Uradni list

Številka 39
Uradni list RS, št. 39/1993 z dne 15. 7. 1993
Uradni list

Uradni list RS, št. 39/1993 z dne 15. 7. 1993

Kazalo

1653. Odlok o spremembah in dopolnitvah Odloka o zazidalnem načrtu območja avtobusne postaje in poslovno trgovskega centra v Rogaški Slatini, stran 2044.

Na podlagi drugega odstavka 39. in 43. člena Zakona o urejanju naselij in drugih posegov v prostor (Uradni list SRS, št. 18/84, 37/85 in 29/86 ter Uradni list RS, št. 26/90) ter 6. člena Odloka o pristojnosti in delu Skupščine občine Šmarje pri Jelšah (Uradni 1. SRS, št. 1/90 in Uradni list RS, št. 45/90 in 5/91) je Skupščina občine Šmarje pri Jelšah na seji vseh treh zborov dne 30. junija 1993 sprejela
ODLOK
o spremembah in dopolnitvah Odloka o zazidalnem načrtu območja avtobusne postaje in poslovno trgovskega centra v Rogaški Slatini
1. člen
Sprejmejo se spremembe in dopolnitve Odloka o zazidalnem načrtu območja avtobusne postaje in poslovno-trgovskega centra v Rogaški Slatini (v nadaljnjem besedilu ZN), ki je bil objavljen v Uradni list SRS, št. 2/87.
2. člen
Spremembe in dopolnitve ZN je pod številko 35/43, v novembru 1992 izdelal API – d.o.o. iz Ljubljane in obsegajo tekstualni del in karto v merilu 1: 1000 arhitektonsko zazidalna situacija.
3. člen
V 2. členu se za 1. odstavkom opis meje spremeni tako, da se glasi:
"Meja poteka od skrajnega severnega vogala po severnem robu Celjske ceste proti J V do južnega roba parcele št. 331. Meja tu zavije proti vzhodu tako, da prečka cesto s parc. št. 371, nadaljuje po severnem robu parcele 870. prečka parcelo 872/1 in pot s parc. št. 869/1. Po njenem vzhodnem robu poteka naprej proti jugu do parcele št. 867/1, kjer po njeni severni meji zavije zopet na vzhod do obstoječega mejnika.
Tu se usmeri na jug in teče po vzhodni meji parcel št. 867/1 in 867/2 do poti s parcel št. 853/1, jo prečka ter nadaljuje po njenem zahodnem robu do najjužnejše točke parcele št. 839, kjer zavije na zahod. Preseka parc. št. 838, 1041 in ponovno 838 pri lomu njene severne meje, ki je od tu do Kidričeve ulice s parc. št. 1791/1 tudi meja ZN. Tu se meja za širino poti 838 lomi na jug in zatem zopet na zahod tako, da seka parcele 1791/1, 835/3 in 835/2 dokler ne doseže parcele št. 1776 (železnica). Po vzhodnem robu te parcele se usmeri proti severu, kjer nasproti jugozahodne stene restavracije Pošta v smeri proti severovzhodu in pravokotno na objekt prečka parcele 816/4, 816/1, 816/2, dokler ne doseže fasado restavracije (parc. št. 817). V smeri proti JV nadaljuje po robu parcele št. 816/2 prečka delček parcele št. 817 in se po robu parcele št. 820 v smeri poti SV preko parcele št. 818 in Celjske ceste naveže na izhodiščno točko."
– Površina se v zadnjem odstavku 2. člena spremeni, tako da znaša 4,42 ha.
4. člen
V tretjem členu, ki določa funkcije območja s pogoji za izrabo in kvaliteto graditve, se:
– Prvi odstavek druge točke se spremeni tako, da se glasi:
"Osnovna namembnost območja ostaja nespremenjena – zdraviliški park, temu pa se podrejajo ostale dejavnosti, ki se tu nahajajo oziroma so tu predvidene. Zato je v skladu z načrtom urejanja parkovnih površin in ekološko sanacijo Rogaške Slatine predvidena odstranitev objekta centralne kotlovnice. Prav tako je potrebno objektu stare terapije spremeniti namembnost in ga vključiti v javni program Zdravilišča in mesta."
– V prvi alinei druge točke se črtajo besede "objekt toplarne in; TOZD Vzdrževalne dejavnosti".
– Druga alinea druge točke se spremeni:
"V skladu s historičnim konceptom parkovne ureditve se izdelajo izvedbeni projekti ureditve zelenih površin in parkovne opreme."
– V tretji točki se prvi odstavek dopolni tako, da se doda stavek:
"Na zgornjem nivoju avtobusne postaje je možna razširitev poslovnih površin do takega gabarita, da ne pride do posega v obstoječi gozdni rob, ki ga je potrebno zaradi ekoloških, estetskih in varnostnih razlogov dokončno urediti."
– Točke od četrte do osme se črtajo.
– Deveta točka, ki postane tako četrta, se spremeni in sedaj glasi:
"Osnovno cestno omrežje na obravnavanem območju predstavlja nova mestna cesta ob železnici, Kidričeva cesta, ceste a, b in c s pripadajočimi pločniki in zelenicami ter potrebnim številom parkirišč."
5. člen
V četrtem členu, ki definira pogoje in za urbanistično in arhitektonsko oblikovanje, se:
– V drugi točki doda nova alinea, ki se glasi:
"po odstranitvi centralne kotlovnice je potrebno objekt stare terapije z zunanjo ureditvijo poudariti in prezentirati kot enega najlepših secesijskih objektov v Rogaški Slatini."
– Šesta alinea tretje točke se spremeni tako, da se za besedo dejavnosti novo besedilo glasi: "se ustrezno uredi obstoječa cesta a".
– Deseta alinea tretje točke se dopolni tako, da se na koncu doda besedilo: "Razširitev poslovno-trgovsko površin je možna na zgornjem nivoju avtobusne postaje z dostopi z obstoječega dvoetažnega parkirišča. Objekt mora biti vgrajen v pobočje na isti način kot avtobusna postaja tako, da je vidna le prva fasada".
– Točke od četrte do osme se črtajo tako, da deveta točka postane sedaj četrta.
6. člen
V 6. členu se druga alinea dopolni tako, da se za prvim stavkom doda: "Obvezno je urediti odvajanje in čiščenje odplak iz objektov v območju ZN. Pri odstranitvi kotlovnice se odstranita tudi podzemna rezervoarja za mazut."
7. člen
Ta odlok začne veljati dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
Št. 352-27/93-1
Šmarje pri Jelšah, dne 30. junija 1993.
Predsednik
Skupščine občine
Šmarje pri Jelšah
Jože Čakš l. r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti