Uradni list

Številka 56
Uradni list RS, št. 56/1993 z dne 8. 10. 1993
Uradni list

Uradni list RS, št. 56/1993 z dne 8. 10. 1993

Kazalo

2088. Odredba o prepovedi uvoza in tranzita krompirja, da se prepreči nevarnost vnašanja ogorčic (Globodera pallida (Stone) Behrens) in (Globodera rostochiensis (Wollenweber) Behrens), stran 2842.

Na podlagi 2. točke 59. člena Zakona o varstvu rastlin pred boleznimi in škodljivci, ki ogrožajo vso državo (Uradni list SFRJ, št. 74/89) ter v povezavi s 1. in 4. členom Ustavnega zakona za izvedbo temeljne ustavne listine o samostojnosti in neodvisnosti Republike Slovenije (Uradni list RS, št. 1/91-I) izdaja minister za kmetijstvo in gozdarstvo
ODREDBO
o prepovedi uvoza in tranzita krompirja, da se prepreči nevarnost vnašanja ogorčic (Globodera pallida (Stone) Behrens) in (Globodera rostochiensis (Wollenweber) Behrens)
1. Da se prepreči nevarnost vnašanja ogorčic (Globodera pallida (Stone) Behrens) in (Globodera rostochiensis (Wollenweber) Behrens) na ozemlje Republike Slovenije, se prepove uvoz semenskega in merkantilnega krompirja, ki izvira iz naslednjih držav: Avstrije, Belgije, Bolgarije, Belorusije, Švice, Češke, Slovaške, Nemčije, Danske, Estonije, Španije, Finske, Francije, Velike Britanije, Grčije, Madžarske, Irske, Islandije, Letonije, Latvije, Malte, Nizozemske, Norveške, Poljske, Portugalske, Rusije, Švedske, Ukrajine, bivših republik Jugoslavije, Italije, Luxembourga.
2. Ta odredba začne veljati takoj po objavi v Uradnem listu RS.
Št. 321-13-372/93
Ljubljana, dne 6. oktobra 1993.
Minister
za kmetijstvo in gozdarstvo
prof. dr. Jože Osterc l. r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti