Uradni list

Številka 25
Uradni list RS, št. 25/1993 z dne 21. 5. 1993
Uradni list

Uradni list RS, št. 25/1993 z dne 21. 5. 1993

Kazalo

1152. Sklep o uvedbi krajevnega samoprispevka za obnovo cest v vasi Podlonk (razen h. št. Podlonk 17 in 33), stran 1395.

Na podlagi uspelega referenduma, ki je bil dne 18. 4. 1993, je Svet KS Železniki na seji dne 7. 5. 1993 sprejel
SKLEP
o uvedbi krajevnega samoprispevka za obnovo cest v vasi Podlonk (razen h. št. Podlonk 17 in 33)
1. člen
Sredstva krajevnega samoprispevka se namenijo za obnovo krajevnih cest v vasi Podlonk:
– odsek do Kovača v dolžini 650 m
– odsek do Gajgarja v dolžini 670 m
– odsek do Pavlučka v dolžini 150 m
– odsek proti Markotu v dolžini 810 m (asfalt do brvice) vse v skupni dolžini 2280 m.
Dela se bodo izvajala po prikazanem vrstnem redu.
2. člen
Samoprispevek se uvede za obdobje 36 mesecev, to je od 1. 5. 1993 do 1. 5. 1996.
Denarna sredstva za izvedbo programa iz 1. člena se zbirajo na posebnem računu KS Železniki št. 51510-842-052-82287.
3. člen
Za realizacijo referendumskega programa je potrebno zbrati 13.325.000 SIT,-od tega zneska bo iz samoprispevka zagotovljeno 5.749.000 SIT, preostali del pa bo KS zbrala s sredstvi širše družbene skupnosti.
4. člen
Dela, za katera se uvaja krajevni samoprispevek, bodo predvidoma končana do 30. 6. 1996.
5. člen
Zavezanci plačila za samoprispevek so občani, ki stalno prebivajo na območju dela KS, za katerega je razpisan referendum in lastniki nepremičnin na tem območju, ki tu nimajo stalnega prebivališča. Zavezanci bodo plačevali samoprispevek po naslednjih merilih:
1. Vsi zaposleni delavci v družbenem in zasebnem sektorju prispevajo 3% od bruto mesečnih osebnih dohodkov.
2. Vsi upokojenci prispevajo 4% od pokojnine.
3. Kmetje in drugi lastniki zemljišč letno 45% celotnega katastrskega dohodka izračunanega za leto 1992.
4. Lastniki nepremičnin na tem območju (stanovanjska hiša, počitniška hiša, zemljišče za stanovanjsko ali počitniško hišo), ki nimajo stalnega prebivališča na tem področju prispe vajo tolarsko protivrednost 600 DEM.
6. člen
Zavezanci iz 5. člena plačujejo samoprispevek takole:
1. Zavezancem iz 1. točke 5. člena obračunavajo izplačevalci ob vsakokratnem izplačilu OD. Obračunani samoprispevek morajo pri SDK plačati takrat, ko obračunavajo izplačila OD.
2. Zavezancem iz 2. točke 5. člena (upokojencem) obračunava in izplačuje samoprispevek Skupnost pokojninsko invalidskega zavarovanja RS iz Ljubljane.
3. Zavezancem iz 3. točke 5. člena (kmetom in drugim lastnikom zemljišč), odmerja in pobira Uprava za družbene prihodke RS ob priliki obračuna akontacije davka.
4. Zavezancem iz 4. točke 5. člena zaračunava samoprispevek računovodska služba KS Železniki v šestih obrokih.
7. člen
Glede odmere, pobiranja in izterjatve samoprispevka se smiselno uporabljajo predpisi, ki veljajo za odmero, pobiranje in izterjatev davkov občanov. Stroški izvedbe, odmere, pobiranja in izterjatve samoprispevka gredo v breme samoprispevka.
8. člen
Zavezanci samoprispevka postanejo vsi občani, ki se bodo na novo zaposlili od pričetka veljavnosti referenduma do izteka, občani, ki se v času veljavnosti referenduma naselijo na območju KS, kjer je samoprispevek uveden, ter občani, ki tu nimajo stalnega prebivališča, pa bodo v obdobju plačevanja samoprispevka pridobili nepremičnine navedene v četrti točki 4. člena.
9. člen
Samoprispevek se ne plačuje od prejemkov iz socialno varstvenih pomoči, od priznavalnin, od invalidnine in od drugih prejemnikov po predpisih o vojaških in civilnih invalidih vojne, od denarnega nadomestila za telesno okvaro, od dodatka za pomoč in postrežbo, od pokojnine, ki ne presega zneska najnižje pokojnine za polno pokojninsko dobo, od starostne pokojnine priznane po zakonu o starostnem zavarovanju kmetov.
Samoprispevek se ne plačuje od OD delavcev in drugih občanov, katerih OD ne zagotavljajo materialno in socialno varnost delavca, ki je določena z zakonom.
10. člen
Zavezanci so dolžni poravnati zapadlo obveznost v roku, ki je določen v tem sklepu, sicer se jih bremeni z zamudnimi obrestmi po veljavnih predpisih. Morebitna izterjava bo opravljena v skladu z Zakonom o davkih občanov.
11. člen
Zbiranje in uporabo zbranih sredstev bo- nadziral Svet KS Železnik in gradbeni odbor za obnovo cest v vasi Podlonk. Gradbeni odbor, ki je odgovoren tudi za organizacijo in izvajanje del, ki se financirajo iz zbranih sredstev, je dolžan zboru krajanov vasi Podlonk podati periodično in končno poročilo o poteku zbiranja sredstev in izvajanju del. Poročilo mora vsebovati podatke o višini zbranih sredstev in njihovi porabi.
12. člen
Za vse ostalo, kar v tem sklepu posebej ni določeno, se smiselno uporablja določila republiškega zakona o referendumu in samoprispevku, ter določbe republiškega zakona o davkih krajanov.
13. člen
Določbe sklepa o uvedbi krajevnega samoprispevka se uporabljajo od 1. maja 1993 dalje.
Železniki, dne 7. maja 1993.
Namestnik predsednika
Sveta KS
Gabrijel Kristan l. r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti