Uradni list

Številka 79
Uradni list RS, št. 79/1994 z dne 21. 12. 1994
Uradni list

Uradni list RS, št. 79/1994 z dne 21. 12. 1994

Kazalo

2873. Sklep o uvedbi krajevnega samoprispevka za vas Hotiz, stran 4551.

Na podlagi 3. in 7. člena zakona o samoprispevku (Uradni list SRS, št. 35/85) in 30. člena zakona o referendumu in ljudski iniciativi (Uradni list RS, št. 15/94), sklepa sveta krajevne skupnosti o razpisu referenduma za uvedbo krajevnega samoprispevka z dne 28. 10. 1994 in izida referenduma na območju vasi Hotiza z dne 4. 12. 1994 je Svet Krajevne skupnosti Hotiza na seji dne 5. 12. 1994 sprejel
SKLEP
o uvedbi krajevnega samoprispevka za vas Hotiza
1. člen
Na območju vasi Hotiza se v skladu z odločitvijo krajanov na referendumu 4. 12. 1994 uvede krajevni samoprispevek za dobo 5 let, in sicer od 1. 1. 1995 do 31. 12. 1999.
2. člen
S samoprispevkom se bodo financirale zlasti naslednje zadeve:
– vzdrževanje in urejanje krajevnih poti
– vzdrževanje in izgradnja lokalne infrastrukture (ureditev vodotokov, razširitev cest)
– sofinanciranje izgradnje kanalizacije
– sofinanciranje izgradnje plinovodnega omrežja
– dokončanje mrliške vežice
– sofinanciranje dejavnosti krajevne skupnosti. Skupna vrednost investicij se določi z letnim planom.
3. člen
Krajevni samoprispevek plačujejo zavezanci, ki imajo stalno bivališče v vasi Hotiza, in sicer:
– 1,5% od osebnega dohodka zaposlenega
– 8% od katastrskega dohodka
– 1% od pokojnin
– 3% od čistega dohodka samostojnih podjetnikov
– 3% od povprečne plače v Republiki Sloveniji mesečno za občane, ki so na delu v tujini – 8 ur dela po gospodinjstvu.
4. člen
Samoprispevek se ne plačuje od prejemkov iz social-novarstvenih pomoči, od priznavalnin, invalidnin in drugih prejemkov po predpisih o vojaških civilnih invalidih vojne, od denarnega nadomestila za telesno okvaro, od dodatka za pomoč in postrežbo, od pokojnin, ki ne presegajo zneska najnižje pokojnine za polnopokojninsko dobo, od starostne pokojnine priznane po zakonu o starostnem zavarovanju kmetov, od štipendij učencev in študentov ter od nagrad, ki jih prejemajo študenti in učenci na proizvodnem delu oziroma na delovni praksi.
Samoprispevek se ne plačuje od OD delavcev in drugih krajanov, ki ne presega zneska OD, ki zagotavlja materialno in socialno varnost delavcev, določenega z zakonom. Znesek obračunanega in odtegnjenega samoprispevka od pokojnine oziroma od OD delavcev ne sme biti večji od razlike med priznano pokojnino za polno pokojninsko dobo oziroma med akontacijo OD in zneska OD, ki zagotavlja materialno in socialno varnost delavcev, določenega z zakonom.
5. člen
Samoprispevek iz osebnega dohodka obračunava in nakazuje izplačevalec, samoprispevek iz katastrskega dohodka in čistega dohodka samostojnih podjetnikov in drugih gospodarskih, negospodarskih in intelektualnih storitev obračuna in izplačuje pristojni območni organ uprave za javne prihodke, samoprispevek od delavcev na delu v tujini obračuna in pobira blagajnik sveta krajevne skupnosti, samoprispevke od pokojnin obračuna in izplačuje ZPIS.
V primeru neizpolnjevanja z referendumom oziroma glasovanjem sprejetih obveznosti, bo izterjavo izvedel pristojni območni organ uprave za javne prihodke.
6. člen
Sredstva samoprispevka se zbirajo na zbirnem žiro računu št. 51920-842-021-82133 – Krajevna skupnost Hotiza.
7. člen
Nadzor nad zbiranjem sredstev samoprispevka ter njihovo porabo opravi Svet Krajevne skupnosti Hotiza, ki najmanj enkrat letno poroča zboru krajanov.
8. člen
Ta sklep prične veljati naslednji dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
Hotiza, dne 5. decembra 1994.
Predsednik
vaškega odbora KS Hotiza
Jože Žižek l. r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti