prostem, interne prometne površine in zelenice.
Minimalna zazidljivost ni omejena.”
3. člen
5. člen odloka se spremeni tako, da se glasi:
“Na mejnih linijah med sosednjimi parcelami se lahko izdelajo ograje do višine 200 cm, ki so lahko masivne – betonske, transparentne – mreža ali pa živa meja.
Odmik proizvodnih ali skladiščnih objektov od meja sosednjih parcel je najmanj 200 cm, v primeru sporazuma oziroma soglasja mejašev pa se lahko proizvodni in skladiščni objekti izgradijo tudi na razmejitveni liniji sosednjih parcel; v takih primerih se mora na mejni liniji predvideti požarni zid.”
4. člen
6. člen odloka se spremeni tako, da se glasi:
“Tlorisni gabarit proizvodnih skladiščnih objektov ni predpisan. Dovoljuje se “klasična” gradnja in gradnja objektov s prefabricirano montažno konstrukcijo.”
5. člen
7. člen odloka se spremeni tako, da se glasi:
“Vertikalni gabarit proizvodnih in skladiščnih objektov ni predpisan. Maksimalni vertikalni gabarit je K+P+1, s tem, da je maksimalna višina objektov 11 metrov iznad kote terena. Odstopanje od te višine je možno le v primerih, ko to zahtva proizvodna tehnologija ali odvajanje odpadnih plinov.”
6. člen
8. člen odloka se spremeni tako, da se glasi:
“Interne prometne komunikacije na posameznih parcelah morajo biti utrjene – asfalt, podne plošče, obojestransko omejene s cestnimi robniki ali lamelami, opremljene s kanalizacijo odvodnjavanja površinskih voda in z lovilci maščob, kjer to zahteva internziviteta prometa ali tehnologija.”
7. člen
9. člen odloka se spremeni tako, da se glasi:
“Zelene površine na posameznih parcelah naj se opremijo z visokim drevjem, predvsem ob parkirnih površinah.”
8. člen
11. člen odloka se spremeni tako, da se glasi:
Vsako odstopanje od pravil tega zazidalnega načrta mora predhodno odobriti upravni organ v skladu z veljavno zakonodajo.
9. člen
12. člen, točka “d”, odloka se spremeni tako, da se glasi:
“Ogrevanje proizvodnih objektov je lahko individualno, skupno za več proizvodnih enot. Vse nove, individualne ali skupne kotlovnice, lahko kot gorivo uporabljajo kurilno olje, plin ali elektriko.”
10. člen
Nadzor nad izvajanjem odloka izvaja urbanistični inšpektor v sklopu Inšpekcijskih služb za Gorenjsko v Kranju, enota v Radovljici.
11. člen
Odlok začne veljati osmi dan po objavi v Uradnem listu RS.
Št. 350-5/350-7
Radovljica, dne 14. decembra 1994.
Predsednik
Skupščine občine Radovljica
Vladimir Černe, dipl. inž. l. r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti