Uradni list

Številka 39
Uradni list RS, št. 39/1993 z dne 15. 7. 1993
Uradni list

Uradni list RS, št. 39/1993 z dne 15. 7. 1993

Kazalo

1643. Odlok o neprometnih znakih v naseljih občine Radovljica, stran 2033.

Na podlagi 3. člena Pravilnika o neprometnih znakih (Uradni list SRS, št. 17/82 in 22/84), 25. člena Zakona o prekrških Uradni list SRS, št. 25/83, 42/85, 47/87, 5/90, Uradni list RS, št. 10/91, 13/93) in 5. člena Odloka o organizaciji in delu občinske skupščine (Uradni vestnik Gorenjske, št. 15/89, Uradni list RS, št. 10/91, 23/91) je Skupščina občine Radovljica na 22. zasedanju zbora združenega dela, zbora krajevnih skupnosti in družbenopolitičnega zbora, dne 7. julija 1993 sprejela
ODLOK
o neprometnih znakih v naseljih občine Radovljica
1. člen
S tem odlokom se ureja postavitev neprometnih znakov v naseljih občine Radovljica in ob nekategoriziranih javnih cestah.
2. člen
Dovoljenje za postavitev neprometnega znaka izda upravni organ, ki je v občini pristojen za urejanje prostora, in sicer:
– za znak do površine 3,40 m2 na podlagi priglasitve po Odloku o določitvi pomožnih objektov in naprav, ki se lahko gradijo brez lokacijskega dovoljenja Uradni list RS, št. 9/91);
– za znak nad 3,40 m2 z odločbo o lokacijskem dovoljenju.
3. člen
Za vse neprometne znake so potrebna soglasja krajevne skupnosti, upravljalca ceste, Zavoda za varstvo naravne in kulturne dediščine (le v spomeniško varstvenem območju) in lastnika oziroma upravljalca zemljišča, ki po svoji presoji potrebnosti znaka in njegovi primernosti na okolje predlagajo velikost, barvo, kraj in način postavitve neprometnega znaka.
4. člen
Napisi na neprometnih znakih morajo biti v slovenskem jeziku, vsebina znakov pa mora biti v skladu z dobrimi običaji.
Na neprometnih znakih, ki so sporočilno namenjeni predvsem tujcem, so lahko napisi tudi v tujih jezikih, vendar enakopravno napisu v slovenščini.
5. člen
Dovoljenje za postavitev neprometnega znaka velja za obdobje dveh let. Pred potekom tega časa je dovoljenje potrebno obnoviti.
Dovoljenje se sme preklicati oziroma razveljaviti pred potekom roka iz prejšnjega odstavka, če:
– to zahtevajo varnostni razlogi
– znak ni več primeren, potreben ali vzdrževan
– prejemnik dovoljenja ne izpolni v dovoljenju določenih pogojev:
Znaki firm na lastnih stavbah in ob njih so postavljeni za nedoločen čas in jim dovoljenje velja do preklica.
6. člen
Pri novih poslovnih stavbah morajo biti znaki firm odnosno potrebni neprometni znaki že tudi predmet lokacijskega dovoljenja.
7. člen
Neprometne znake, ki so postavljeni v zvezi s prireditvami, dogodki ipd., je dovoljeno postavljati na podlagi priglasitve izven omejitve 2. člena tega odloka, le za čas prireditve.
Ta znak morajo predlagatelji odstraniti v roku največ 6 dni po končani prireditvi.
8. člen
Neprometni znak mora biti označen z imenom lastnika, če to ni razvidno iz vsebine znaka. Te označbe morajo biti dovolj vidne in velike vsaj 1 cm.
9. člen
Izvršni svet skupščine občine določi krajevne skupnosti ali upravljalca cest:
– za vodenje registra neprometnih znakov
– za ureditev pravnega razmerja med lastnikom neprometnega znaka in lastnikom zemljišča odnosno objekta.
Krajevne skupnosti sklepajo posebne pogodbe z lastniki neprometnih znakov, o načinu in ureditvi propagandnega oglašanja na teh znakih in o posebnih stroških v zvezi s tem.
10. člen
Nadzor nad izvajanjem tega odloka opravljajo komunalni redarji, inšpektor za ceste in cestno prometni inšpektor.
11. člen
Z denarno kaznijo 20.000 tolarjev se kaznuje na kraju samem pravna oseba oziroma posameznik, ki stori prekršek v zvezi s samostojnim opravljanjem dejavnosti, če postavi v naselju občine Radovljica neprometni znak brez dovoljenja pristojnega upravnega organa oziroma v nasprotju s pogoji iz tega dovoljenja.
Z denarno kaznijo 10.000 tolarjev se kaznuje za prekršek iz prvega odstavka tega člena tudi posameznik in odgovorna oseba pravne osebe.
12. člen
Denarno kazen na kraju samem izterja komunalni redar ali inšpektor za ceste in cestno prometni inšpektor.
13. člen
Za vse neprometne znake, ki so bili postavljeni brez dovoljenja, je dovoljenje potrebno pridobiti v 30 dneh po uveljavitvi tega odloka, sicer bodo odstranjeni na stroške lastnika znaka, če ta ni znan pa na stroške lastnika zemljišča ali upravljalca ceste.
14. člen
Za označbe na neprometnih znakih in za druge ukrepe veljajo tudi določbe Pravilnika o neprometnih znakih.
15. člen
Ta odlok začne veljati osmi dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
Št. 343-1/1993-7
Radovljica, dne 7. julija 1993.
Predsednik
Skupščine občine Radovljica
Vladimir Černe, dipl. inž. l. r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti