Uradni list

Številka 14
Uradni list RS, št. 14/1994 z dne 11. 3. 1994
Uradni list

Uradni list RS, št. 14/1994 z dne 11. 3. 1994

Kazalo

544. Osnove in merila za obračun storitev odvoza komunalnih odpadkov na območju občine Cerknica, stran 798.

V skladu z odlokom o obveznem zbiranju, odlaganju in odvozu smeti in odpadkov na območju občine Cerknica (Uradni list SRS, št. 2/85, 38/87, 24/88 in Uradni list RS, št. 8/91) in sklepom Izvršnega sveta Skupščine občine Cerknica z dne 25. 2. 1994 uporablja
OSNOVE IN MERILA
za obračun storitev odvoza komunalnih odpadkov na območju občine Cerknica
1. člen
Osnovne enote za obračun storitev odvoza komunalnih odpadkov so:
1. za odvoze od posameznih hiš s posodami vsebine 80 l je osnovna enota m2 stanovanjske površine,
2. za odvoze od večstanovanjskih hiš (bloki) s posodami vsebine 400 l do 900 l je osnovna enota m2 stanovanjske površine,
3. za odvoze od poslovnih prostorov je osnovna enota m2 poslovne površine,
4. za odvoze od skupine hiš z zabojniki vsebine 250 l do 7 m3 je osnovna enota št. oseb v gospodinjstvu,
5. za odvoze od vikendov je osnovna enota hiša,
6. za specifične odvoze kosovnih odpadkov je osnovna enota m3,
7. za specifične odvoze posebnih odpadkov je osnovna enota m3,
8. za občasna in stalna tržna mesta je osnovna enota m2 poslovne površine.
2. člen
Za obračun vseh storitev iz prvega člena od 1 do 5 velja mesečni obračun po osnovnih enotah, za storitve od 6 do 8 pa je obračun po osnovnih enotah za vsako storitev posebej.
3. člen
Stanovanjska površina kot osnova za obračun rednega odvoza odpadkov je čista tlorisna površina vsakega zgrajenega prostora, ki se uporablja za stanovanje občanov (sobe, predsobe, kuhinje, hodniki, kopalnice, shrambe in drugi zaprti prostori v stanovanju). Prostori v stanovanjskih zgradbah, od katerih se odvoz komunalnih odpadkov ne zaračunava so: kleti in podstrešni prostori, ki niso preurejeni in uporabljeni za stanovanja, garaže za osebne avtomobile, kurilnice, balkoni in terase.
Za večstanovanjske zgradbe (bloki), v katerih je več stanovanj, se zaračunava odvoz komunalnih odpadkov po veljavni ceni za m2 stanovanjske površine, k tej se prišteje še pripadajoči del komunikacijske površine (stopnišča, hodniki razdeljeno na število stanovanj).
4. člen
Poslovna – obrtna površina kot osnova za obračun rednega odvoza odpadkov je čista tlorisna površina poslovnega prostora in vseh prostorov, ki tvorijo funkcionalno celoto s poslovnim prostorom. Za poslovne površine se štejejo tudi odprte površine, ki so trajno ali sezonsko namenjene za poslovno dejavnost, kot so: gostinski vrtovi, delavnice in kampi.
5. člen
Za stanovanjske zgradbe oziroma stanovanja, ki niso vseljena ali so izpraznjena, je uporabnik oproščen plačila odvoza komunalnih odpadkov z dnem, ko to spremembo sporoči izvajalcu storitev. Oprostitev plačila velja samo za stanovanjske zgradbe oziroma stanovanja, ki so prazna najmanj tri mesece. Povzročitelj odpadkov je dolžan ponovno vselitev pravočasno prijaviti izvajalcu ter plačuje odvoz komunalnih odpadkov z dnem vselitve.
6. člen
Za počitniške hiše in občasno naseljene hiše se odvoz odpadkov zaračuna po osnovni enoti na mesec, za obdobje šestih mesecev.
7. člen
Za začasna samostojna prodajna mesta (kioski, stojnice) je osnova za obračun storitve m2 poslovne površine na mesec, preračunano na čas uporabe.
8. člen
Izvajalec in naročnik lahko skleneta za odvoz posebnih odpadkov pogodbeno razmerje, vendar samo za tiste odpadke iz proizvodnje, ki jih ne uvrščamo med sekundarne surovine in za katere ne velja prepoved odlaganja na komunalnem odlagališču.
9. člen
V skladu z 25. členom odloka o obveznem zbiranju, odlaganju in odvozu smeti in odpadkov na območju občine Cerknica, je pooblaščena oseba Komunalnega podjetja za popis in meritve površin območni inkasant za komunalne storitve. Za izmere stanovanjskih ali poslovnih površin je potrebno napraviti zapisnik, s podpisom stranke. Eventualne spore v zvezi meritev ali seštevanja površin se bo reševalo s sodelovanjem pristojne komunalne inšpekcije.
10. člen
Osnove in merila za storitev odvoza komunalnih odpadkov na območju občine Cerknica se objavijo v Uradnem listu RS in pričnejo veljati z dnem objave.
Št. 353-12/94-1
Cerknica, dne 25. februarja 1994.
Predsednik
Izvršnega sveta
Skupščine občine Cerknica
Maksimiljan Turšič, dipl. inž. l. r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti