Uradni list

Številka 8
Uradni list RS, št. 8/1993 z dne 12. 2. 1993
Uradni list

Uradni list RS, št. 8/1993 z dne 12. 2. 1993

Kazalo

366. Odredba o pristojbinah za veterinarsko-sanitarne preglede in za stroške poslovanja veterinarsko-higienske službe ter dovoljenja v letu 1993 za občino Lendava, stran 378.

Na podlagi 29. člena Zakona o zdravstvenem varstvu živali (Uradni list SRS, št. 37/85) in 316. člena Statuta občine Lendava (Uradni objave, št. 37/81) je Izvršni svet občine Lendava na seji dne 1. 2. 1993 sprejel
ODREDBO
o pristojbinah za veterinarsko-sanitarne preglede in za stroške poslovanja veterinarsko-higienske službe ter dovoljenja v letu 1993 za občino Lendava
1. člen
S to odredbo se določijo pristojbine za obvezne veterinarsko sanitarne preglede iz 57. člena Zakona o varstvu živali pred kužnimi boleznimi, ki ogrožajo vso državo (Uradni list SFRJ, št. 43/86) in stroške poslovanja veterinarsko-higienske službe ter za potrdila in dovoljenja iz 29. člena Zakona o zdravstvenem varstvu živali (Uradni list SRS, št. 37/85).
2. člen
Za veterinarsko-sanitarne preglede pošiljk živali, živalskih surovin, proizvodov in odpadkov pri nakladanju, prekladanju in razkladanju, se plača naslednja pristojbina:
1. Za kamionske in vagonske pošiljke po režijski uri veljavnega cenika za veterinarske storitve za vsako začeto uro.
2. Za pošiljke v kombiju polovica vrednosti režijske ure.
3. Za pse in mačke od komada 230 SIT,
4. Za kosovne pošiljke:
– kopitarjev in odraslega goveda 230 SIT,
– telet, ovac in koz od komada 145 SIT,
– žive perutnine od vsakih začetih 50 kom. 25 SIT,
– za ribe, rake, polže od kg 2,50 SIT,
– za meso kopitarjev, parkljarjev perutnine in mesne izdelke in, medu od kg 2,50 SIT,
– za čebelje družine 25 SIT,
Kadar doseže obračun pristojbine po kosovnih pošiljkah višjo pristojbino kot po kamionu ali vagonu, se pristojbina obračuna in plača za kamionske oziroma vagonske pošiljke. Če pošiljka ni pravočasno prijavljena za pregled, a pristojni organ, ki opravlja veterinarsko-sanitarni pregled pride ob dogovorjenem času na kraj nakladanja, prekladanja ali razkladanja, mora stranka, ki je pregled naročila, plačati še zamudnino v višini režijske ure, določene z veljavnim cenikom za veterinarske storitve.
3. člen
1. Pristojbine za stalne veterinarsko sanitarne preglede v Mesni industriji Pomurka M. Sobota, Obrat za predelavo in konfekcioniranje divjadi v Lendavi, se plača pristojbina po dejansko opravljenih urah. Stroški za režijsko uro so določeni z veljavnim cenikom za veterinarske storitve.
2. Za veterinarsko sanitarne preglede:
a) divjačine pred odpremo ali skladiščenjem,
– divjih prašičev s trihinoskopskim pregledom, od komada 665 SIT,
– divjih zajcev od komada 20 SIT,
– srnjadi in jelenjadi od komada 145 SIT,
– pernate divjadi od komada 20 SIT,
– kosovnih pošiljk lovskih turistov do 20 kom., male divjadi ali 1 kom. velike divjadi 430 SIT,
– za vsakih začetnih nadaljnjih 20 kom. male divjadi ali 1 kom. velike divjadi 120 SIT,
b) živine, mesa, mesnih in mlečnih izdelkov ter drugih, proizvodov na sejmih, tržnicah, gostinskih in drugih obratih
– zaklanih odojkov in perutnine od kg 1,50 SIT,
– mlečnih izdelkov od kg 1,50 SIT,
– za jajca od komada 1 SIT,
– pri obdelavi in predelavi mesa za javno, potrošnjo v gostiščih, na prireditvah, v hladilnicah in obratih predelave mesa ter, za druge preglede, ki jih ta odredba ne, omenja se plača pristojbina za vsako začeto uro po veljavnem ceniku za veterinarske storitve.
4. člen
Določeni znesek režijske ure se iz 2. in 3. člena poveča za 15% in je prispevek za občinski sklad za zdravstveno varstvo živali, kot je določeno v veljavnih predpisih.
5. člen
Za izdajo dovoljenja za promet z mlekom in mlečnimi proizvodi oziroma podaljševanje veljavnosti dovoljenja se plača pristojbina za molznico 290 SIT.
Pristojbino zbira organizator odkupa mleka Pomurske mlekarne Murska Sobota, Ivo Lola Ribarja 6.
Imetnik molznic, ki ne oddaja mleka v zbiralnico ali mlekarno, pač pa ga daje v promet na drug način v javno potrošnjo, se zaračunava odvzem vzorcev mleka za preiskavo na higiensko kakovost in stroški preiskave na TBC.
6. člen
Če se pregled opravlja izven rednega delovnega časa, se pristojbina poveča za 50%.
Posebne stroške, zamudnino in delo izven rednega delovnega časa si pooblaščena veterinarska organizacija zaračunava neposredno pri podjetju ali občanu, ki je pregled naročil.
7. člen
Za stroške poslovanja veterinarsko-higienske službe na osnovi 10. člena Odloka o organizaciji, ureditvi in poslovanju veterinarsko-higienske službe (Uradni objave, št. 29/79), plačujejo lastniki živali pristojbino ob izdaji zdravstvenega spričevala, za pse pa ob preventivnem cepljenju proti steklini in se glasi:
– za goveda in konje 290 SIT,
– za teleta in žrebeta do 120 kg 180 SIT,
– za ovce in koze 42 SIT,
– za prašiče do 50 kg 37 SIT,
– za prašiče nad 50 kg 71 SIT,
– za perutnino po komadu 0,67 SIT,
– za kunce in zajce po komadu 4,30 SIT,
– za čebelje družine po družini 9,50 SIT,
– za pse 360 SIT,
8. člen
Pristojbine v odredbe se valorizirajo v skladu s porastom cen veljavnega cenika za veterinarske storitve. Sklep o valorizaciji cen za pristojbine v odredbi izda izvršni svet na podlagi informacije o bistvenih spremembah cen za veterinarske storitve.
9. člen
Pristojbine se plačajo ob izdaji zdravstvenega spričevala oziroma po opravljenem delu, lahko pa se obračunajo tudi mesečno.
Plačane pristojbine se odvedejo na posebno podpartijo žiro računa proračuna občine Lendava, številka: 51920-630-510035, "Občinske pristojbine za zdravstveno varstvo živali".
10. člen
Ta odredba začne veljati osmi dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
Št. 326-5/93-9
Lendava, dne 25. januarja 1993.
Predsednik
IS SO Lendava
Alojz Jerebic, dipl. ek. l. r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti