Uradni list

Številka 5
Uradni list RS, št. 5/1995 z dne 27. 1. 1995
Uradni list

Uradni list RS, št. 5/1995 z dne 27. 1. 1995

Kazalo

413. Sklep o uvedbi krajevnega samoprispevka za del območja KS Tišina, za naselja Borejci, Gradišče, Rankovci, Tropovci, Vanča vas in zaselek "ROMA" Vanča vas-Borejci, stran 617.

Na podlagi 3. člena zakona o samoprispevku (Uradni list SRS, št. 35/85) ter 3. in 56. člena zakona o referendumu in o ljudski iniciativi (Uradni list RS, št. 15/94) in v skladu s statutom Krajevne skupnosti Tišina, je svet Krajevne skupnosti Tišina dne 10. 1. 1995 sprejel
S K L E P
o uvedbi krajevnega samoprispevka za del območja KS Tišina, za naselja Borejci, Gradišče, Rankovci, Tropovci, Vanča vas in zaselek “ROMA” Vanča vas–Borejci
1. člen
Po odločitvi delovnih ljudi in občanov na referendumu dne 8. 1. 1995 se za del območja KS Tišina, za naselja Borejci, Gradišče, Rankovci, Tropovci, Vanča vas in zaselek “ROMA” Vanča vas–Borejci, uvede samoprispevek v denarju in delu.
2. člen
Krajevni samoprispevek se uvede za dobo 5 let, in sicer od 1. 2. 1995 do 31. 1. 2000 in bo uporabljen za naslednje namene:
– v naselju Borejci: sofinanciranje izgradnje kanalizacije, ureditev avtobusnih postajališč in parkirišča pri pokopališču, asfaltiranje in modernizacija vaških cest in ulic, vzdrževanje in obnova vodovodnega zajetja, nabava opreme za vaško gasilski dom, ureditev in vzdrževanje ulične razsvetljave, vzdrževanje in urejanje ostalih komunalnih objektov, funkcionalna dejavnost naselja;
– v naselju Gradišče: sofinanciranje izgradnje kanalizacije, sanacija potoka Mokoš, asfaltiranje in modernizacija vaških cest in ulic, ureditev in vzdrževanje ulične razsvetljave, vzdrževanje in urejanje vaškega vodovoda, vzdrževanje in urejanje ostalih komunalnih objektov, funkcionalna dejavnost naselja;
– v naselju Rankovci: sofinanciranje izgradnje kanalizacije, vzdrževanje in urejanje vaškega vodovoda, sanacija potoka Dobel, asfaltiranje in modernizacija vaških cest in ulic, ureditev in vzdrževanje ulične razsvetljave, izgradnja in obnova objektov za šport in rekreacijo, vzdrževanje in urejanje ostalih komunalnih objektov, funkcionalna dejavnost naselja;
– v naselju Tropovci: sofinanciranje izgradnje kanalizacije, nabava rezervoarjev za vodovodno zajetje, vzdrževanje in urejanje vaškega vodovoda, delno odplačilo kredita za opremo gasilskega avtomobila, sanacija potoka Mokoš, asfaltiranje in modernizacija vaških cest in ulic, ureditev in vzdrževanje ulične razsvetljave, izgradnja objektov za šport in rekreacijo, vzdržđevanje in urejanje ostalih komunalnih objektov, funkcionalna dejavnost naselja;
– v naselju Vanča vas: sofinanciranje izgradnje kanalizacije, sanacija potoka Dobel, asfaltiranje in modernizacija vaških cest in ulic, ureditev in vzdrževanje ulične razsvetljave, vzdrževanje in urejanje vaškega vodovoda, sofinanciranje dejavnosti društev, vzdrževanje in urejanje ostalih komunalnih objektov, funkcionalna dejavnost naselja;
– v zaselku “Roma” Vanča vas–Borejci: sofinanciranje izgradnje kanalizacije, vzdrževanje in obnova vodovodnega zajetja, vzdrževanje ulične razsvetljave, asfaltiranje in modernizacija vaških cest in ulic, vzdrževanje in urejanje ostalih komunalnih objektov, funkcionalna dejavnost naselja.
3. člen
S krajevnim samoprispevkom se bo predvidoma zbralo 35,000.000 SIT. Višina sredstev za posamezne namene se določi s programom in finančnim načrtom krajevne skupnosti.
4. člen
Samoprispevek bodo plačevali delovni ljudje in občani, ki imajo stalno prebivališče na območju KS Tišina, v naseljih Borejci, Gradišče, Rankovci, Tropovci, Vanča vas in zaselek “Roma” Vanča vas–Borejci, in sicer:
a) v denarju:
– 2% mesečno od neto plače zaposlenih oziroma nadomestil plače ter plačil po pogodbah o delu,
– 2% mesečno obrtniki oziroma samostojni podjetniki od povprečne plače v gospodarstvu Republike Slovenije za preteklo trimesečje,
– 4% od katastrskega dohodka od kmetijske dejavnosti,
– 1% od pokojnin, razen pokojnin z varstvenim dodatkom,
– 2% od povprečnega OD v Republiki Sloveniji v preteklem letu za delavce, ki so na začasnem delu v tujini in imajo stalno prebivališče v posameznem naselju, za katero je razpisan referendum o uvedbi krajevnega samoprispevka:
b) v delovni obveznosti:
– občani – nosilci gospodinjstva ali njegovi družinski člani po 3 delovne dni letno,
– lastniki traktorjev 8 ur letno v prevozih.
Kdor iz določenih razlogov ne bo mogel opraviti dogovorjene obveznosti, bo plačal neopravljena dela v denarju, in sicer po veljavnem ceniku komunalnega podjetja v Murski Soboti.
5. člen
Krajevna skupnost lahko sredstva samoprispevka, ki so začasno prosta, vroči pri banki za določen čas.
6. člen
Glede oprostitve plačila samoprispevka se uporabljajo določila 12. člena zakona o samoprispevku (Uradni list SRS, št. 35/85).
7. člen
S krajevnim samoprispevkom zbrana sredstva se bodo v celoti namenila za izvajanje programov iz 2. člena tega sklepa, obračunavala in odvajala na zbirni žiro račun Krajevne skupnoti Tišina št. 51900-842-010-82245 pri Agenciji za plačilni promet, nadziranje in informiranje Murska Sobota pa ga bodo delovne organizacije, skupnosti, zasebni podjetniki in obrtniki, Zavod za pokojninsko in invalidsko zavarovanje RS in drugi ob vsakem izplačilu osebnega dohodka, nadomestil in pokojnin. Krajevni samoprispevek, ki ga plačujejo občani, ki se ukvarjajo s kmetijsko dejavnostjo, opravljajo samotojno obrt ali intelektualne storitve, odmerja in odvaja Republiška uprava za javne prihodke, izpostava Murska Sobota v imenu KS Tišina.
Krajevni samoprispevek, ki ga plačujejo krajani, ki so na začasnem delu v tujini, plačujejo vsako leto samoprispevek na žiro račun KS Tišina, za kar izstavi položnice krajevna skupnost v skladu s 4. členom tega sklepa.
8. člen
Od zavezancev, ki samoprispevka ne bodo plačevali v določenem roku, se bodo obveznosti izterjale skupaj z zamudnimi obrestmi po predpisih, ki veljajo za izterjavo davkov.
9. člen
Nadzor nad zbiranjem in porabo s samoprispevkom zbranih sredstev bo opravljal svet KS in bo o tem vsako leto poročal občanom na zboru.
10. člen
Ta sklep začne veljati naslednji dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
Tišina, dne 10. januarja 1995.
Predsednik
Sveta Krajevne skupnosti Tišina
Alojz Gomboc l. r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti