Uradni list

Številka 3
Uradni list RS, št. 3/1993 z dne 15. 1. 1993
Uradni list

Uradni list RS, št. 3/1993 z dne 15. 1. 1993

Kazalo

109. Sklep o uvedbi samoprispevka za KS Kazlje, stran 119.

Na podlagi 3. člena Zakona o samoprispevku (Uradni list SRS, št. 35/85 in 48/86) je Svet krajevne skupnosti na svoji seji in na podlagi odločitve delovnih ljudi in občanov na referendumu dne 6. 12. 1992 sprejel
SKLEP
o uvedbi samoprispevka za KS Kazlje
1
Za krajevno skupnost se uvede samoprispevek v denarju za razširitev poljskih poti in ureditev mrliške vežice v Krajevni skupnosti Kazlje.
Vrednost programa Krajevne skupnosti Kazlje znaša 1,400.000 SIT, s samoprispevkom bo zbranih predvidoma 1,250.000 SIT, ki se bodo uporabljala v namene iz prvega odstavka tega člena.
Sredstva, ki bodo zaradi nominalne rasti prihodkov zbrana v višjem znesku, kot je določen v drugem odstavku tega člena, se bodo uporabila v skladu s sprejetim programom koriščenja samoprispevka in planom krajevne skupnosti.
Dinamika izvajanja programa samoprispevka se bo določila v skladu s sprejetim programom oziroma letnimi plani.
2
Samoprispevek se uvede za dobo 2 (dveh) let od 1. 1. 1993 do 31. 12. 1994.
3
Zavezanci za samoprispevek so delovni ljudje in občani, ki imajo stalno prebivališče v KS Kazlje in ga plačujejo:
– od bruto osebnih dohodkov in nadomestil, ki presegajo najnižji znesek osebnega dohodka po stopnji 2%;
– od pokojnin, ki presegajo znesek najnižje pokojnine za polno pokojninsko dobo po stopnji 2%;
– občani, lastniki zemljišč v KS Kazlje od katastrskega dohodka po stopnji 2%;
– zasebniki, ki dosegajo dobiček z opravljanjem dejavnosti. Osnova za obračun je bruto zavarovalna osnova, od katere plačujejo zavezanci prispevek za pokojninsko in invalidsko zavarovanje, zdravstveno varstvo in zaposlovanje.
Samoprispevek se ne plačuje od prejemkov iz socialno varstvenih pomoči, od priznavalnin, od invalidnine in od drugih prejemkov po predpisih o vojaških invalidih in civilnih invalidih vojne, od denarnega nadomestila za telesno okvaro, od dodatka za pomoč in postrežbo, od pokojnine, ki ne presega zneska najnižje pokojnine za polno pokojninsko dobo, od starostne pokojnine priznane po zakonu o starostnem zavarovanju kmetov, od štipendij učencev in študentov ter od nagrad, ki jih prejemajo študenti in učenci na proizvodnem delu oziroma na delovni praksi.
Samoprispevek se ne plačuje od osebnega dohodka delavcev in drugih občanov, ki ne presega zneska osebnega dohodka, ki zagotavlja materialno in socialno varnost delavca, določenega z zakonom.
4
Samoprispevek se plačuje na žiro račun krajevne skupnosti št. 51420-780-20402.
5
Od zavezancev, ki samoprispevka ne plačujejo v roku, se obveznosti izterjajo po predpisih, ki veljajo za izterjavo davkov.
6
Za izvršitev del, določenih v 1. točki tega sklepa, je odgovoren Svet Krajevne skupnosti Kazlje, ki izvaja tudi nadzor nad pobiranjem in uporabo sredstev, zbranih s samoprispevkom.
7
O uporabi sredstev samoprispevka se sestavi zaključni račun. Zaključni račun sprejme organ, ki je uvedel samoprispevek.
8.
Ta sklep začne veljati naslednji dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
Kazlje, dne 6. decembra 1992.
Predsednik
Sveta Krajevne skupnosti Kazlje
Stojan Kjuder l. r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti