Uradni list

Številka 55
Uradni list RS, št. 55/1993 z dne 1. 10. 1993
Uradni list

Uradni list RS, št. 55/1993 z dne 1. 10. 1993

Kazalo

2021. Odredba o prometnem režimu na cesti Kranjski rak - Kisovec in Dol, stran 2786.

Na podlagi 38. člena Zakona o gozdovih (Uradni list RS, št. 30/93), 8. člena Odloka o redu na območju Velike planine, Male planine, Gojške planine in Kisovca (Uradni list RS, št. 27/85, 39/93) in 119. člena Statuta občine Kamnik (Uradni list SRS, št. 6/86, 31/86), je Izvršni svet Skupščine občine Kamnik na 44. seji, dne 15. 9. 1993, sprejel
ODREDBO
o prometnem režimu na cesti Kranjski rak – Kisovec in Dol
1. člen
S to odredbo je gozdno cesto Kranjski rak – Kisovec in Dol zaradi omogočanja dostopa do planšarij, turističnih objektov, planinskih domov, izletniških in drugih objektov, prevzela občina Kamnik in jo opredelila za lokalno cesto s posebnim prometnim režimom.
Ta odredba določa na cesti Kranjski rak – Rakova raven – Kisovec, Kranjski rak – Rakova raven – Ušivec – Mačkin kot – Konjščica in Dol (v nadaljnjem besedilu: cesta) cestno-prometno ureditev, ki obsega promet z vozili.
2. člen
Promet po cesti se pri stanovanjskem objektu Krivčevo 22 omeji s fizično zaporo z namenom, da se nadzoruje prometni režim in pobira cestnina v višini:
– za kolo 1/5 cene povratne vozovnice za nihalko Velika planina,
– za motorno kolo 1/2 cene povratne vozovnice za nihalko Velika planina,
– za osebna vozila 1,5 cene povratne vozovnice za nihalko Velika planina,
– kombije in traktorje 3-kratna cena povratne vozovnice za nihalko Velika planina,
– za traktor s prikolico 5-kratna cena povratne vozovnice za nihalko Velika planina,
– za tovorna vozila in avtobuse 10-kratna cena povratne vozovnice za nihalko Velika planina.
Letna karta za prevoze z osebnimi vozili po cesti znaša 20-kratno ceno cestnine za osebna vozila.
Pašni upravičenci in lastniki gozdov uporabljajo za prevoze po cesti brezplačno prepustnico. Lastniki gozdov lahko uporabljajo brezplačno prepustnico le za prevoze s traktorji s prikolico.
Cestnina se uporablja za vzdrževanje ceste in za nadzor nad prometnim režimom.
3. člen
Za parkiranje motornih vozil se določijo naslednje ograjene parkirne površine:
– Kisovec,
– Marjanine njive,
– Ušivec,
– Mačkin kot,
– Dol.
4. člen
Izvršni svet Skupščine občine Kamnik, po predhodnem soglasju pašne skupnosti, s posebnim sklepom pooblasti oziroma dodeli koncesijo pravni osebi oziroma osebi zasebnega prava za prevoz tovora od Ušivca, Mačkinega kota in Dola do planinskih domov, počitniških koč in do žičnice.
Hkrati s sprejemom sklepa o pooblastilu oziroma dodelitvi koncesije določi izvršni svet tudi višino pristojbine za njihovo dodelitev.
5. člen
Promet je na Gojško, Malo in Veliko planino od Ušivca, Mačkinega kota in Dola prepovedan za vsa motorna vozila, razen za motorna vozila, ki imajo dovoljenje za promet pristojnega upravnega organa občine Kamnik. Dovoljenje se lahko izda le za vsako vožnjo posebej, po predhodnem soglasju pristojne pašne skupnosti.
Promet ni omejen za službena vozila v primeru intervencij in za gorsko reševalno službo.
Za izdajo dovoljenja za prevoz z motornimi vozili na širše območje Velike planine, določi izvršni svet s sklepom posebno pristojbino. Zbrano pristojbino za koncesije, dovoljenja, nameni Izvršni svet Skupščine občine Kamnik za vzdrževanje poti na širšem območju Velike planine.
Plačila pristojbine za dovoljenje so za tri prevoze vsako leto oproščeni pašni upravičenci (prevoz živine na in iz planine), Javna gozdarska služba in Podjetje za gojitev divjadi.
6. člen
Za postavitev in vzdrževanje cestno-prometne signalizacije na cesti, ki zagotavlja varnost cestnega prometa po tej odredbi, skrbi upravljalec ceste.
7. člen
Nadzor nad izvajanjem te odredbe v okviru svojih pristojnosti opravljajo Policijska postaja, komunalno-cestni nadzornik in druge pooblaščene službe in osebe.
8. člen
Odredba prične veljati naslednji dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije, uporablja pa se od 1. 11. 1993 dalje.
Št. 020-31/84-2
Kamnik, dne 15. septembra 1993.
Predsednik
Izvršnega sveta
Skupščine občine Kamnik
Mihael Novak, dipl. ek. l. r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti